Lezersvraag: Route van Sangkhlaburi naar Umphang.

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
28 augustus 2017

Beste lezers,

Over 3 weken ben ik weer in Thailand. Ik heb mij voor genomen om naar Kanchanaburi te gaan en zo langs de westelijke grens naar het Noorden te rijden. Dus grofweg Kanchanaburi – Sangkhlaburi, Umphang, Mae Sot, Mae Hong Son en dan Pai, Chiang Rai en Chiang Mai.

Mijn vraag gaat over de route van Sangkhlaburi naar Umphang. Google maps stuurt mij helemaal terug via Kanchanaburi en dan Mae Sot, een tocht van zo’n 1000 km. Here go stuurt mij door Myanmar via Mae sot, ook nog zo’n 600km. Alleen TomTom kent de route over de weg 1090, over ca 250 km. Hoe komt dit? Is er iets met deze route?

In Umphang wil ik kijken om de Thi Lo Su waterval te bezoeken. Ik weet niet of september de juiste tijd is om daar heen te gaan. Vele websites, ook dit blog, die ik bekeken heb, spreken elkaar tegen op dit onderwerp. Maar ik neem anders ook gewoon genoegen om de route gemaakt te hebben.

Groet,

Henk

7 reacties op “Lezersvraag: Route van Sangkhlaburi naar Umphang.”

 1. Luc zegt op

  Hello
  Er is geen rechtstreeks weg google map is juist
  Heb het ook al geprobeerd en uiteindelijk gedaan in twee aparte trips
  Luc

 2. Danny zegt op

  Nee de tom tom informatie is niet correct. Er is maar 1 toegangsweg naar Umphang en dat is inderdaad via mae sot.
  De weg die tom tom aan geeft eindigt in een nationaal park en was ooit bedoeld om te worden doorgetrokken. Maar protesten van mileu en natuurbeschermers hebben dat voorkomen.

 3. henk zegt op

  Okay, dat betekent dus van Mae Sot naar Umphang en dezelfde weg ook weer terug.
  Ik denk er nog over na, misschien dan maar niet naar de Thi Lo Su waterval.
  Bedankt voor het reageren.

 4. Louis49 zegt op

  Beste Henk ,je kan alleen via mae sot naar umphang .170 km heel bochtige weg ,je doet er met de moto 4 uur over,die weg waar jij het over hebt loopt dood in het oerwoud.De watervallen zijn haast alleen te bereiken per boot het grootste deel er naar toe ,minstens 2 dagen voor uittrekken ,goeie trip,zou ik zeggen.Het is heel mooi daar

 5. Danzig zegt op

  Via een zware jungle-trekking is de route Sangkhlaburi – Umphang mogelijk. Anders niet.

 6. cees zegt op

  prachtig mooie route alleen gek van al die bochten nu niet gaan i v m regentijd meeste watervallen gesloten te gevaarlijk succes

 7. Hans zegt op

  Klopt. Er is een schijnbare route maar die verdwijnt in het oerwoud. Overigens zo spectaculair is de bochtenweg naar Umphang niet. Wel hartstikke mooi dus geen straf hem twee keer te rijden. Om dan ook nog de watervallen te zien moet je in totaal minstens drie dagen plannen. Eigen vervoer in het park is niet mogelijk. In de regentijd allemaal best om te doen maar soms sluit het park vanwege onbegaanbare wegen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website