Lezersvraag: Slaaptabletten kopen in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 november 2013

Beste lezers,

Volgende maand gaan wij naar Thailand. Bangkok, Chiang Mai en verder. Wij willen graag in Thailand slaaptabletten kopen omdat we daar geen recepten nodig hebben.

Alleen weten we niet wat de beste zijn en hoe die daar heten. Is er iemand die daar ervaring mee heeft en ons kan vertellen waar we naar kunnen vragen.

Met vriendelijke groet,

Sjef


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Slaaptabletten kopen in Thailand”

 1. Lex K. zegt op

  Als je die rommel niet nodig hebt zou ik er niet aan beginnen, je komt er bijna niet vanaf, ik ben zelf afhankelijk van diverse slaap en kalmering tabletten, maar in Thailand heb ik bijna niets nodig, in tegenstelling tot hier in Nederland.
  In Thailand is bijna alles gewoon te koop in de diverse Pharmacies die je bijna overal tegen komt, sommige nemen hun verantwoording en wijzen je op de nadelen van het gebruik en verkopen je uitsluitend kleine hoeveelheden per keer, bij anderen kan je met boodschappen tassen vol vertrekken als je dat wil.
  Het meest gebruikt in Thailand is Diazepam ( Valium) zelfs de zwaarste, de “blauwe ruitjes” zijn vrij verkrijgbaar, voor de rest is bijna alles verkrijgbaar, meestal onder de merknaam zoals; mogadon, seresta en normison. Stilnoct is heel populair die wordt ook meest door artsen daar voor geschreven.
  Nog een waarschuwing, de meeste van deze middelen vallen onder de opium wet en het feit dat het vrij verkrijgbaar is wil niet zeggen dat het bezit toegestaan is, doktersvoorschrift.
  Uit en in voer van deze middelen van en naar Thailand is aan strikte regelgeving gebonden en het niet voldoen aan de regels kan je flinke moeilijkheden opleveren.
  Maar nogmaals, voor mij ( persoonlijk) is het verblijf in Thailand rustgevend genoeg, dat ik die rommel meestal niet eens nodig heb.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 2. leen.egberts zegt op

  Ik gebruik in Thailand altyd Atarax, voor mij een goed slaapmiddel,ook voor mijn
  vriendin,25 stuks in stripverpakking 89 bath. Ik hoop dat je niet naar Thailand
  komt om te slapen,er zijn leukere dingen dan slapen.

  Groetjes Leen.

 3. RonnyLadPhrao zegt op

  Als jullie geen voorschrift hebben, ga ik er van uit dat jullie arts van oordeel is dat jullie het niet nodig hebben.

  Waarom dan zelf gaan experimenteren ?
  Je weet niet wat de beste (?) zijn, hoe ze heten of waar je naar moet vragen maar laten we toch maar slaaptabletten gaan kopen als we in Thailand zijn.
  Heel verstandig moet ik zeggen om zo zelf voor doktertje te willen spelen..

  Een medicijn, gelijk welk, dat voor de ene aanslaat is daarom niet geschikt voor een ander, laat staan in combinatie met andere medicijnen die eventueel moeten genomen worden.

  Zoals Lex terecht zegt, blijf van die rommel af voor het je leven overneemt
  (of is het al te laat en is het al zover ?).
  Buiten dat de verkoop in veel gevallen meer ingegeven is door winstbejag, en je dus vrij snel grote hoeveelheden kan kopen, is het dikwijls ook maar de vraag of het product geen namaak is. Je zou er wel eens ernstige andere neveneffecten van kunnen krijgen.
  Misschien hebben zo ook helemaal geen effect en in dit geval mag je van geluk spreken.

  Laat professionelen d.w.z. artsen beslissen of een medicijn al dan niet nodig is en in welke hoeveelheden.

  Ik heb zo een voorgevoel (misschien onterecht), maar indien jullie met de gedachte spelen om het een en ander uit te voeren bij vertrek, al dan niet voor eigen gebruik in je thuisland, zou ik dat maar snel uit het hoofd zetten.
  Jullie zouden wel eens meer dan tijd genoeg kunnen krijgen om uit te rusten en dan mag je nog hopen dat het in je thuisland is.

