Lezersvraag: Kan ik voor een stage naar Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 december 2012

Hallo allemaal,

Ik ben een 21-jarige student toegepaste psychologie, en ik zou voor mijn buitenlandstage heel graag naar Thailand willen.

Ik vind het super om al jullie verhalen te lezen en hoop het mijne er snel aan toe te kunnen voegen. Ik ben benieuwd naar de cultuur en het authentieke leven van het land. Met mijn studie zou je kunnen denken aan een stage in een weeshuis of op een school, waar je de kinderen/docenten begeleidt. De duur van de stage is zes maanden, waardoor ik graag een bewuste keuze wil maken voor de locatie.

De Isaan trekt mij het meest doordat het traditioneel Thais is, alleen zou de taal wel problematisch worden aangezien ik er begeleiding moet gaan geven. Er is de mogelijkheid om alles te laten regelen via een organisatie als ‘project abroads’, maar ik wil het graag zelf doen.

Heeft een van jullie misschien tips, plaatsen die je aan zou raden, of misschien zelfs mensen met wie ik in contact kan komen etc?

Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

Jasper Zuidema

1 reactie op “Lezersvraag: Kan ik voor een stage naar Thailand?”

 1. Maud Lebert zegt op

  Beste Jasper
  Ik was 10 jaar lang presidente van een ontwikklingsorganisatie. Onze NGO ondersteunt scholen, o.a. in Noord Thailand, de Patak school in Mae Sai, in de provincie Chiang Rai op de grenz bij Burma. Hier wonen bergvölker zonder nationaliteit.Het is niet alleen maar een school maar tegelijk een tehuis of internaat als men dat zo wilt noemen. Men heeft er altijd volunteers nodig, die echter aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.Maar men moet er 6 maanden blijven!
  Het heet ‘Development and Education Programme for Daughters and Communities.(DEPDC) Initiant: Somsak Jantraka (kreeg een eremedaille voor zijn werk)
  en Projektleidster is Alinda Wettasin
  Alles is te vinden op:
  http://www.depdc.org/eng/volunteer/volunteer.html.
  http:// http://www.depdc.org/index.htm
  e-mail: [email protected].
  Tel. +66 (0) 53 733 186 en + 66 (0) 53 642 599 Faxc + 66 (0) 53 642 415
  U kunt zeggen, dat u dit adres van onze directeur Dr. Rao Satapati (nu net met pensioen)van Co-Operaid heeft. co-Operaid ondersteunt noch steeds de Patak school.
  Veel succes.
  Met vriendelijke groet
  Maud Lebert

  Als er nog vragen zijn krijgt u zeker van de redactie mijn privée e-mail adres.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website