Beste lezers,

Ik woon in Thailand met mijn Thaise vrouw, ik wil haar klaar stomen voor het A1 inburgerings examen. Ik weet dat Ad Appel goed studiemateriaal heeft maar dat moet dan vanuit Nederland naar Thailand gestuurd worden. Ik heb hier slechte ervaringen mee, post komt er nooit.

Weet iemand waar deze studie materiaal te vinden is in Thailand? Ik woon in Chiangmai.

Bedankt & vriendelijke groet,

Paul

8 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik aan studiemateriaal van Ad Appel voor inburgeringsexamen?”

 1. martin zegt op

  beste paul,
  het inburgering leermateriaal is gratis te verkrijgen op naar nederland.nl
  http://www.naarnederland.nl/lesmateriaal-thai
  hoop dat je hier wat aan heb.

  gr martin

 2. Jan Hoekstra zegt op

  Beste Paul,

  Mijn vrouw is niet geslaagd door alleen gebruik te maken van het studiemateriaal van Ad Appel. Ik heb mijn vrouw een cursus laten volgen in Bangkok.

  Ik heb de scholen bezocht in Bangkok en ik heb gekozen voor http://www.nederlandslerenbangkok.com, de docent heet Richard van der Kieft. Ik werd goed op de hoogte gehouden en mijn vriendin was erg goed te spreken over zijn manier van lesgeven.

  Zelf voorbereiden voor het nieuwe examen is niet makkelijk, heb ik zelf meegemaakt. Ik ben hierdoor ook veel tijd verloren. Na de cursus direct geslaagd, kost wat maar dan heb je ook wat, een MVV om precies te zijn.

  Groetjes,

  Jan

 3. stevenia zegt op

  Alle post vanuit Nederland naar Thailand kan je versturen maar dan wel alles aangetekend versturen.
  Want dan komt het zeker aan. Onze zoon woont in Chiang-Mai al twaalf jaar en alle post en pakketten komen aan maar dan alles aangetekend kost een paar centen maar dan heb je ook wat nooit problemen
  gehad hiermee. Succes

 4. Michael zegt op

  Hoi Paul,

  ik neem aan dat je conact op kan nemen met Richard van der Kieft te bangkok. Hij kan jou hier wel verder mee helpen. Daarnaast is hij zeer kundig als leraar om ervoor te zorgen dat thaise mannen en vrouwen op een fijne en snelle manier het examen halen op de ambassade. Hij staat hoog aangeschreven bij zowel de leerlingen als de partners van hen. Let op!!! Niet alle nederlandse docenten in thailand voldoen aan de kwaliteiten en kunde van Richard. Waar je zonder enige twijfel NIET naar toe moet is ThaiDutch4u – Nakhonratchasima Korat, de onbekwaamheid, ondeskunidgheid, respectloze manier in omgang van deze leraar liegen er niet om, zie:

  http://www.buitenlandsepartner.nl/archive/index.php/t-50043.html
  http://www.dutchgrammar.com/forum/viewtopic.php?t=4311

 5. Rob V. zegt op

  Ik neem aan dat je Ad zijn site kent, maar voor de zekerheid: http://www.adappel.nl
  Via daar kun je het boek bestellen, en het gratis online materiaal.

  Je kunt het boek bestellen en naar een Nederlands adres verzenden (naar je eigen adres dus). Vervolgens kun je de boel (aangetekend) met Thais en Engels geschreven adres verzenden. Post naar Thailand komt meestal wel aan als het ook in het Thais geadresseerd is en/of je het naar Bangkok laat sturen en niet een uithoek ergens in Thailand.

  Vertrouw je de post echt niet dan zul je het zelf mee moeten nemen in je handbagage.

 6. Dick Vreeker zegt op

  Hallo Paul Ik vlieg 13 januari 2016 naar Thailand en kom 1 februari in Chiang Mai San Sai waar ik woon als je de boeken bestel dan wil ik ze wel meenemen mijn e-mail is [email protected]

 7. theoS zegt op

  Je kunt gerust een adres in Thailand in het Engels op de envelop zetten. Maar het is van belang dat dit zo precies mogelijk gedaan wordt. Huisnr, MU en de soi (liefst genummerd) postcode en plaats en provincie. Ik heb in het begin op Lat Phrao Rd in BKK gewoond en daar was het adres Lat Phrao, naam van de dichtsbijzijnde shop en om de hoek 3e huis van links. Stond zo op de brief en kwam altijd aan. Ik heb groot respect voor de -eerlijke- postbezorgers hier. Komt een brief niet aan dan is het meestal de schuld van de afzender of ontvanger, adres niet goed ingevuld.

 8. Martin Chiangrai zegt op

  Neem een Postoffice box, ongeveer 550 bath per jaar en je bent verzekerd van een goede ontvangst van jouw post. Is ook handig als je tussendoor verhuist, geen beslommering met adreswijzigingen.

  Veel succes, Martin


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website