Lezersvraag: Shag meenemen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 oktober 2015

Beste lezers,

Ik ga twee weken naar Thailand en ik was van plan om 6 pakjes shag, 240 gram, mee te nemen. Nou is dat geen probleem want 250 gram is “duty free” mee te nemen. Maar telt het aangebroken pakje in mijn broekzak ook mee?

En als ik nou shag mee neem waar in Nederland al belasting over is betaald? Ze hebben mijn merk toch niet in de tax-free shops en het gaat me niet zo zeer om het prijsvoordeel.

De website van de Thaise douane geeft mij weinig informatie en ook op het wereld wijde web kom ik er niet achter: www.customs.go.th/wps/wcm/connect/custen/travellers/allowance+and+relief/allowancerelief

Groeten,

Jacquess


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Shag meenemen naar Thailand”

 1. Realist zegt op

  Je kunt gerust de pakjes shag die je nodig bent meenemen,de controle op het vliegveld in Bangkok is zeldzaam,ongeveer het zelfde als onder de trein komen op de weg van Harlingen naar Terschelling.
  Realist

 2. Bouwie zegt op

  Wellicht een idee om van dat ene pakje shag alvast 30 gram op te roken op Schiphol ? 🙂

 3. Teun zegt op

  Aangebroken pakje telt ook mee, ik neem altijd 10 pakjes mee en zelfs een keer 20 en nog nooit problemen gehad.

 4. eduard zegt op

  Realist heeft helemaal gelijk.Ik neem 20 kistjes sigaren mee en dat zijn er 1000……..zelfs bij aanhouding en de boete betalen ben ik nog voordeliger uit dan dat ik sigaren in Thailand koop,En de pakkans is te verwaarlozen ,je koffer wordt gescand op drugs e.d. ,maken hem niet open als er geen aanwijzingen zijn.Anders dan in Holland,daar is het verschrikkelijk.

 5. Kees zegt op

  Shag is in Pattaya ook te koop. Ik dacht ongeveer dezelfde prijs als in Nederland. ( dat weet ik niet zeker want ik rook niet ). Alleen als je Brandaris rookt heb je pech , want die hebben ze niet.

 6. ludo creten zegt op

  neem gewoonlijk het 3-voudige mee van wat wettelijk is toegestaan en nog nooit in die 15 jaar controle gehad.

 7. Tlharrie zegt op

  In Jomtien is gewoon van Nelle te koop dus niks mee nemen

 8. Johan zegt op

  Wat een (voor het merendeel) onzinnige reacties hier, er is wel degelijk controle op Bangkok (Subvarnabhumi), kan er zelf over meepraten en de boete is niet mals in tegenstelling tot wat wordt beweerd. Wanneer je toch in Nederland al koopt kun je het beste in je koffer en niet de handbagage meenemen, voor hen die toch op Schiphol kopen een tip voor als je meer meeneemt dan mag, blijf niet rondlopen met een ‘See buy fly’ tasje van de taxfree shop, maar berg het op in je handbagage, steek eventueel meerdere pakjes in je jas/broek. Tenslotte dit, alleen de bekendere merken zijn inderdaad in Thailand ook te koop (al zijn die vaak wat uitgedroogder, en komen die prijstechnisch bijna net zo duur uit als in Nederland) maar als je bv Javaanse jongens 3/4 zware shag rookt of iets vergelijkbaars kan je deze in Thailand nergens vinden, of moet het de afgelopen maanden (ineens) mogelijk zijn.

  • Realist zegt op

   De vraag is of je meer shag mag meenemen dan wettelijk is toegestaan,nee dat mag natuurlijk niet,maar ik schrijf uit ervaring dat er weinig controle is op het vliegveld in Bangkok,en als iemand deze ervaring als onzinnig betiteld is dat omdat hij wel is aangehouden voor controle,om welke reden dan ook.
   Ik kan alleen maar van mij zelf spreken en in de 32 jaar dat ik naar Thailand reis (gemiddeld 2x per jaar)ben ik nog nooit aangehouden.
   Ik boek extra bagage en heb vaak rond de 60 Kg bagage met als topper 165 Kg voor 2 personen,2 koffers en 3 grote sporttassen en dan nog de handbagage.
   Wat neem ik mee,Rookworsten,ham,soepen,kruiden,koffie pads,Drop,enz,enz,vroeger ook veel kaas,maar kaas importeer ik nu en lever dat ook aan wat vrienden.
   Ik ben zelfs een keer aangekomen uit de Filipijnen met 65 Kg biefstuk in de koffers en niemand die me heeft aangehouden.
   Persoonlijk ken ik niemand die wel is aangehouden op het vliegveld in Bangkok,en zou graag eens horen wie wel deze ervaring heeft gehad.
   Realist

 9. Taitai zegt op

  Natuurlijk hoort het er officieel bij.

  Ik vraag me alleen af of het bij een grote hoeveelheid interessant is om de BTW terug te vorderen? Je neemt het immers naar buiten de EU mee. Dan moet je het in Nederland wel kopen bij een winkel die bereid is om mee te werken. De procedure is op zich erg eenvoudig. Het enige vervelende is dat er tegenwoordig busladingen Chinezen hun bonnen willen laten afstempelen op Schiphol. Vroeger was het zo’n rustig klusje, maar die tijden zijn voorbij. Af en toe heeft het veel weg van de wachtrij voor een topattractie in een pretpark. Als het handbagage is, is dat niet erg. Dan doodt het de wachttijd een beetje na ingecheckt te hebben.

