Lezersvraag: Waarom kan ik in Surin maar maximaal 10.000 baht pinnen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
9 juni 2015

Beste lezers,

Sinds een aantal jaren pin ik steevast in Surin. Gisteren na een aantal maanden in NL weer in Surin aangekomen. Ik probeerde vandaag te pinnen maar een bedrag van 20.000 ThB lukte niet, ook 18000 en 15.000 werd geweigerd. Uiteindelijk lukte 10.000 baht wel maar een 2e poging om nog eens 10.000 te pinnen werd ook geweigerd. En dit bij verschillende ATM’s.

Ik ben op de hoogte van de kosten van pinnen, maar op deze manier wordt het echt duur. Ik pin met een ING maester card. Is dit nieuw of heb ik gewoon een dagje pech gehad?

Met vriendelijk groet,

Ton


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “Lezersvraag: Waarom kan ik in Surin maar maximaal 10.000 baht pinnen?”

 1. bob zegt op

  Lijkt mij logisch gezien de waardedaling van de €. Er wordt maar tot een bepaald bedrag gegarandeerd.
  Waarom opent u niet een rekening bij een Thaise bank. Kunt u gewoon vanuit Nederland geld overmaken en via uw atm kaart pinnen. Is ook veel goedkoper en u kunt de wisselkoers een beetje beoordelen met overmaken.

 2. ger zegt op

  ik heb ook gepint in surin bij bic c en kreeg ook maar 10.000 bath en op de terug weg in prasat geprobeert en kreeg daar ook maar 10.000 bath maar wel de zelfde dag moet je eens bij de ing invormeren hoe dat kan groetjes ger

 3. Laas Mooi zegt op

  Ik heb ruim een maand geleden dezelfde ervaring opgedaan met m’n ING betaalkaart.
  Begonnen bij 19.000 THB, naar 18k en naar 16k en bij diverse ATM’s. Daarna ben ik maar gestopt.
  Contact met ING-NL leverde niets op, d.w.z. de dame aan de andere kant van de telefoon zag niets geks op haar scherm dat reden zou kunnen zijn voor de weigering.
  Nu maak ik via internetbankieren geld over naar mijn BKK-bank rekening hier waarbij ik de kosten aan deze kant leg. ‘s-Avonds hier de opdracht ingegeven en de volgende dag stonden de centjes op m’n BKK-bank rekening. Ik weet het niet zeker maar denk dat ik zelfs goedkoper uit ben.
  De volgende keer ga ik TransferWise (transferwise.com) eens gebruiken. De THB en dus Thailand staat nu ook opgenomen in hun lijstje. Kijken of dat nog wat voordeliger is.

  • Evans zegt op

   Bij deze kan ik het U bevestigen , maak regelmatig geld over naar Thailand , Indonesia en California USA …
   Gemiddeld betaal ik € 1,= per € 100,= dat is dan naar mijn mening 1% van het bedrag … Altijd nog vele male goedkoper dan per bank … en …sneller ! Bij wijgering krijgt U het gewoon teruggestort en tijdens transactie wordt U continue op de hoogte gehouden …en U krijgt net als de ontvanger : dag/datum en tijd wanneer geld op rekening ontvanger staat !

   Het is dus zeer belangrijk dat U een e-mailadres heeft van de ontvanger en e.v.t. telf.no.

   Fijne dagen nog,
   Evans.

   • Eric zegt op

    ja vandaag voor de eerste keer met transferwise geld overgeboekt naar Thailand, naar mijn thaise rekening. makelijke en duidelijke app. Als dit goed gaat bespaar ik veel geld elke maand. Je ziet in eenopslag wat het kost. Gelukkig staat de THB er sinds dit weekend erbij en is het mogelijk om geld naar Thailand over te boeken.

    groetjes
    Eric

    • Eric zegt op

     Net bericht binnen van transferwise dat het geld onderweg is naar thailand. nog geen 4 uur later. Wilt U weten hoe het werkt kijk dan op https:/transferwise.com/u/d28ebd

     Denk er aan dat de naam op transferwise de zelfde is als van je bankrekening Succes.

     groetjes
     Eric

 4. Dennis zegt op

  De maximale pin-limiet van je Nederlandse bank is € 500.Dat is zeker 18.000 THB.

  Andersom kan de Thaise bank ook besluiten een maximum uit te geven. In Lamduan krijg je als de ATM’s bijna leeg zijn max. 3000 THB (Tesco, 7-11 en Bangkok Bank allen).

  Ik weet niet waar u pint in Surin, maar op de 1e verdieping van Robinsin (aan de 226) staan meerdere ATM’s van meedere banken en ook in Surin Plaza zijn er een aantal (zowel bankfilialen als ATM’s).

  Meer dan 10.000 baht pinnen moet in theorie in elk geval mogelijk zijn.