  Geniet van Thailand en je zal zien dat je hier geen slaaptabletten nodig hebt.
  Misschien was dat ook wel het advies van jullie arts ?

  • rene zegt op

   Moderator: alleen reageren op de lezersvraag. Wanneer je jouw eigen verhaal kwijt wil, dan kan je deze naar de redactie sturen.

 4. Michiel Stroo zegt op

  Kocht een paar jaar geleden wel eens een paar van die blauwe (diazepam). Voor in het vliegtuig. Pas er mee op van meer als 22 stuks ga je binnen 10 min al knockout.
  Kennis nam er eens 3 in voor het opstijgen in bkk. werd pas na landing op shiphol weer wakker.Had 15 min na inname nergens meer van meegekregen. Niet zo handig mocht er eens wat mis gaan tijdens een vlucht.

  Trouwens als je er tegenwoordig in Bangkok omvraagd gooien ze je zowat de pharmacie uit met zeer boze blikken. Bij verschillende meegemaakt ook de wat minder officiele. Maar meegestopt dus wil niet sls junky overkomen.

  • GerrieQ8 zegt op

   Goede morgen fietsenmaker,
   Ik neem aan dat je in plaats van 22, 2 bedoel? Van 22 ga je volgens mij de pijp uit. Misschien dat de moderator de tekst alsnog kan aanpassen.

 5. Michiel Stroo zegt op

  Ja dat typen op een telefoontje valt niet mee soms. Is id natuurlijk 2 bij 22 wordt je denk ik nooit meer wakker.

 6. jitty zegt op

  Wij komen al jaren in thailand in pattaya.
  wij kopen slaap pillen bij de apotheeker,het zijn paarse pilletjes
  en er staat pml op de pillen
  wij gebruiken ze al jaren .

 7. patrick zegt op

  Moderator: alleen reageren op de lezersvraag aub.

 8. Davis zegt op

  Je kan ze daar kopen als je ze goedkoper wil aankopen dan in je thuisland.
  Als dat de reden is, anders blijf je er inderdaad beter van af.
  Hier zijn ze redelijk duur. Noteer gewoon de stofnaam (actief bestanddeel), niet de merknaam.
  Dat kan ook voor andere geneesmiddelen die hier alleen op recept verkrijgbaar zijn.
  Vraag dus het geneesmiddel dmv de stofnaam in Thailand. Kent de apotheker het niet, is hij niet opgeleid en zou het zaakje dan niet vertrouwen.
  Maar koop geen geneesmiddelen die je arts thuis niet voorschrijft…

 9. Rene zegt op

  Waarom van die belerende reacties? Sjef vraagt advies en dan trekken een aantal mensen een doktersjas aan ……. belachelijk.
  Je kan hier vele pillen krijgen, schrijf de samenstelling op van hetgeen je gebruikt/het beste werkt en vraag er de pharmacy naar; overigens lopen de prijzen sterk uiteen, zowel geografisch (Bkk is over het algemeen goedkoop) als per pharmacy

 10. AEB zegt op

  Het is volgens mij niet juist om over aantal pillen te spreken zonder erbij te vermelden wat de hoeveelheid werkzame stof per pil is in mg. Diazepam is bij mijn beste weten in Nederland verkrijgbaar in een 2, een 5 en een 10 mg variant. Het scheelt dus nogal een slok op een borrel of je het over twee 2 mg pillen of over twee 10 mg pillen hebt.

 11. Ruud zegt op

  Beste Sjef,
  Alle mensen die zeggen dat je beter zonder bent, hebben gelijk! MAAR

  ondergetekende heeft regelmatig te maken met slaapproblemen.
  Het is al eerder genoemd het middel ATARAX van de fabrikant Janssen uit Belgie.
  Het product bestaat al sinds 1956 en worden zonder recept bijna bij elke pharmacy verkocht 25 tabletjes ca. 100 baht.
  Neem er 2 en een half uur later ben je vertrokken. Ook consumptie van alcohol voor het innemen (beter niet) geeft geen reacties. Het gehele advies is vrijblijvend, want elk mens is gelukkig anders.