 10. Rob F zegt op

  Mocht je iets teveel meenemen en je wilt helemaal geen risico lopen, open dan een nieuw pakje shag en vul die aan met het aangebroken pakje en stop het in je broekzak.

  Of, indien je een paar pakjes teveel mee zou nemen. Stop die in je jas- of broekzakken.
  Mocht er controle plaatsvinden, dan is dat voornamelijk je tas/koffer.
  Fouilleren doen ze namelijk niet, tenzij een scanner drugs waarneemt in je lichaam.

  Zelf neem ik altijd enkele kistjes sigaren mee voor een forumlid en doe mijn shag voor Eigen gebruik in m’n broekzakken en toilettas in het geval ik gecontroleerd mocht worden.

  Van de laatste 16x ben ik 2x gecontroleerd, nooit gefouilleerd.
  Bij 1x liet ik 2 kistjes sigaren zien en 5 pakjes shag, geen probleem en mocht door.
  Had nog een aantal pakjes shag in de koffer maar die toonde ik niet en zei dat dit alles was.

  1x had ik veel te veel kistjes sigaren bij me. Moest er 2 inleveren en mocht (zonder boete te betalen) verder.

  Maak je niet ongerust. Je hebt niets te vrezen.

  Ook wacht ik altijd op een groep mensen bij de bagageband en ga tussen hen in lopen bij passage van de douane. Verkleint enigzins de pakkans ook nog eens.

  Fijne vakantie.

 11. San zegt op

  Interessant wat Jacquess aanhaalt.
  De pakjes waarop belastingen zijn betaald, daar kan men toch niets over zeggen?
  Als je taxfree koopt gaat het over een belastingvoordeel.
  Pakjes die je eerder in de winkel kocht, en waar taks op betaald werd, hebben daar dan toch geen ziens mee!
  Iemand?

  • Taitai zegt op

   Dat kan in principe wel. De wetgeving v.w.b. importeren/meenemen in/naar Thailand heeft m.i. niets van doen met de belastingheffing in Nederland. Zo mag je in Nederland ook niet meer dan een zekere hoeveelheid alcohol mee naar binnen nemen. Maakt Nederland niet uit of je daar in de VS of zo al belasting over betaald hebt.

  • Cornelis zegt op

   Of er op een artikel in het land van herkomst wel of niet belasting is betaald heeft géén invloed op de limieten voor belastingvrije invoer in Thailand.

 12. Patty zegt op

  NIet doen, ik spreek uit ervaring, al twee jaar neem ik voor een viend die in Bangkok woont twee sloffen Caballero mee omdat wij ook met twee personen reizen.
  Al twee jaar werd ik n.b buiten voor het vliegveld terug geroepen en ook nog eens twee jaar door dezelfde jongen.( die gewoon in burgerkleding rond liep)
  Ik moest mee naar binnen waar vervolgens alle koffers werden doorzocht.
  Ik kan je zeggen dat dit niet echt fijn voelt ( mede door de films die ik had gezien) uiteindelijk had ik natuurlijk niets extra en mocht ik twee keer weer gaan.
  Ik neem ook nooit meer sigaretten voor hem mee.

 13. Jacquess zegt op

  Okay, dus of er al belasting over de tabak is betaald schijnt niets uit te maken. Ik zal dus maar iets minder mee nemen. En als ik er aan te kort mocht komen dan koop ik wel een pakje Smoker’s Gold, zwart pakje, B 240,– bij de plaatselijke kiosk.

 14. marjo zegt op

  Ben voorzichtig…..er wordt wel gecontroleerd !!! Ongeveer 3 jaar geleden had ik 5 sloffen Kent gekocht op schiphol. Die zijn echt nergens te koop in Thailand…..Het leek of ze het wisten op Airport Bangkok..direct bij de immigration liep er al iemand met een walkie-talkie rondjes te lopen tussen de aangekomen groep mensen….we zijn nog via een andere gate naar buiten gelopen, maar werden alsnog in een kantoortje gestopt…..boete E 800 en sigaretten werden in beslag genomen. Ik heb nog geprobeerd ze terug te kopen, maar dat ging niet ..was “evidence”….Ik doe het nooit meer !!!

 15. willy zegt op

  Net als op elke grens wordt gecontroleerd,

  Invoeren van fricandellen, of ander eten,ja zelfs een broodje ham is strafbaar (je importeerd vlees zonder vergunning).Ook in Thailand een economisch delict, en strafbaar. Je kan bacterien het land invoeren. jaja.

  Restricted Goods are goods of which the imports and exports are restricted by law and therefore require a permit from the related government agencies. Any person imports or exports restricted goods is considered as committing offenses and subject to penalties indicated in the relevant national legislation. In addition, such activity is also subjected to the offense under Articles 27 and 27 bis of the Customs Act B.E. 2469.

  Een en ander is terug te vinden op:

  http://www.customs.go.th/

 16. Nancy zegt op

  Hallo mijn man en ik gaan al jaren naar thailand en mn man rookt ook shag wij nemen altijd een slof shag mee vanuit nederland omdat zij die shag daar ook niet verkopen , shag is uberhaupt moeilijk in thailand maar wijzelf hebben nooit geen problemen gehad bij de douane zou zelf ook niet weten of het wel mag zou eigenlijk niet weten waarom niet want er is idd toch al accijns over betaald gr


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website