Beste lezers,

Voor een rondreis te maken, kunnen we dan het beste vanuit Nederland boeken, of vanuit Bangkok? Maakt het wat kosten betreft wat uit?
Wij gaan in januari.

Groetjes,

Thesa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Kan je een rondreis door Thailand beter in Nederland of ter plaatse boeken?”

 1. KhunRobert zegt op

  dit is afhankelijk wat voor soort rondreis U wilt gaan maken. Er zijn in Nederland ook aanbiedingen te vinden. Voordeel dat U dan met een groep en een reis leider onderweg bent.
  U kunt eenvoudig en veilig rond reizen in Thailand. Zowel per vliegtuig, bus of trein. Dit kunt U zelf organiseren of met behulp van een toeristen buro in Thailand.
  Is het duurder of goedkoper. Wel het goedkoopste is zelf de tickets boeken en zoeken via internet naar hotel prijzen. Elk tussen persoon doet dit voor U maar U zult begrijpen ook zij moeten hun rekeningen betalen en zullen deshalve commissie in rekening brengen.

 2. jasper zegt op

  Thailand is het allersimpelste land om op eigen houtje te reizen.
  Buiten zelf boeken via internet (meestal het goedkoopst) is er ook op elke touristische hoek een winkeltje dat een pakket(je) samen kan stellen. Je wordt in hotel opgehaald, bus staat klaar, verbinding boot en onderkomen geregeld. En alles op tijd. Voor weinig extra dan als je het allemaal zelf doet.

  Alternatief is natuurlijk een ” geheel verzorgde rondreis” . Weinig avontuurlijk, en overbodig in Thailand in mijn ogen.

 3. Wim van Beveren zegt op

  http://www.greenwoodtravel.nl/
  Is hiervoor het makkelijkst, ze kunnen alles voor je regelen en zijn goedkoper dan wanneer je het zelf boekt, nederlands sprekend en hebben ook nog een kantoor in Bangkok (Prince Palace hotel)
  Echt een persoonlijk reis advies.

 4. Michel zegt op

  De reisorganisatie in NL heeft personeel in dienst welke zo’n €40,- per uur kost (incl. Belastingen en verzekeringen) en zit in een pand wat rond de 10X zo veel kost als het reisbureautje in TH.
  Het reisbureautje in TH kan dus een stuk goedkoper werken.
  Daarbij is de kennis van het eigen land vaak een stuk beter dan bij de reisorganisatie in NL, dus reken maar uit waar u de beste rondreis voor de beste prijs vind.
  Nog goedkoper is zelf uitzoeken waar u allemaal heen wilt, en ter plaatse de losse kaartjes voor vervoer kopen en de hotelkamer eerst bekijken voor u erin gaat en betaald. Is vaak nog leuker ook, vooral omdat u al voorpret heeft bij het uitzoeken.

 5. compuding zegt op

  Je kan alles best zelf regelen. In Thailand is het heel makkelijk reizen, en het heeft een uitstekend wegennet
  Voor wat tips kijk eens op deze website http://www.meff.nl/compuding/?s=Thailand

  Daar vind je per stad een aantal hotels met verschillende prijzen. Je kan ze ter plekke boeken. Geen probleem

  groet compuding

 6. Cees zegt op

  Ik kom reeds meer dan twintig jaar in Thailand wel zakelijk en zag dus niet veel van het land heb daarom 2x een rondreis gemaakt met de Jong intra en met Kras.
  Dit is de manier om de belangrijkste steden en bezienswaardigheden te zien met prima reisleiders en hotels.
  Daarbij zijn de prijzen gewoon goed voor hetgeen je geboden krijgt dus voor mij een aanrader .

 7. nico zegt op

  Wij hebben het de laatste keer met Thaitraveldream gedaan, zitten zowel in Nederland, als Thailand. Alles werkelijk perfect geregeld, kan in Nederland betalen en in Thailand.

  Zal het zeker aan bevelen.

  Groetjes Nico

 8. Nn zegt op

  Alles op eigen houtje heeft veel voordelen. Je hebt de vrijheid om te doen wat jullie willen en op jullie tempo.
  Er komt heel wat voorbereiding aan te pas maar de voorpret is ook fijn.
  Ter plaatse kan je ofwel een taxi nemen ofwel deelnemen aan diverse tours naar jullie keuze.
  Lees je goed in, bepaal wat jullie willen zien en geniet.
  Of het goedkoper is? Ik vermoed van wel. Moest het toch duurder zijn dan hebben jullie alvast de vrijheid gehad.