  Had mijn huisarts mij 13 jaar geleden dit eenvoudige middel gegeven hadden heel veel zaken voorkomen kunnen worden. Helaas hij geloofde meer in een psycholoog, maar die kon mij niet een goede nachtrust bezorgen.
  Nu gebruik ik het alweer 3 jaar, maar neem het laatste jaar maar enkele dagen per maand het middel. Het is dus niet verslavend.

 12. Realist zegt op

  Ik gebruik al jaren een slaaptablet maar enkel als ik een lange afstand moet vliegen.
  Veel kennissen van mij gebruiken ze ook als slaaptablet om een goede nachtrust te hebben.
  Mijn huisarts in Nederland heb ik ze laten zien en vertelde dat bij normal gebruik deze tabletten geen problem was ,ook niet als je een bloeddruk tablet gebuikt.
  Afhankelijk van je gewicht is normal 1 tablet voldoende en anders 2 stuks,bij een vlucht van Nederland naar Thailand slaap je ongeveer 6a7 uur.
  Niet zwaar tafelen voor dat je ze in neemt.
  Te koop bij veel Farmacy winkels .
  Naam: ALLAM 1.0 MG Alprazolam.,ze zijn paars van kleur.
  Realist

 13. rob zegt op

  ik heb in het verleden (afgelopen maart)ook een paar maal een slaap pil genomen en inderdaad het kan verslavend werken.
  10pilletjes voor 100 bath.
  Maar een goed alternatief is neem voor het slapen een goede voet massage en een alcoholische drank en je slaapt er prima op.
  Het is beter dan medicijnen.
  Succes Rob

 14. Rick zegt op

  Zelf gebruik ik altijd een slaapmiddel tijdens lange vluchten omdat ik simpelweg niet kan slapen in een vliegtuig. Ik koop daarvoor in Thailand altijd Xanax. De werkzame stof is in dit medicijn is Alprazolam en wordt voorgeschreven bij angststoornissen. Je slaapt er heerlijk van en ik voel me ook supergoed als ik wakker wordt. Meestal slaap ik op een vlucht van 11 uur ongeveer 8 uur. LET WEL OP! Het is een zeer sterk middel en je mag er dus niet te veel van nemen (advies max 3 mg voor volwassenen)! Ik neem meestal 2 tabletjes van 1 mg in mijn zak tijdens de vlucht. Na het eten neem ik de eerste. Als ik daarna wakker wordt besluit ik of ik er nog een neem, dat ligt eraan hoe lang de vlucht nog gaat duren.

  Het is in Thailand overal bij apotheken te koop. Het mag eigenlijk niet verkocht worden dus je zal even moeten zoeken naar een apotheek die het je wil verkopen. Mijn ervaring is dat in toeristengebieden minder moeilijk wordt gedaan.

  Lees op internet even voordat je een middel neemt en hoeveel je ervan mag nemen. Je neemt namelijk middelen waarvoor je eigenlijk een doktersrecept nodig hebt, dat is niet voor niets…

 15. marijke zegt op

  Een ieder moet zelf weten wat hij slikt maar pas op met medicijnen in thailand.Je kunt er medicijnen kopen die in sommige landen ook nederland allang uit de handel zijn genomen wegens ernstige bijwerkingen.Ik zou persoonlijk liever iets meer betalen voor een slaap tabletje via je eigen huis arts.Wij doen dit zelf ook natuurlijk ook hier zijn er bij verschijnselen.Maar in thailand is bijna alles te koop. En zoals een vorige schrijver al zegt je gaat naar thailand om te genieten en niet om te slapen.(grapje).

 16. Fred Repko zegt op

  Hallo,
  Mijn ervaring van het kopen van slaaptabletten in Thailand is negatief.
  Het is niet éénvoudig dit zomaar te kopen. Ik zelf moet iedere keer naar het ziekenhuis en word dan onderzocht op gewicht bloeddruk en pas NA een gesprekje met de dienstdoende arts krijg ik mijn slaaptabletten ( max 20 ! ).
  Voordelig zijn ze zeker niet !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website