Lezersvraag: Waarom moet ik mijn simcard laten registreren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 mei 2015

Beste lezers,

Onlangs werd mij bij het opladen van mijn AIS sim kaart voor de internet stick gevraagd of ik deze wilde laten registreren. Omdat dit toch moest gebeuren voor eind juli (ook mobiele telefoon) heb ik dat maar gedaan met mijn Nederlandse rijbewijs. Alle niet geregistreerde simkaarten vervallen dan, ook het tegoed.

Weet iemand waarom dit is, ik krijg alleen maar de bekende Thaise smile als ik erom vraag.

Groet,

Cees


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Waarom moet ik mijn simcard laten registreren?”

 1. Jasper zegt op

  Ik heb begrepen dat men denkt hier terroristische aanslagen mee te kunnen verhinderen, omdat pre-paid telefoons soms worden gebruikt voor bommen (m.n. in het zuiden). Ook misdadigers zouden zo makkelijker kunnen worden opgespoord.
  Persoonlijk betwijfel ik of het veel zal helpen, en denk zo het mijne van de motieven van de regering.

 2. Harold zegt op

  Heel eenvoudig.. om criminaliteit via/met telf. sneller te kunnen traceren.
  met *151# kun je nagaan of je simkaart is geregistreerd.

  • David H. zegt op

   Ik krijg via dat nummer allerlei vreemde tekens te ien , wel geen thaise tekens ……niet uit wijste raken ,
   ik heb wel geen “smart phone” , heb telefoon waarbij ik zelf slimmer ben (lol) .

   • ruud zegt op

    Misschien heeft uw telefoon geen Thais alphabet geinstalleerd staan.
    Dan kan die ze ook niet laten zien.

 3. alma zegt op

  het klopt wij hebben onze simkaart laten registreren om dat we
  een maal perjaar naar thailand gaan en mijn man een vast nummer nodig heeft voor een ziekenhuis in NL
  we hebben hem meteen voor een jaar opgewardeerd kost 10 bath per maand +dus tot 2-03-2016 kunnen we hem gebruiken en volg jaar weer het zelfde liedje
  wandt in july was het nummer anders verlopen
  nu blijft het een vast nummer

  • Chander zegt op

   Bij AIS is dat verlengen niet 10 baht per maand, maar onlangs veranderd in 20 baht per maand.

 4. Ray zegt op

  Kan ik mijn Thai sim AIS ook in Nederland registreren .
  Of moet je daar voor naar een telefoon shop .

  • Renévan zegt op

   Het geldt niet alleen voor AIS simkaarten maar voor de prepaid kaarten van alle providers. Registreren kan ook bij de big C, Tesco en de 7 eleven. Ik heb mijn kaart geregistreerd bij een DTAC shop en moest mijn paspoort tonen en er werd een foto genomen van de simkaart (vraag me niet waarom). Inmiddels kan de procedure wel verandert zijn. Ik heb begrepen dat je als je niet registeerd je na 31 juli niet meer kan bellen, maar na registratie alsnog weer wel. Ik las onlangs dat er pas een klein deel van de tientallen miljoenen prepaid kaarten geregistreerd zijn. Dus na 31 juli een nationale ramp.

   • Daniel VL zegt op

    Bij het bijladen begin van de maand, bij mij dezelfde procedure, foto met identiteitsgegeven paspoort. Ook bij DTAC. Wel stelde ik vast dat de geldigheid vroeger drie maand was en nu slechts 1 maand. Van 31 juli is mij niets gezegd.

 5. loe zegt op

  Jaren geleden (ik weet niet meer hoe geleden) moesten sim kaarten ook geregistreerd worden in Thailand ivm aanslagen, die in het zuiden werden gepleegd, met behulp van mobiele telefoons.
  Ik heb dat toen gedaan en er vervolgens nooit meer iets over gehoord. TIT
  Nu is er dus weer een nieuwe registratie actie. Ik weet niet of mijn vorige registratie nog is bewaard.
  *151# geeft geen uitsluitsel, maar wel wat Thaise tekst, die ik niet begrijp.

  • Gerrit Tienkamp zegt op

   Ik krijg gewoon een text in het engels dat mijn sim is geregistreerd bij het intoetsen van *151#
   Hierbij staat vermeld dat registratie is gedaan met paspoort. Je krijgt keurig een SMS.

   • Renévan zegt op

    Bij het intikken van *151# krijg ik een boodschap in het Thais. Er staat dat mijn telefoon niet geregistreerd is terwijl ik dat in een DTAC shop heb laten doen. Degene die de boodschap voor mij vertaald heeft had nog nooit van een registratie gehoord.

