Reizen met Thai na Pfizer booster in de EU?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 januari 2022

Beste lezers,

Mijn 2 schoonzussen uit Thailand zijn naar Nederland gekomen met beiden 2 Sinovac vaccins. Ze verblijven hier 3 maanden. Nu hebben ze deze week hun booster vaccinatie met Pfizer hier in Nederland gekregen.

Ik heb ergens gelezen dat je na een booster van Pfizer na 2 Sinovac, ook naar landen binnen de EU kunt reizen die met alleen Sinovac niet toegankelijk zijn. Heb ik dit goed of is het wishful thinking zoals de Engelsen zeggen? Ik kan het stuk waar ik dit gelezen zou hebben namelijk niet meer vinden.

Beiden hebben ook de CoronaCheck app.

Groet,

Emiel

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

8 reacties op “Reizen met Thai na Pfizer booster in de EU?”

 1. Cor zegt op

  Emiel, je schoonzussen kunnen op hun beide oren slapen, zolang ze tenminste binnen de EU reizen.
  Alle lidstaten aanvaarden sinds enkele weken de door de WHO erkende vaccins, en daartoe behoort ook Sinovac. Dus zelfs zonder de (Pfizer) booster hadden zij ongestoord kunnen reizen. Voorlopig worden 2 prikken immers als volledige vaccinatie aanvaard. Daar komt eerlang misschien verandering in omdat er steeds meer stemmen opgaan om een vaccinatiecyclus pas als volledig te beschouwen na drie doses.
  Alvast een leuke rondreis gewenst
  Cor

  • fred zegt op

   Klopt totaal niet. Niet alle lidstaten aanvaarden dit vaccin. Slecht enkele aanvaarden het Sinovac vaccin. België al bijvoorbeeld niet. De meeste landen aanvaarden alleen de vaccins goedgekeurd door de EMA.

  • Emiel zegt op

   Dank je Cor, heb je daar toevallig ook een link van, van de EU of zo? Want tot nu toe kan ik alleen vinden dat de volgende landen Sinovac toestaat:
   Austria
   Cyprus
   Finland
   Greece
   Iceland
   Netherlands
   Spain
   Sweden
   Switzerland

   En dan is het bijvoorbeeld voor Oostenrijk zo dat ze wel naar binnen mogen met Sinovac maar niet naar een restaurant of museum. Vorige week waren we in Brussel en werd in een restaurant de QR code van de 2 schoonzussen niet goedgekeurd. (Toen hadden ze nog geen booster trouwens).

   Maar ik kan dus niets meer vinden over een pfizer na 2 sinovac (wel na Jansen trouwens)

  • fred zegt op

   Sinovac is niet erkend door het EMA. Enkele lidstaten erkennen het op eigen houtje maar de meeste helemaal niet. De Eu erkent helemaal niet alle vaccins die erkend zijn door de WHO.

 2. fred zegt op

  Is Sinovac accepted for travel to Europe?
  The Chinese produced Sinovac vaccine is accepted by:

  Austria
  Cyprus
  Finland
  Greece
  Iceland
  Netherlands
  Spain
  Sweden
  Switzerland

  • Emiel zegt op

   Inderdaad Fred, dat had ikzelf ook gevonden, maar nu weet ik nog niet of ze na een booster net pfizer of moderna wel door heel Europa mogen reizen en een restaurant of museum mogen bezoeken.

   • fred zegt op

    En vriendin van mij werd in TH geprikt met dosis 1 Sinovac en dosis 2 Astrazeneca. Ze kreeg heel onlangs een derde prik met Pfizer. Eerstdaags komt ze retour naar België ( heeft B nationaliteit)
    Ik heb me voor haar geïnformeerd bij vaccinet De AstraZeneca en de Pfizer komen in aanmerking voor het aanmaken van haar Europees vaccinatiecertificaat.

    Binnen enige tijd kan ze dan gaan voor de zogenaamde boosterprik.
    De Sinovac komt niet in aanmerking wist men me duidelijk te melden.

 3. Nico zegt op

  Sinovac wordt in België niet aanvaart, AstraZeneca wel. Zelfde probleem afgelopen week met mijn vriendin. Nu heeft ze afgelopen donderdag Pfizer gekregen in België dus vaccin nummer 2 nu. Nu krijgt ze komende week de Corona app, maar deze is dan ook weer niet overal geldig want oa Duitsland eist ook een een booster.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website