Lezersvraag: Studeren in Bangkok, welke scholen raden jullie mij aan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 maart 2015

Beste lezers,

Ik ben al een aantal jaren fan van Thailand en ben er meerdere malen op vakantie geweest. Ik ben HBO-Rechten student en kan in mijn 3e jaar in het buitenland studeren. Mijn plan is om een semester te gaan studeren in Bangkok.

Welke scholen raden jullie aan die niet al te duur zijn? (max 3000 euro school/les-geld).

Ik heb op Google gezocht maar kan er weinig wijs uit. Wellicht dat lezers/jullie mij kunnen helpen?

Vriendelijke groeten,

Bas


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Studeren in Bangkok, welke scholen raden jullie mij aan?”

 1. chris zegt op

  beste Bas,
  Ik neem aan dat je in het Engels wilt studeren en dat je de Thaise taal niet machtig bent.
  Ik ben hier docent op een universiteit in Bangkok en heb nog nooit van een Engelstalig programma in rechten gehoord. De enige universiteit die wellicht studies in het Engels in rechten aanbiedt is Assumption University (wel een eind buiten Bangkok gelegen). Neem met hen contact op via de website. Hun rechtenfaculteit -pagina is in het Thai. Dus dat voorspelt niet veel goeds.
  De fees zijn rond de 80.000 baht per semester, dus 160.000 Baht per jaar. Met de huidige koers is dat ongeveer 4500 Euro.
  Succes

 2. Henny zegt op

  Mijn zoon geeft Engels aan de Assumption University (Suvarnabhumi Campus). Volgens mij worden daar alle lessen in het Engels gegeven. Als je contact met hem wilt opnemen kan dat via http://www.davidvanofwegen.com.

 3. ofdeze zegt op

  Het valt me de laatste paar jaar op dat in RamKamHaeng-alwaar de grootste Uni van Th is gelegen (meer als 100.000 naak rian) plus nog enkele andere-o.a. een deel van Assumption, er zeer vele Duitse uitwisselingsstudenten zijn. En die zullen ook heus niet allemaal Thai kennen, en Duitse programma’s lijken me ook nogal onwaarschijnlijk. Overigens staan noch Ram, noch Ass. erg goed bekend-verwacht niet meer als wat hier in NL Atheneum of Havo-nivo zal zijn.
  In feite heeft TH maar 2 (+0,5) uni’s die internationaal wat voorstellen: Chula (heeft vele programma’s in het engels, maar vooral business/MBA etc.) en Thammasath (is nogal politiek gekleurd). Heb geen idee van fees, maar Ram is nogal goedkoop-althans voor Thai.
  Weet je al dat elke student in TH een verplciht schooluniform moet dragen? Zwarte lange broek en wit gestreken overhemd voor de heren, of met dito rok voor de dames.

 4. Nico Arreman zegt op

  Beste Bas,

  Voor € 3.000,= kan je hoge scholen/universiteiten in Thailand wel vergeten.
  Maak er maar gerust minimaal € 5.000,= of zelfs € 6.000,= van.
  Veel scholen vragen ook gerust 10 á 20.000 Bhat inschrijfgeld.

  Voor kamerhuur moet je op minimaal 4.000 Bhat rekenen (incl stroom)
  Aanschaf; bed, matras, lakens en handdoeken, bank, kast, TV en koelkast, minimaal 10.000 Bhat (we hebben een IKEA, dus je kan gelijk je meubeltjes meenemen, bij veel Thaise bedrijven alleen op bestelling)

  Voor eten; 150 Bhat per dag = 4.500 Bhat per maand. (niet te veel bier drinken of roken)
  Vervoer; scooter kopen 2e hands, voor 20.000 Bhat en daarna weer verkopen, of weggeven (aan die leuke vriendin, reken daar maar op). Brandstof z’n 400 Bhat per maand. (als je tenminste in de buurt van de school gaat huren en niet in Chiang Mai)

  Kortom, het lijkt leuk studeren in Thailand, maar er komt nogal wat (financieel) bij kijken.

  Hopende je hiermede een indruk van Thailand te hebben gegeven.

  Groetjes Nico

 5. Jaap zegt op

  Dag Bas,

  leuk! Als je de kans krijgt zeker doen. Rangsit University kent een aantal programmas die Engelstalig zijn. Als het om een semester gaat en je wilt deze voor je eigen studie gebruiken, moet je even goed kijken welke studies door jouw gedaan kunnen worden als een minor. Daartoe kun je ook contact opnemen met de exchange officer van jouw opleiding. Ik weet van een aantal Nederlandse hogescholen dat ze uitwisselingscontracten hebben met Rangsit, onder andere de HAN. Verder heeft Stenden een eigen campus op Rangsit waar ze minoren aanbieden die je ook via “Kies op maat” kunt benaderen. De minoren zijn o.a. marketing en Management in Asia en het lijkt me onwaarschijnlijk dat een MER opleiding deze niet zal accepteren als minor.

  Veel succes!

  Jaap

 6. Bas zegt op

  Geachte lezers,

  Dank voor jullie reacties. Nog een kleine toelichting: het betreft een Rechten-opleiding. Na zelf al wat onderzoek te hebben gedaan valt het mij inderdaad op dat er haast geen Rechten-vakken in het Engels worden gegeven.
  Zo heeft Rangsit geen Law-faculty.
  Bangkok university heeft een Law-faculty maar alleen in het Thais.

  • chris zegt op

   Je hebt niet goed gekeken, Bas. Rangsit University (waar ik zelf als dean heb gewerkt) heeft wel degelijk een faculteit Rechten. Maar ik had toentertijd erg veel moeite om een docent daar te vinden die aan mijn Stenden-studenten rechten kon uitleggen in het Engels.
   Zoals ik al schreef is Assumption de enige universiteit die ‘zegt’ alle lessen in alle faculteiten in het Engels te geven en daarom ook heel veel buitenlandse studenten heeft. Of dit ook voor Rechten geldt waag ik te betwijfelen. Thais zijn erg naar binnen gekeerd en ik verwacht niet dat er een groot aantal cursussen internationaal recht worden gegeven. Maar vraag het zelf. Niet geschoten is altijd mis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website