 9. Ruud tam ruad zegt op

  Even reageren met mijn ervaring ; Wij komen inmiddels 16 jaar in Thailand. Doen alles op ” eigen houtje” zogezegd. Alleen de eerste twee jaren hebben we een rondreis gedaan, georganiseerd. Vooraf geboekt in Nederland. Het is wel puzzelen ; waar wil je naartoe wat wil je zien, hoe lang en vooral de prijs en kwaliteits-verhouding in de gaten houden. Het voordeel is dat je geen zaken moet regelen, die zijn allemaal geregeld, zoals vervoer, hotels bezichtigingen etc. In de morgen op stap bus staat klaar, koffers worden verzorgd en je Hotel in de avond staat ook klaar net als je diner. Later zal je beseffen dat je een aantal dingen beter zelf had kunnen doen, maar ik zeg altijd tegen mensen die voor t eerst naar Thailand gaan, doe eerst een georganiseerde rondreis. Je weet ook wat je ongeveer kwijt bent. Maar ja iedereen is verschillend en ook op mijn bericht zullen wel op en aanmerkingen komen. Het is een idee !!!

  • Ruud tam ruad zegt op

   Ga een middagje zitten en zoek op Google gewoon op rondreis Thailand. Heel veel keus.

 10. Willem Horik zegt op

  Wat betreft het boeken van de reis in Thailand zelf, boek ik altijd bij greenwood travel. Zei kunnen de reis van A tot Z verzorgen. Zeker als je voor het eerst naar Thailand gaat. Het kantoor zit in hotel Prince Palace in Bangkok. Zij hebben ook een internet site, Je kunt gewoon Nederlands praten als je vraagt naar Jack.
  Wat betreft de vliegtickets kun je beter zelf boeken. Ik boek veel via Tix.nl.
  Er zijn natuurlijk legio mogelijkheden, Maar dit is een suggestive, Ik wens je in ieder geval een prettige vakantie.

 11. Bert Peters zegt op

  Natuurlijk kan je Thailand goed en veilig rondreizen. Alleen met een ervaren reisleider krijgt je vakantie meer inhoud en je belevings wereld van Thailand is zoveel groter.
  Rijksmuseum kan je ook op je zelf bekijken maar met een gids gaan de schilderijen meer leven en krijgen een betekenis, waar je anders zo voorbij loop.
  Groeps reizen zijn daarom zo gewild om een land meer te proeven, ruiken en te beleven.
  Er zijn veel mensen die absoluut niet met een groep willen reizen, maar wel met een reisleider alleen.
  Ik ben een ervaren gediplomeerd reis leider en heeft een ervaring van 20 jaar in Azie inclusief Thailand.
  Heeft u Intresse reageer hier op Thailandblog.nl

  • Matje zegt op

   Hallo Bert, wij gaan in januari 3 weken naar Thailand. De vlucht is al geboekt. In die periode willen we 2 bezoekjes afleggen. Eén in de buurt van Pai en één in de buurt van Phetchabun. We vinden het inderdaad leuk om met een gids te reizen en kunnen ook grote afstanden per trein of vliegtuig nemen. Graag hoor ik van je. Met vriendelijke groet, Matje Matteman

 12. Ceesdesnor zegt op

  Als je hier in Nederland vooraf een georganiseerde rondreis boekt heb je geen enkele speling meer tijdens je reis.
  Het is s’ morgens op tijd heel vroeg instappen in de bus wat een zeer grote verplichting geeft.
  Als je een ticket koopt bij BMAir (Patrick) met daaraan gekoppeld een hotel ( in China Town) voor de eerste nacht of iets langer kun je vandaar uit je rondreis gaan maken. BMAir heeft ook een kantoor in het hotel waar je geplaatst wordt en kunnen je begeleiden bij je rondreis of eventueel delen van de reis laten regelen. Daar zit een Nederlander (Ad Korpel) wat ook makkelijker is met communiceren. Wij hebben al een tiental jaren ervaring met Ad en kunnen zeggen dat de samenwerking perfect is. Daar komt bij dat je veel avontuurlijker bezig bent als je alles zelf doet met een beetje onderhandelen met zowel de hotels als met het vervoer. En als je ergens een dag langer wil blijven is dat geen enkel probleem, er is geen bus die op je wacht. Als je meer informatie wil kun je me mailen op c.nolles@casema.nl

 13. marcel zegt op

  Als het je eerste keer is ga dan lekker met een hollandse touroperator zie je veel en alles geregeld en laatste weekje lekker aan het strand.En dan gaan jullie als je het leuk vind volgende keer op jezelf.

