Beste lezers,

Weet iemand waar ik een samenlevingscontract kan halen in Thailand en hoe heet dit formulier in het Thai’s en in het Engels? Ik ben niet getrouwd, heb geen geel boekje, sta ingeschreven bij Nederlandse ambassade en bij de immigratie in de provincie.

Ik heb dit formulier nodig in geval van een pensioenaanvraag in Nederland.

Bedankt alvast voor alle informatie.

Groet,

Andre

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik een samenlevingscontract halen in Thailand?”

 1. Adrie zegt op

  Tenzij ik het volledig verkeerd voor heb bestaat een samenlevingscontract in Thailand niet. Mocht dit toch het geval zijn dan hoor ik het graag…

  • henry zegt op

   U bent niet verkeerd. Een samenlevingscontracht bestaat niet in Thailand

 2. Joost Jongen zegt op

  Een samenlevingscontract bestaat inderdaad niet in Thailand en als het wel zou bestaan moet je er rekening mee houden, dat je, bij samenleven of getrouwd zijn, bij het AOW-pensioen voor gehuwden terecht komt, dit is 50% van het minimum loon, woont u alleen dan krijg je een AOW-pensioen van 70% van het minimum loon, dit scheelt ongeveer 400 euro.

  Heb je ook nog een goed normaal pensioen opgebouwd en wil je je vriendin, bij eerder overlijden van jou, nog laten genieten van een deel van jouw pensioen, dan zal je eerst voor de wet moeten trouwen.

 3. Bucky57 zegt op

  Dan zul je toch een samenlevingscontract via een notaris moeten laten opmaken. Edoch notarissen bestaan niet in Thailand. Dus je zult dit toch in Nederland moeten doen. Je kan elf een samenlevingscontract opstellen echter je egt dat je deze voor een pensioenaanvraag nodig hebt. Houd er rekening mee dat menig pensioenfonds na een bepaalde leeftijd geen samenlevingscontracten accepteren. Bv bij het ABP mag je zelf nog geen pensioen hebben, dus jezelf moet jonger zijn dan 67 jaar. Er zijn zelfs nog meer uitzonderingen dus controleer eerst bij je pensioenfonds of het aanmelden nog kan.

  • henry zegt op

   Notarissen bestaan wel degelijk in Thailand . Het zijn advocaten met een Notariele licentie en bevoegdheid Zij kunnen erkende notariele akten en testamenten opstellen

  • erik zegt op

   Bucky57, een contract voor samenleving is een overeenkomst tussen twee personen. Als er geen wetgeving voor is in Thailand dan is er ook geen verplichting een notaris in te schakelen of een advocaat met de aantekening ‘notariaat’ want die bestaan wel degelijk in Thailand. Dan ga je naar een advocaat en die legt de wensen vast in een overeenkomst.

   Joost Jongen, de AOW-uitkering hangt niet af van een overeenkomst maar van de woonvorm. Woon je samen dan heb je geen recht meer op de alleenstaande uitkering. Dat is niet afhankelijk van getrouwd zijn want ook hier komt ‘gescheiden levend’ voor. Het criterium is samenwonen.

   Tenslotte vraag ik aan vraagsteller Andre waarom het pensioenlichaam vraagt om een dergelijk stuk. Ik heb ook pensioen (naast mijn AOW) en mij wordt al 15 jaar niets van dat alles gevraagd.

 4. NicoB zegt op

  Een samenlevingscontract is een overeenkomst op basis waarvan een koppel samenwoont.
  Vraagsteller vraagt waar hij een dergelijk contract kan halen, wel, dat is niet te verkrijgen bij BigC.
  Vraagsteller heeft dat contract nodig voor een pensioenaanvraag in Nederland, het lijkt mij, dat als er een contract/overeenkomst gemaakt wordt op basis waarvan een koppel samenwoont, dat dit ook opgemaakt kan worden als je in Thailand samenwoont.
  Stel iemand woont al in Nederland samen op basis van een samenlevingscontract, dan kan die samenleving zich ook voortzetten in Thailand. Bij het opmaken van een dergelijk contract ben je, lijkt mij, niet gebonden aan of dat nou in Thailand wel of niet gebruikelijk is.
  In een overeenkomst kom je zaken overeen, de vorm is daarbij minder relevant, wel de inhoud.
  Kom je er niet uit waar dit te halen, neem dan contact op met een notaris in NL, alhoewel het kan zijn dat je dan naar NL moet reizen om het onder de ogen van de notaris te ondertekenen.
  Dan is het zaak om dit in Thailand bij een jurist te regelen, die regelt dan ook de getuigen.
  NicoB

  • Wim zegt op

   Je zou ook eens bij de NL Ambassade kunnen informeren.

 5. PEER zegt op

  Beste André,
  Gewoon trouwen, dan heb je ‘n samenlevingscontract.
  Én misschien ook nog ‘ns ‘n fantastisch feest!!
  Geniet van beiden,
  Peer

 6. Ko zegt op

  Ik weet het ook niet. kijk eens op de site van “internationaal familierecht”. Deze kan je advies geven hoe te handelen in jouw geval. Een Nederlands samenlevingscontract is natuurlijk geldig in NL en als het tussen 2 Nederlanders is, ook als je in Thailand woont. ( ik heb er een) Vraag is natuurlijk of als er Thaise bezittingen zijn of thaise regelgeving die een samenlevingscontract niet accepteert, dit dan ook geldig is of dat het thaise recht boven een dergelijk contract uitgaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website