 5. Michael zegt op

  10.000 is het limiet, het is in de afgelopen jaren wel eens 20.000 geweest, maar met welke credit card of pin pas en bij welke ATM je ook gaat pinnen, althans dat is onze eigen ervaring, is 10.000 per dag het limiet.

 6. Geertg zegt op

  Het antwoord is heel simpel. Het ligt gewoon aan de koers van de Euro. IS deze goed dan kun je 20.000 bth pinnen. Is de koers van de Euro slecht dan kun je minder pinnen.

 7. Renévan zegt op

  Ik weet niet of het overal zo is maar op Koh Samui zijn bijna alle ATM’s afgesteld op 10000 Thb. Dit voor opnames met een niet Thaise pincard. Met de huidige koers met een limiet van bijvoorbeeld 500 euro kom je net niet aan 20000 Thb. Dus één maal 10000 en één maal 9000 thb moet dan wel lukken. Het is gewoon weer op een ordinaire manier geld binnenharken. Maar probeer het gewoon even aan de balie, daar moet het volgens mij wel lukken.

 8. Leo Th. zegt op

  Standaard kan je met deze ING-card € 500,= per dag pinnen, 2 x 10.000,= Bath is meer dan € 500,= dus dat lukt dan niet. 10.000,= en 8.000,= Bath pinnen zou wel mogelijk moeten zijn. Sommige Thaise banken hebben zelf een limiet ingesteld van max. 10.000,= Bath per keer pinnen, heeft dus niets met de ING te maken. Bij de éne Thaise bank dus max. 10.000, Bath pinnen maar bij een andere (bv. Bangkok Bank) kan je wel in 1 x 18.000,= pinnen. Uitproberen dus, succes.

 9. Oean Eng zegt op

  Volgens mij…
  Je kunt, bij veel banken, ongeveer 200-250 euro tegelijk pinnen. Maar je kunt ook 2 x achter elkaar pinnen.

  20,000.00 THB = 525.60 EUR
  18,000.00 THB = 473.04 EUR
  15,000.00 THB = 394.20 EUR

  Dus die gaan niet…

  10,000.00 THB = 262.80 EUR
  Die pakt ie dan net nog.
  Bij sommige banken 500 eur per dag maximaal. Dus die tweede gaat dan niet. Ligt aan de bank.
  Ik kan 15000 baht pinnen en dat dan de volgende dag weer.

  Zoiets….ofzo..

  🙂

 10. Cees zegt op

  Volgens mij ligt dat aan de limiet van je pas, dit staat op internet: Hoeveel kun je pinnen in het buitenland

  Op vakantie geef je vaak meer uit en betaal je vaker met contant geld dan in Nederland. Daarom is het goed om rekening te houden met de opnamelimieten als je in het buitenland bent. Blijf je binnen de eurozone, dan kun je bij Rabobank, ABN AMRO, ING en Knab 500 euro per dag opnemen. SNS Bank, Regiobank en ASN Bank hanteren een limiet van 1.000 euro.

  Buiten de eurozone werken ABN AMRO, SNS Bank en RegioBank met een krappere opnamelimiet. Bij ABN AMRO kun je buiten de eurozone maximaal 300 euro per dag pinnen en bij SNS Bank en RegioBank 500 euro.

  Zeker nu je veel euro’s nodig hebt om THB te pinnen zit je er snel overheen. Met een VISA card lukt het overigens wel.
  Je leest het heel vaak op het blog, open een rekening bij een Thaise bank en maak het geld per internet over van de NL bank naar je Thai bank, 5,50 euro rekent de ABNAMRO per transactie.
  Met je Thai bankpas kun je overal pinnen zonder kosten of heel weinig bij “vreemde” banken.

 11. ton zegt op

  Dank voor alle reacties. Gelukkig is het probleem voor meer mensen herkenbaar. Ik zal de gedane suggesties zeker overwegen

 12. Gerardus Hartman zegt op

  Wat te denken van pinnen bij ING automaat in Nederland. Bij ING kantoor ZwartJanstraat kan ik per dag 15.000,-E (!) opnemen/pinnen. Bij ING automaat AHeyn afstand 500 mtr hier verder geldt als limiet 600E.

  • annelies zegt op

   Normaal bij ING zelf is daglimiet 1000. Bij een andere bank pinnen max 250

 13. Gerard Van Heyste zegt op

  Met Argenta pin pasjes nog nooit problemen gehad,altijd al 20000 bath kunnen pinnen, en geld overschrijven van Belgie naar Thailand is nog altijd volledig gratis, ik denk dat er in Nederland ook Argenta filialen zijn ?

