Reistijd van Koh Samui naar Koh Phi Phi?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 februari 2022

Beste lezers,

Zie veel verschillende tijden op internet over de reis van Koh Samui naar Koh Phi Phi. Wat zijn ongeveer de reis uren vanaf Koh Samui met veerboot, bus (VAN of taxi) en veerboot naar Koh Phi Phi?

Sommige spreken over 25 uur of 10 uur!

Groet,

Willem

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Reistijd van Koh Samui naar Koh Phi Phi?”

 1. Alex zegt op

  Het snelste en makkelijkste is volgens mij een goedkope binnenlandse vlucht van Koh Samui restreeksmnaar Phuket, volgens mij maar 3 uurtjes, en vandaar per boot naar Koh Phi Phi, 30-40 minuten.
  De genoemde reizen per boot, over lamd etc. kunnen qua reistijd best kloppen…

  • Teun zegt op

   3 uur? Ja, met transfers en inchecken/uitchecken misschien. De werkelijke vluchttijd Samui-Phuket is 40 minuten.

  • Siam zegt op

   Goedkope vlucht van samui is lastig. Vliegveld is eigendom van Bangkok airways en die hebben dus het monopoly en dus hoge prijzen.

  • Eddy zegt op

   Uurtje vliegen naar Phuket. En dan uurtje met de boot

 2. UbonRome zegt op

  tja eerst even bedenken hoe (en dus niet aleen de manier van vervoer) je wilt gaan…

  boot/bus combine ticket kopen op Samui de firam lomprahai = fast ferry en heeft eigen bussen die je bij aankomst in Surat Thani over weg naar Krabi brengen. in circa 3,5 uur na afvaart ben je daar.
  van daaruit 2 mogelijkheden

  Ikzelf zou de eerste doen: (helemaal omdat er nu vanwege lage aantallen mensen ’t regelmatig voorkomt dat er om de dag wordt gevaren en je zo een in iedergeval een leuke tusen stop hebt op een mooie plaats) en je daar dus relaxed zonder wachten maar gewoon lekker op vacantie zijnde je ticket kan bekomen en op de afvaart te wachten in /aan Railay)

  -Even een taxi naar Railay beach ik zou daar lekker blijven slapen en een ommetje maken.. dan de volgende dag op de Railay east pier de kohyao sun smile highspeed nemen die je in ongeveer 1/2 uur naar phi phi brengt .
  deze optie is iets duurder ik denk zo een 30/35 voor bot en bus tot krabi 5 euro to railay en dan 25/30 voor de highspeed
  Maar je houdt wel je vancantie gevoel vast want onthoudt neet de meet maar de reis er naar toe is de mooste belevenis!

  -Je kunt ook op t busstation krabi een combi ticket nemen (was de naam kwijt maar heb t even op gezocht) bij songserm bus tot aan de pier dan dan ga je met de gewone ferry naar phi phi zal zo een 13 a 15 euro kosten en neemt ongeveer vanaf t busstation tot phi phi 3 a 3,5 uur in beslag (mocht je daar geen aansluiting vinden zoe ik toch echt weer naat plan 1 uitwijken en lekker in railay aan t strand of op de klif gaan slapen, anders zit je in t beste geval 1 nacht of mischien zelfs 2 nachten in krabi town)

  er is nog een 3e mogelijkheid..
  je zou ook nog van Samui naar Phuket kunnen vliegen. maar met airport transfer incheck tijden etc. mee zal t ook ongeveer wel 3 uur duren voor je daar bent, en daar t vliegveld aan de noord kant is moet je dan nog t hele eiland over naar chalong of rassada om daar daar dan de boot te nemen… die je dan ook niet zal halen (ook tot 2 weken terug in ieder geval om de dag voer) dus ook daar kun je beter een nachtje of 2 over blijven om de boot te nemen dan zou ik dat wel in Chalong/ Rawai doen)
  maar deze route is logiescher wijze wel aardig duurder en veel meer gedoe met over stappen etc…

  Success!!

 3. Marjo zegt op

  Kijk even op de site van Lompraya …totaal pakket incl. boot , bus , boot ! Ik denk dat je met 7 uurtjes op Phi Phi staat …Geniet ervan !
  Groetjes
  Marjo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website