Beste lezers,

Ik heb samen met mijn voormalige Thaise echtgenoot een woning laten bouwen in 2006 welke getaxeerd moet worden om tot een verdeling te komen. Deze woning staat in Ban Dung in de provincie Udon Thani. Omdat verkopen niet tot opties meer behoort, mijn ex geeft enkele medewerking en draagt niet zorg voor het aanleveren van de juiste documenten bijhorende bij de grond, moet de waarde van de woning getaxeerd worden.

Weet iemand die een betrouwbare taxatie in Thailand kan uitvoeren?

Graag uw reacties.

Groet,

Willem

14 reacties op “Lezersvraag: Weet iemand die een betrouwbare taxatie in Thailand kan uitvoeren?”

 1. ruud zegt op

  Als uw ex niet meewerkt aan de verkoop, waarom denkt u dat uw ex wel mee zal werken aan de verdeling?
  Het lijkt me dat uw ex al eigenaar is van het land en de woning, want het land kan in ieder geval niet op uw naam staan.
  De woning theoretisch wel, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
  Bovendien heeft een woning die niet op eigen grond staat nauwelijks waarde, als je er vervolgens niet in mag wonen van de eigenaar van het land.

  • Ger zegt op

   Het gaat om boedelverdeling na scheiding neem ik aan. Daarvoor is deze taxatie bedoeld om tot vaststelling van de waarde te komen.
   Het gaat dus niet om verkoop.

   • Willem zegt op

    Inderdaad Ger. Er zal een waarde aan de woning vastgesteld moeten worden om tot een boedel verdeling te komen. Ik verwacht ook geen enkele medewerking meer van mijn ex in de verkoop in de woning en heb alle vertrouwen hierin verloren hoewel zij voor de rechtbank anders verklaard heeft. Inmiddels heb ik al de dagvaarding uitgeschreven aan haar adres om dit alles voor te leggen aan de rechter. Gelukkig leven wij in NL en vertrouw ik hierin op de NL rechtspraak.

    Ik heb van Nico al een adres gekregen…als je nog een betrouwbaar adres hebt houd ik mij aanbevolen.

    Bedankt tot dusver.

 2. peter zegt op

  Grond staat in ieder geval niet op je naam, dus heb je dit geregeld met een usfruct of lease met je vrouw?
  Staat het huis op je naam?
  Bij land administratie, kan je denk ik de waarde van de grond opvragen. Deze bepalen dat.
  Wellicht voor het huis, zowel als gehele property kan je een taxatie laten doen via een makelaar in Udon.
  Ik had willen noemen FBI in Udon, echter deze is gesloten door Thai besoignes, geen vergunning meer.
  Misschien vanuit zijn vroegere funktie , dat hij je nog wel kan helpen? De site is nog wel actief met daarbij zijn email. Preben is zijn naam en komt uit Denemarken.
  http://www.udonrealestate.com/

  • Willem zegt op

   Inderdaad de grond staat niet op mijn naam…een farang kan geen grond bezitten in Thailand.

   Ik heb al contact met Preben gehad maar wilde toen niet de taxatie uitvoeren omdat mijn ex en haar familie niet hierin wilde meewerken. Ik kan Preben nog wel eens om advies vragen……ik heb gelezen op zijn site dat zijn bedrijf gesloten. Jammer want ik had alsnog graag zaken met hem willen doen hierin.

 3. Nico zegt op

  Tja,
  Ook ik zou niet weten of je met een taxatie iets opschiet, maar probeer bij Era makelaars, deze doe ook aan taxatie’s en zitten ook in Udon.

  Maar net als Ruud al zegt, het is haar grond en bij het landoffice moet je (als je als falang mee gaat) tekenen dat zij met HAAR geld de grond heeft betaald.
  Ook al zou de woning van jouw zijn, de eigenaar kan iedereen altijd toegang tot haar grondstuk verbieden.
  In Thailand hebben ze daar wel “familie” voor, die haar wel “even” helpen.

  Sterke, maar zie het als een gif(t) voor de fijne tijd met haar.

  Groetjes Nico

  • Willem zegt op

   Nico bedankt voor je reactie.

   Heb je een adres in Udon van Era makelaars waarmee ik contact leggen om tot een waardebepaling van de woning te kunnen komen?

   • nico zegt op

    Deze weten wel de franchise nemer in Udon;

    ERA Property Network Co., Ltd.  
    Thailand
    Adres: 480-482 ซอย ลาดพร้าว 94 Thanon Si Vara, แขวง วังทองหลาง เขต วังทองหลาง Bangkok 10310
    Telefoon:02 514 4455

    Groetjes Nico

    • Willem zegt op

     Onderstaand adres heb ik gevonden op internet. Ik heb een mail gestuurd voor hun agent in Udon. Alvast bedankt Nico.

