Lezersvraag: Waar in Thailand kan ik een vertrouwde SOA HIV test laten doen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 september 2014

Beste lezers,

Waar in Thailand kan ik een vertrouwde SOA HIV test laten doen?

Heb het opgezocht op “Google” niets gevonden, ook “Bangkok hospital” mail gestuurd, geen reactie. Dit is ook al weer lange tijd geleden. Dus mijn vraag bij deze is of iemand hier weet, waar je naast ziekenhuizen je ook nog meer een vertrouwde SOA HIV test kunt laten doen.

Gezien de prijzen in Nederland betaal je best veel! Zelfs voor een doe het zelf test wat je online kunt bestellen. Alleen GGD zou bij uitzondering gratis zijn, mits je voldoet aan hun gestelde punten.

Ik wil namelijk een test laten doen, een dag voor vertrek naar thuisfront. Vandaar ook deze vraag!!

Graag (reactie’s) omtrent onderwerp. Niet over veilig vrijen, of over gebruik van condooms.

Groet,

Thaiaddict

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Waar in Thailand kan ik een vertrouwde SOA HIV test laten doen?”

 1. Lex k. zegt op

  Hallo,

  Het beste is om de test toch gewoon in een ziekenhuis te laten doen, hoeft niet perse een een groot privé ziekenhuis te zijn, maar ook een klein gewoon streek ziekenhuisje zijn, als je het door een arts ergens, in een praktijkje aan de weg, laat doen, stuurt hij toch het bloed naar het lab. van een ziekenhuis, duurt alleen maar langer, healtcentre’s en de kleine dorpjes her en der doen het bloedonderzoek ook niet zelf, gaat ook via een ziekenhuis, ze hebben de faciliteiten voor het bloed onderzoek gewoon niet.
  Er bestaan wel onderzoek centra voor prostitués, maar daar ben ik niet echt over op de hoogte
  De risico’s dat het bloed niet goed verstuurd wordt zijn groot, dat het te lang onderweg en dus niet goed gekoeld is/blijft, ook, verwisseling en verlies van het bloed noem maar op, zelfs de uitslag kan verwisseld worden, zeker door het verschil in schrift, als ze je naam verkeerd spellen vinde ze de uitslag nooit meer terug.
  De test 1 dag voor vertrek laten doen, kan en je kan zelfs de uitslag de zelfde dag krijgen ( echt waar) het is alleen een test zonder waarde, er gaat enige tijd over heen voor men kan vast stellen dat je besmet bent, stel dat je hiv op loopt en je laat je binnen een week( noem maar wat) testen kunnen ze nog niet vast stellen dat je besmet bent, daar gaan minimaal 2 weken tot maximaal 3 maanden, de zogenaamde incubatie tijd overheen voor men met zekerheid kan vast stellen of je besmet bent, dat varieert van persoon tot persoon, m.a.w. een test op hiv binnen 3 maanden na besmetting met hiv is een test met ( bijna) geen waarde en zeker geen garantie dat je hiv vrij bent.
  De enige garantie dat je hiv vrij bent is; 3 maanden geen sex( ook geen safe sex, er kan altijd iets fout gaan) of uitwisseling van bloedproducten en dan ( na die 3 maanden) een goede test, door een goed ziekenhuis en ook geen zelf test.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 2. BA zegt op

  In plaatsen als Pattaya heb je volgens mij voldoende soa klinieken waar je zo binnen lopen kan.

  Maar bij de meeste ziekenhuizen kan je ook gewoon zo binnenlopen. Weet dat het in Khon Kaen 570 baht voor een test was, 1 uur later heb je de uitslag. Op naam of anoniem zonder afspraak.

  Hou wel even in de gaten dat HIV tests nog niet betrouwbaar zijn direct na je vakantie, het kost tijd voordat de antilichamen zichtbaar zijn, 3 tot 6 maanden volgens mij.

  Als je onbeschermde sex gehad hebt met bijvoorbeeld bargirls dan is de kans dat je iets als gonorroe of chlamydia oploopt veel groter. Medicijnen zijn daarvoor vrij te koop in Thailand. Even langs boots, 1.5 gram Zithromax voor je naar huis gaat voor de zekerheid kan dan geen kwaad.

 3. erik zegt op

  In mijn woonplaats wordt dat gewoon gedaan in het lab van het staatsziekenhuis maar daar moet er eerst een briefje van een arts zijn. Het kan ook worden toegevoegd als je een check-up neemt. Betrouwbaar ? Overal kunnen fouten worden gemaakt. Dan moet je een dag later naar een ander ziekenhuis gaan en nog eens laten prikken.

 4. Kees zegt op

  Als je in Pattaya verblijft:
  Pattaya Lab http://www.pattaya-lab.com/, maar alleen bloedtests. HIV kost 350 baht, nergens goedkoper, zover ik weet. Uitsslag zelfde dag.

  ZIekenhuizen zoals Memorial Hospital zijn erg duur. Artsenhonorarium is bijv minstens 800 baht.

  In Jomtien:
  Chanya Clinic, (naast 7/11) vlakbij Hanuman Statue. Zeer redelijke prijzen.
  Alle tests mogelijk. Uitslag na 1-2 dagen. De arts hier rekent een huisartsentarief, weet niet precies hoeveel, maar misschien iets van 200. Daar bovenop natuurlijk nog de laboratoriumkosten.

 5. HENRI zegt op

  Ga nu in hemelsnaam niet sparen op zoiets en kies een Infectiologist van het Bangkok hospital ( bv dokteres ” Siriporn” in Pattaya ) dit hospitaal is geaccrediteerd door de “joint commission international,” iets wat vele Europese hospitalen nu aan ‘t betrachten zijn .
  kleine hospitaaltjes ” evengoed ” ? we zijn – en blijven – in de derde wereld hoor : verlies dat niet uit het oog !

 6. Thaiaddict zegt op

  Kijk, hier kan ik wat mee.
  Bedankt voor alle reacties,.

  Grt Thaiaddict

 7. HansNL zegt op

  In elk overheidsziekenhuis, en ongetwijfeld in alle private hospitalen tegen een hogere prijs, kun je een bloedtest laten doen volgens de zogenaamde Elisa test.

  Deze test constateert wel of niet aanwezige anti HIV stoffen in het bloed.
  Resultaat binnen een uur, of langer afhankelijk van de drukte natuurlijk.

  Let wel, de test constateert de HIV stoffen van dit moment, niet die over drie weken.

 8. KrungThep1977 zegt op

  De Thai Red Cross Society in Bangkok, op Ratchadamri Road.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website