Beste lezers,

Nog een paar weekjes en dan gaan wij voor het eerste keer naar Thailand. Mijn vriend en ik. Heb er veel zin in, kan er al haast niet van slapen.

Wij volgen Thailandblog al een tijdje en vinden het geweldig. We hebben er al veel goede tips vanaf geplukt.

We hebben nog wel een vraag aan jullie als Thailand-experts. Wat moet je absoluut kopen in Thailand? Wat is een leuk aandenken? Wij willen ook wat souvenirs meenemen voor onze vrienden en familie. Wat raden jullie aan en waar kunnen wij dat kopen?

Winkelen vinden wij te gek. Wij zijn natuurlijk op zoek naar iets wat je hier niet gemakkelijk kunt krijgen of wat veel goedkoper is in Thailand. We zijn niet op zoek naar nep-horloges of zo.

Wie helpt ons.

Thanx en groetjes,

Denise

10 reacties op “Lezersvraag: Welke souvenirs moet ik kopen in Thailand?”

 1. Geert Barbier zegt op

  Misschien een eerder eigenaardige suggestie: op de luchthaven Savarnabhumi is een klein winkeltje dat ‘Doi Tung’ heet en dat producten verkoopt die door mensen van die organisatie gemaakt zijn. Het gaat hier om een koninklijk project dat hilltribe mensen probeert alternatieven te leveren voor drugskweek en -handel. De producten varieren, maar er is mooi zilverwerk, locale koffie, macadamianoten in wasabi en zo, prachtige sjaals, aardewerk. Toch ’s kijken als jullie nog een gaatje hebben op de terugweg.

  De zijden effen gekleurde kussenhoezen van Jim Thompson zijn natuurlijk nooit weg maar wel prijzig. Hmong kussenhoezen vind ik zelf erg mooi, en die zijn in het Noorden vlot te vinden. Verder zijn er nogal wat tempels waar nog met de hand geweefd wordt en waar je mooie stoffen kan kopen (bv. Chan Sen, Nakhon Sawan).

  Verder: markten doen! Ook ‘Boeddhamarkten’ waar vooral antieke (nuja..) en religeiuze spullen verkocht worden. In Chiang Mai de zodagmarkt doen en vragen naar de straat van de zilversmeden. In Sukhotai naar een van de aardewerkmanufacturen fietsen. En afdingen!

 2. Daniel zegt op

  Zoals hievoor reeds genoemd, ik weet niet of jullie naar Chiang Mai komen. Bezoek op zaterdag de Wualai road avondmarkt en op zondag de centrale avondmarkt tussen Taipae gate en Wat Phra Singh. Hier zijn geschenken te vinden in alle vormen en kleuren. Wat dames leuk vinden om de krijgen zijn de kunstig uitgesneden zeepstukken. Prachtig, kleurig en ook nog geparfumeerd. Dit is wat ik steeds meneem van de vrouwen van vrienden. Word steeds gewaardeerd en kost rond de 2,5 euro.
  Indien het meer mag kosten Op deze markten is alles mogelijk. Ook buiten deze markten vele winkels om geschenken te kopen.

 3. Willem Sminia zegt op

  Aanraders : Malls. In Bangkok Siam Center, MBK, Chatuchak weekend market, deze locaties is alles te koop. Voor computers etc. Panthip Plaza niet ver van Central World.
  Verder in BKK Kao San Road, hier zaten 2 of 3 fabrikanten van zilveren sieraden, veel verschillende . Bij de rivier Chao Praha heb je Asiantique, nieuw centrum niet goedkoop.Voor auto foto’s en allerlei gadgets : Klong Tom , elke taxi chauffeur weet dit, zit vlak bij China Town. In China Town goud sieraden en van alles, geen nee te koop.Ook antiek. Verder is Thailand bekend om zijn Gemstones, robijn, saffier enz.
  Om alvast wat meer te vinden zou ik wat gaan googlen, heel veel info te krijgen. Overal geld : afdingen, begin maar eens met de helft te bieden.Ik biedt nooit als ik niet wil kopen.Er zijn mensen die een idioot lage prijs bieden, dat is de koopman in de maling nemen, ze staan er voor hun brood.Nou ik vond het leuk wat tips te geven en vindt het nog steeds leuk om op markten te kijken , al ongeveer 20 jaar. Veel plezier en succes.

 4. Gerrit van den Hurk zegt op

  Een bijzonder en waardevol souvenir is een parelsnoer van zoetwaterparels. Hier in Nederland peper duur. In Thailand voor een schijntje. Voor 400 bath (Ongeveer 10 euro)heb je al een prachtig snoer. Ze zijn te krijgen in allerlei maten en kleuren.
  Een hele bekende plaats waar je zeer goedkoop parels kunt kopen is de plaats Rawai op het eiland Phuket vlak bij Patong.

 5. Bucky57 zegt op

  Letvooral op wat je mee mag nemen Nederland in. Voordat je het weet koop je ook souveniers die op de verboden lijst staan van de douane. Zoals bepaalde religieuze voorwerpen die je niet mag uitvoeren zonder toestemming en vergunning. Kijk even op de websites van de Nederlandse en Thaise douane voor alle zekerheid.