     Company ERA Franchise (Thailand).
     Adres: 480 482 39 Road
     district Wang Thong Lang. district Wang Thong Lang, Bangkok 10310
     Tel: 0-2514-4455
     Fax: 0-2514-4456
     E-mail: [email protected]
     Website: http://Www.era.co.th, http://Www.erathai.com.

 4. Erik bkk zegt op

  De land office heeft informatie over de huidige waarde van het stuk land in kwestie. De waarde van het huis is moeilijker te achterhalen maar stelt veelal niet veel voor, terwijl er veelal eerder op wordt afgeschreven en stijging van de waarde ervan zelden plaatsvindt. De aankoop waarde van de woning minus afschrijving is vaak een redelijke indicatie.

 5. piet zegt op

  moeilijk geval ,maar als je net zo slim bent als ik heb je gelijk het huis al afgeschreven ! neem je verlies en rust in vrede, allimentatie hoef je niet te betalen ,dus elk nadeel heb zn voordeel !

  Probeer anders het zo normaal mogelijk op te lossen en vraag haar wat ze redelijk vind en pak het zo in dat ze gezichtsverlies heeft als ze je niks zal vergoeden; blijf rustig en smile

  Net als 99,99% van de Thaien zal ze geen tot weinig geld hebben ,en heeft ze dit wel? dan wil ze er niet vanaf dus ;succes

  Je hebt het huis al 10 jaar kunnen gebruiken, gratis grond, dus reken gewoon je hebt de huur duur betaald leef in vrede met het feit dat zij na de scheiding haar sponsor kwijt is 😉

  Je vraag is niet beantwoord want betrouwbare makelaar? T.I.T nx geleerd in al die jaren mr Farang?

  • Willem zegt op

   Allemaal bedankt voor jullie reacties.

   Wij leven in NL en zijn sinds enkele maanden officieel gescheiden zoals de meeste Thai ging zij haar eigen weg en was er een andere man in het spel waardoor ik de knoop heb doorgehakt. Ik heb gedwongen mijn EIGEN huis in NL moeten verlaten en moeten verkopen en natuurlijk doet zij nu aanspraak op alle gelden maar er staat ook nog een huis Thailand waarvan de waarde ook verdeeld dient te worden.

   Ondanks haar laatste toezegging voor de rechtbank om volledige medewerking hierin wilde zij de woning verkopen maar tot op heden krijg ik maar alleen tegenwerking zoals verwacht…..en komt zij met documenten van het huis aan waardoor wij het niet kunnen verkopen ofwel zij probeert er alles aan te doen om onder verkoop vandaan te komen om niets te hoeven verdelen. Er zijn al diverse potentiële kopers geweest en hebben allen afgehaakt. Ook haar familie speelt een belangrijke rol zoals gebruikelijk…en willen zij gezichtverlies voorkomen. Immers haar familie woont in de woning.

   Inderdaad van het huis heb ik allang afstand van genomen en voor mij kan zij de woning behouden maar dan zal er wel afgerekende moeten worden. Er staan nog gelden te verdelen van mijn eigen woning in NL en het meest redelijk lijkt mij om de investeringswaarde ofwel de herbouwwaarde van de woning in Thailand als maatstaf te nemen. Hiervoor dient er een eerlijke/betrouwbare en onafhankelijke taxatie van de woning te kunnen worden uitgevoerd. Ook hierin heeft mijn ex verklaard tegen over de rechtbank volledige medewerking te geven en akkoord te gaan met de makelaar/taxateur die ik aanwijs.

   Als er geen betrouwbare/onafhankelijke makelaar is te vinden dient er alle redelijkheid een waarde van de woning vastgesteld te worden de aankoopwaarde lijkt mij meer als redelijk….gezien de prijsstijgingen in de afgelopen jaren.

   • piet zegt op

    Tsja Willem verhaal word nu wel anders , mijn vrouwtje doet wel eens in de huizenhandel en komt direkt uit de buurt van Ban Dung nl. Thung Fon en kan eventueel taxatie maken , en i.d.d. prijsverhoging is er zeker geweest dus aankoop waarde is zeker redelijk al kan je ex daar wel eens anders over denken

    • Willem zegt op

     Beste Piet.

     Bedankt voor je reactie.

     Kan je mijn je contactgegevens verstrekken om nadere afspraken met elkaar te kunnen maken? Ik heb een zaakwaarnemer ter plaatse die dan contact zal leggen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website