Lezersvraag: Roadtrip BKK – Chiang Mai – Khon Kaen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 januari 2018

Beste lezers,

Eind februari ga ik weer voor 7 weken naar Thailand. Ik wil dan met mijn vriendin een roadtrip maken van ongeveer 2 weken. We willen dan een auto huren vanaf Bangkok en dan via Chiang mai naar Khon kaen reizen. Onderweg willen we natuurlijk zo veel mogelijk zien en mijn vraag is dan ook op dit blog of er mensen zijn met tips over wat we niet mogen missen op onze trip.

Alle tips zijn welkom.

Groet,

Arnie

6 reacties op “Lezersvraag: Roadtrip BKK – Chiang Mai – Khon Kaen”

 1. Ger-Korat zegt op

  Wat Pha Sorn Kaew in Phetchabun provincie en de weg ernaar toe of vanuit de richting Lom Sak, wegnummer 12. Prachtige bergetappe op weg naar de tempel. Kies dan bij de tempel de ingang en toegangsweg aan de westzijde. Aan deze kant sta je onderaan een toegangstrap met prachtige versieringen , veel bloemen en planten en mooie vijver. Ideaal om vanaf dat punt naar boven te lopen waarbij je echt veel van de omgeving te zien krijgt. Ga bovenaan de trap het gebouw binnen en naar boven en je krijgt prachtige vergezichten.
  Trouwens de hele omgeving van Khao Kho district heeft veel groen en is bergachtig en heeft meer te bieden voor een paar dagen. Kijk bijvoorbeeld op website van trip101.com Six Ways To Enjoy Thailand’s Beautiful Mountain Of Khao Kho, Phetchabun.

 2. Cornelis zegt op

  Phetchaburi ligt nou niet bepaald op de route Bangkok – Chiang Mai, maar vereist een omweg van rond de 300 km – dat zou je er even bij moeten vertellen………

  • lung addie zegt op

   Petchaburi …? Waar staat dat in de vorige reactie? Ik lees wel Petchabun provincie…. ja ja … goed lezen is soms moeilijker dan we denken.

   • Cornelis zegt op

    Mijn excuses – verkeerd gelezen. Shame on me………..

 3. Tino Kuis zegt op

  Voor prachtige natuur (met onderweg een paar uitstapjes en verblijf):

  Suphan Buri- Uthai Thani-Khamphaeng Phet-Tak-Mae Sot- (via 105) Mae Hong Son- Chiang Rai-Phayao-Nan-Loei-Khon Kaen

  Totaal 1600-2000 km, per dag 100 tot 150 kilometer.

 4. eric zegt op

  Heb dit in 2014 gedaan maar omgekeerd Lampang of Lamphung opvangcentrum olifanten bezocht , Sukhothai , Khao Kho , Pho Khun Pha Muang Memorial, dichter bij Khon Kaen een Dinosauris museum en nog zoveel mooie dingen aldaar ! ok hogerop naar Chang Rai en de opiumhall bezocht , één van men mooiste reizen in Thailand !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website