  • Jef zegt op

   Ik dacht dat Agenta onlinebankieren geen transfert naar Thailand (buiten Europa) mogelijk maakt. Moet men dan niet een groot (voor onvoorziene omstandigheden veiligheidshalve al te ruim geschat) bedrag voorafgaand aan vertrek naar Thailand overmaken, vanuit je Argentakantoor? Vraag je om X EURO over te schrijven, met kosten geheel aan Argentakant of met ‘gedeelde kosten’ (bij de meeste banken de ‘default’ en dikwijls het goedkoopst) of vraag je om Y THAI BAHT op de begunstigde rekening te krijgen?

   ‘Volledig gratis’ is wel even na te kijken: Vermenigvuldig de OANDA (http://www.oanda.com/currency/historical-rates/) ‘midpoint’ met interbank ‘0%’ op de dag van debitering van je Argentarekening met het gedebiteerde bedrag. Vergelijk met het effectief gecrediteerde bedrag op je Thaise bankrekening. Het verschil is de totale kost van wisselen en transfereren (door Argenta en Thaise bank samen). Het zal allicht gedeeltelijk in verhouding zijn van de grootte van het bedrag.

 14. ruud zegt op

  Mogelijk is de hoeveelheid papiergeld in de automaat niet zo groot en wil men voorkomen dat de automaat te snel leeg gaat.
  Als het opnieuw pinnen op een andere ATM (van een andere bank) echter ook niet lukt, moet het probleem in Nederland zitten.

  • Renévan zegt op

   Een vriend van mij die hier op Samui was kon met zijn pankpas van een Nederlandse bank zowel bij de SCB bank als bij de Krungsri bank niet meer dan 10000 thb pinnen. Ik kon met mijn Thaise pinpassen bij de SCB bank 20000 Thb opnemen en bij de Krungri bank zelfs 30000 thb. Dus het heeft niets te maken met een automaat die leeg raakt. Het is voor de Thaise banken gewoon weer meer inkomsten.

 15. Jef zegt op

  Als van sommige Europese bankrekeningen uit sommige ATMs op sommige momenten maximaal 10.000 baht kan gepind worden, lopen de kosten algauw sterk op. Dan wordt het zeker belangrijk, een goedkoop (en liefst snel) transfert van een Europese naar een Thaise bank te vinden.

  Ik dacht dat Agenta onlinebankieren geen transfert naar Thailand (vermits buiten Europa) mogelijk maakt. Moet je dan niet een groot (voor onvoorziene omstandigheden veiligheidshalve al te ruim geschat) bedrag voorafgaand aan vertrek naar Thailand overmaken, vanuit je Argentakantoor? Vraag je om X EURO over te schrijven, met kosten geheel aan Argentakant of met ‘gedeelde kosten’ (bij de meeste banken de ‘default’ en dikwijls het goedkoopst) of vraag je om Y THAI BAHT op de begunstigde rekening te krijgen?

  ‘Volledig gratis’ is wel even na te kijken: Vermenigvuldig de OANDA (http://www.oanda.com/currency/historical-rates/) wisselkoers EUR/THB ‘midpoint’ met interbank ‘0%’ en met ingevulde waardedatum van debitering van je Argentarekening, met het gedebiteerde bedrag. Vergelijk met het effectief gecrediteerde bedrag op je Thaise bankrekening. Het verschil is de totale kost van wisselen en transfereren (door Argenta, internationaal transfererende instelling/makelaar en Thaise bank samen). Het zal allicht gedeeltelijk in verhouding zijn van de grootte van het bedrag.

 16. rob zegt op

  Als je 20.000 bath zou kunnen pinnen zou je goedkoper uit zijn omdat de kosten per opname worden gerekend. De opbrengst voor de bank is hoger als je vaker moet pinnen. De kosten zijn per transactie.
  Trouwens als je van je Thaise bankrekening pint kun je wel 20.000 of meer pinnen.
  Ik heb onlangs nog bij de Bangkokbank 40.000 gepint. In betreffende automaat alleen mogelijk met 4 x 10.000 pinnen.

 17. geert zegt op

  dit komt door het zogenaamde tegen gaan van skimmen
  binnen europa (en hier vallen de criminele skim landen dus onder ) blijft de limit 500 buiten europa is het eerst terug gebracht van 500 naar 300 en volgens mij is dit bedrag ook alweer gehalveerd
  dit alles zonder over leg
  zelfs de bankfilialen weten het niet
  en die geven de buitelandse banken de schuld
  het zou ook liggen of je pint met je magneet strip of met de chip volgend filiaal van de abn amro eersel kan met de chip nog steeds 500 gepint worden
  wel jammer dat dit niet te zien is aan de atm of hij via chip of magneet strip werkt.
  wederom word ons door de bankwereld weer een poot uitgerdaaid
  ben eigenlijk wel eens benieuwd hoe lang we deze flauwekul nog pikken
  geert

 18. ko zegt op

  Staat de pas wel op ” wereld” kreeg onlangs nieuwe pas en die bleek op europa te staan. Simpel op te lossen maar je moet het wel weten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website