 6. Danzig zegt op

  De reden? Big Brother is watching you! Het komt de Thaise regering goed uit dat er aanslagen plaatsvinden in het zuiden. Kan men onder het mom daarvan mooi zijn controlepraktijken op de bevolking versterken.

 7. Bauwens zegt op

  Ook ik heb dit gekregen maar in het Thais. Dit is direct verticaal geclaseerd. Ben naar dtac geweest en daar moest een Thai het internet betalen. Volgens ik vernomen heb zou het te maken hebben met het leger dat nu op het straatbeeld nog wat harder met de plak zwaait voor hun laatste maanden. Dus waarom registratie bij AIS….. Zouden ze het zelf weten. Kijk eens bij AIS op fb en laat daar een berichtje met je vraag en zet er maar bij dat je zonder degelijke uitleg wel zal overstappen naar een ander. Duidelijk en vlug antwoord verzekerd. Zelf heb ik er nog niet naar gevraagd omdat ik nog tot 20 juni in België ben.
  Groeten Antoine
  /

 8. bob zegt op

  Veiligheid. Beter voorkomen dan genezen. Uiteraard zullen criminelen via stromannen (daar zijn ze goed in hier) wel aan de nodige simkaarten kunnen komen. Maar toch. Het werd overigens al ergens in december 2014 aangekondigd en als eerlijke Nederlander of Belg heb je er toch geen bezwaar tegen? Als je een abt. het weet men immers ook alles. Of hebben we werkelijk zoveel te verbergen. Ik denk dat het deze (militaire) regering wel menens is.

  • David H. zegt op

   Curieus wat dan met de buitenlanders die hun sim en telefoon gebruiken……., zullen die “would be terroristen” dan ook wel omzeilen via zulke kaarten …We hebben zo al vele extra controles cadeau gekregen financiele en andere onder dit voorwendsel wereldwijd …….en de terroristen hebben wel hun eigen oplossingen mag je zeker van zijn , enkel de simpele brave zielen als wij zijn de klos ……open grenzen ….duizenden spoelen Europa binnen , denk je nu echt dat er daar geen tussen zitten ?

 9. Frans Nico zegt op

  Nederland is een van de westerse landen waar registratie van een prepaid simkaart nog niet verplicht is. De reden van registratie heeft niets te maken met de mogelijkheid om met een mobiele telefoon als ontstekingsmechanisme een bom op afstand te kunnen laten ontploffen.

  Overheden, Amerika en Europa voorop, slaan gesprekken en data van al het mobiele verkeer op om dat te kunnen gebruiken tegen mensen die mogelijk onwettige handelingen plegen. Gesprekken en data middels een niet geregistreerde simkaart heeft geen nut omdat deze niet herleid kunnen worden tot een bepaalde persoon. Met registratie kan dat wel.

  Een mobiele telefoon zoekt permanent naar een dichtstbijzijnde antennemast. Dat wordt door de provider geregistreerd. Door die gegevens te raadplegen kan men bij benadering bepalen waar de gebruiker op een bepaald moment was en bovendien een compleet afgelegde weg in kaart brengen. Alleen met het volledig uitzetten van de telefoon kan dat worden verhinderd.

  Een voorbeeld daarvan was de man die zijn zoons uit Zeist van het leven heeft beroofd. Een gedeelte van de afgelegde weg met zijn zoons was niet meer te controleren nadat hij zijn telefoon uit had gezet. Hij was daarvan goed op de hoogte omdat de moeder van de jongens een politieagente is. Als de simkaart van de vader niet was geregistreerd of anderszins het telefoonnummer niet bekend was, dan was het bij voorbaat zoeken naar een spelt in een hooiberg.

  Of registratie echt zin heeft is te betwijfelen. Iemand die echt fout wil zorgt er wel voor dat hij (of zij) niet door registratie gevolgd kan worden. Zolang ergens op de wereld prepaid simkaarten zonder registratie worden verkocht kunnen criminelen en terroristen hun gang gaan.

  Overigens kan een simkaart ook uit de telefoon verwijderd worden. De telefoon werkt dan nog steeds en zoekt ook nog steeds naar de dichtstbijstaande zendmast. Met het zoeksignaal wordt het IMEI-nummer van de telefoon meegestuurd. Justitie weet daardoor waar een bepaalde telefoon op dat moment was.

 10. Harold zegt op

  Nu hebben we (ik dus ook) alleen de criminele kant belicht.

  War te denken als je wat overkomt en je vermist wordt, zoals van de week de nederlander in italie.
  Dank zijn telefoon kon de politie hem voor de familie opsporen in het ziekenhuis !!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website