 6. l.lagemaat zegt op

  Beste Denise,

  Kijk eerst eens wat er in Nederland al te koop is aan Thaise produkten.
  B.v. Xenos en Blokker en sommige speciaalzaken.
  Waar ik wel veel sukses mee had ,waren ronde (zilverkleurige) doosjes aan de buitenzijde
  prachtig versierd en bij het openklappen aan de binnenzijde een normaal spiegeltje en een
  vergrotende spiegel,ook de eerder genoemde prachtig uitgesneden zeepstukjes in een
  houten houder.Leuke weggeef dingetjes! Zijden stropdassen (als ze nog gedragen worden)met bijpassende machetknopen voor mannen.
  Wat je absoluut moet kopen in Thailand??? Dat bepaalt je eigen smaak!
  Veel plezier!

  groet,

  Lodewijk

 7. maureen zegt op

  Beste Denise,

  Mijn favoriete plek om te shoppen is absoluut Chatuchak weekend market, werkelijk alles is daar te koop. Ik kom daar twee keer per jaar om mijn inkopen te doen.
  Mijn advies ga op vrijdag (ook dan is al een groot deel open) dan is het een stuk rustiger en als je toch in het weekend gaat, zorg dan dat je er rond 9.30 bent. Ga je later op de dag dan is het te druk en veel te warm!
  Verder kom ik graag op de amuletten markt, welke voorbij What Po ligt aan de rivier.
  Zelf vertrek ik 16 aug weer naar Thailand, mocht je daar in dezelfde periode aanwezig zijn en een dag op sleeptouw genomen willen worden…geen probleem. Vindt het veels te leuk om mensen wegwijs te maken.
  Veel plezier in Thailand!

  Groet, Maureen

 8. Cees zegt op

  Succes met je souvenirkeuze, ze hebben er genoeg in Thailand, maar wat ik meerdere malen gehoord heb dat het verboden is om religieuze, boeddhistische beeldjes mee te nemen uit Thailand, zeker geen antieke Boeddha beelden om de Thai cultuur te beschermen tegen “leegroof”.

 9. david de neve zegt op

  Beste Denise,

  Afhankelijk waarvan jullie houden ,zoals souvenirs vind ik vooral olifanten ,je hebt ze in alle maten en gewichten, zeer mooi en toch wel een symbool voor Thailand , waar er de laatste tijden veel om te doen is geweest .

  Ook zeep en kaarsen spreken mij enorm aan .
  Kledij ,ook daar kunnen jullie mooie zaken in doen zoals shirts met mooie tekeningen op ,heb er zelf ook gekocht ,zoals met een tijger ,olifanten en dergelijke .

  Dan zijn er nog de schilders doeken die jullie in je thuisland kunnen laten in kaderen .
  Kosten rond de 400 a 500 baht ,ze komen er mee rond op het strand .
  In Pattaya is er een straat ,ik denk soi 5 of soi 6 nabij de Mike shopping waar er een aantal schilders aan het werk zijn waar ze echt mooi werk afleveren ,jullie kunnen ze daar aan het werk zelf bezig zien .Breng een foto mee van iets wat jullie voor altijd wil bij blijven,
  familie foto of een plaats waar jullie voor altijd aan herinnert willen worden.Afhankelijk van de grootte van het doek en kwaliteit ,want jullie hebben keuze genoeg(aantal schilders),de prijzen kunnen verschillen van persoon tot persoon ,kwaliteit etc. tussen de 1000 a 2000 baht .

  De markten vooral s’avonds zijn een belangrijk punt om souveniers en dergelijke te kopen .Ga er niet altijd vanuit om de helft er vanaf te doen zoals meerdere mensen daar zullen zeggen .Voor sommige zaken vragen ze het 3 of 4 voudige .ga op jullie eigen gevoel af hoe graag jullie het hebben ,de meeste toeristen hebben wel eens aan iets te veel betaald .Wat ik meestal deed ,was de prijs vragen op verschillende plaatsen , mensen van Thailand zelf , zien wat zij betaalden .Nog dit ,hoe meer jullie kopen bij dezelfde persoon hoe meer jullie nog kunnen afbieden .

  Groeten en een fijne vakantie,

  David

 10. L zegt op

  Zoals al genoemd keuze in overvloed. Zelf hebben wij dit jaar erg gescoord bij de Fam. Met voor de vrouwen een satijnen korte ochtend jas in prachtige dessins. Verkrijgbaar bij BAYOK markt voor ongeveer 200 bath per stuk ( hoe meer je koopt hoe voordeliger het wordt) verder zij. Er op de markt enorm leuke handgemaakte zaken te vinden voor heel weinig. Fietsjes van ijzerdraad grote paperclips met een figuur aan de bovenkant, vele artikelen van blikjes frisdrank gemaakt. Al dit soort artikelen kin je kopen voor tussen de 10 en 200 bath. Wat het voordeel is is dat het makkelijk mee te nemen is en niet teveel plaats in je koffer in neemt.
  De Chachuchak is natuurlijk het walhalla onder de markten. Wanneer je er voor het eerst komt dan kan het ook overweldigend zijn en onoverzichtelijk. Vergeet hierbij ook niet de buitenkant te doen aan de kant van de weg want ook hier zijn leuke dingen te zien. Ga wel zo vroeg mogelijk. Het is er warm en druk! MBK, markt in de avond bij Central World en Pratunam geweldig ( naar mijn smaak ) verder is Thailand 1 grote openlucht markt met alles te kust en te keur. Geniet en bind je iets mooi of leuk bepaal voor jezelf wat het je waard is en wat je er voor over hebt. Zo bepaal je de prijs en hoever je wilt gaan. Heel veel plezier en er ligt 1 gevaar op de loer. Thailand kan je zo inpakken dat je er niet meer weg kunt blijven!
  Ik ben hier 15 jaar geleden begonnen en ben er niet meer weg te slaan uit dit land van de glimlach met alle leuke en minder leuke dingen. Waar gaan jullie heen in Thailand?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website