 14. riet zegt op

  Het nadeel van het zelf regelen van dagreizen is dat als er iets mis gaat het erg moeilijk is om je geld terug te krijgen.Bij ons ging de bus kapot 3 uur op de grote weg stil gestaan zonder airco.Toen terug gebracht naar pattaya ergens gedropt moesten zelf naar ons hotel zoeken.Geen cent vergoeding gehad.was overmacht zij men.Dus kijkt goed uit wat je doet.

  • Ingrid zegt op

   Een goede reisverzekering afsluiten! En dan wel één die ook losse reis componenten dekt want heel veel reisverzekeringen dekken in basis alleen georganiseerde reizen en zijn de losse componenten een extra optie.

 15. Ingrid zegt op

  Thailand is een makkelijk land om zelf alles te regelen en te boeken.

  Als je tijdens je vakantie niet teveel gedoe wilt kun je de reis van tevoren al uitstippelen en bv. de binnenlandse vluchten en hotels van te voren boeken. De lokale uitstapjes boek je ter plaatse dan nog bij één van de vele lokale bureaus.
  Wanneer je hotels via een touroperator boekt berekenen ze altijd de prijs per persoon, terwijl wanneer je via een booking site of rechtstreeks bij een hotel boekt per kamer betaald.

  Maar wanneer je echt voor het gemak gaat dan is een georganiseerde rondreis natuurlijk perfect.

  Fijne reis

 16. Mary zegt op

  Wij gaan al vele jaren met onze 3 kinderen naar Thailand. We boeken eerst de tickets naar Bangkok (al maanden voor vertrek, daar waar ze het goedkoopst zijn) en gaan dan de reis indelen. Als we ons route bepaald hebben regelen we de rest via Green Wood Travel, een Nederlands reisbureau in het Prince Palace hotel in Bangkok. Zij hebben prima prijzen voor hotels en kunnen ook alle trein-, bus en boottickets regelen. We hebben altijd een airco busje met chauffeur om de overige afstanden af te leggen; ook van en naar de vliegvelden. Binnenlandse vluchten boeken we altijd zelf via Air Asia of een andere Aziatische maatschappij. Dat is iets goedkoper. Green Wood kan dit ook voor je boeken. Maar je kunt in Nederland vanuit je luie stoel heerlijk shoppen op de site van Green Wood Travel en alle hotels en tours uitzoeken op je gemak. Stuur een mailtje naar Green Wood met je wensen en zij maken er een mooie reis van. Of boek een kamer in het Prince Palace hotel voor de eerste paar nachten en regel de rest ter plekke bij Green Wood. Nederlands personeel. Altijd goede ervaring en al vele vrienden en kennissen zijn ons gevolgd.

 17. jacqueline zegt op

  Ik ben het eens met Bert
  De eerste keer naar een ver vreemd land , kun je beter met een georganiseerde reis doen .
  Je weet zeker dat je de toeristische hoogtepunten van Thailand ziet .
  Onderwijl bekijken hoe het in Thailand werkt ,op BKK , met vervoer , hotels , excursies , zodat je als je de volgende keer gaat , alles zelf makkelijk kunt regelen .
  Een georganiseerde reis hoeft helemaal niet veel duurder te zijn dan alles ter plaatse zelf regelen , gewoon een kwestie van goed uitzoeken en aanbieders vergelijken .
  Gaan jullie toch niet georganiseerd op reis , kun je beter ter plekke alles regelen , nadat je goed ingelezen bent op internet of via de boeken van het reisbureau , want hotels , excursies , vervoer vanuit Nederland regelen is veeeeel duurder dan in Thailand zelf .
  succes en veel plezier met uitzoeken mvg Jacqueline

 18. Wallie zegt op

  BM air en Ad Korpel zijn een goede uitzondering, ze werken niet voor niets en da’s logisch maar je bent vele malen goedkoper uit dan dat je het zelf als buitenlander regelt. Mijn (Thaise) vrouw en ik wilden een treinticket kopen naar Chiangmai. Voor het treinstation werden we aangesproken door een dame in een blauw pakje, inclusief de nodige badges, die verklaarde dat de trein uitverkocht was en we beter een (duurder) busticket konden kopen. Ja dat soort lulverhalen trappen wij niet in en we kochten aan het loket in het station de kaartjes. Weer buiten gekomen kregen we een tirade van de Thaise dame we konden de hele reis staand doorbrengen lalalalala, toen mijn vrouw haar voor de eerste keer in het THais van repliek diende was ze snel weg. Mijn boodschap is dat je gewoon belazerd wordt als je het zelf wil regelen.

 19. Thesa zegt op

  Dank jullie wel voor de vele adviezen, hier kunnen we mee aan de slag.

  Thesa


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website