Beste lezers,

Wij zouden graag eind juni/begin juli naar Thailand reizen. Gezien dit midden in het regenseizoen valt, hadden wij graag willen weten welke plaatsen we best vermijden door te hevige regenval dan en waar (vaste land en eilanden) we best zouden kunnen verblijven.

We hebben gelezen dat we best de westkust Andaman Zee zouden vermijden alsook de streek Phuket en het zuiden omdat daar toch veel dagen neerslag die maanden zijn, en betrekkelijk weinig zon, 5-6 uren. De Golf Van Thailand zou de betere regio in deze maanden zijn.

Kan iemand ons hierover door ervaring meer info verschaffen aub? Wat we zeker willen vermijden is een orkaan mee te maken 😉

Met dank.

Vriendelijke groeten,

Anne & Thierry

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Welke regio in Thailand moeten we vermijden in het regenseizoen juni/juli?”

 1. alex zegt op

  Beste anne en thierry,
  Je kunt gerust naar phuket toe in juni en juli. Mijn vriendin en ik hebben thailand al meerdere keren in het regenseizoen bezocht, zelfs in oktober wanneer zelfs afgeraden wordt om te gaan. Phuket is prima te doen, het regent er vaak alleen s avonds en s ochtends; nooit lang en zeker niet een hele dag. Verder heeft phuket 2 kusten, west (patong, kata, karon etc.) En zuidoost (nai harn, rawai). Vaak als het een dagje minder in aan de westkust (bewolking) dan heb je wel mooi weer bij rawai beach. Bezoek dan vooral coral island en bon island voor de kust van rawai. Je kunt gerust gaan en je zult een leuke vakantie hebben. Als je meer tips wilt over phuket help ik je graag. Wij komen er veel en weten veel leuke stranden en restaurants. Zaten er gisteren nog 😉

 2. teun zegt op

  Jullie willen eigenlijk een weersvoorspelling voor over 4 maanden? Dat gaat niemand kunnen doen met enige mate van betrouwbaarheid Weinig regen en geen storm/orkaan).

  Als je naar zee wil zijn er verder weinig andere opties dan je zelf al hebt genoemd. Als zee niet een vereiste is dan kun je denken aan Noord-Thailand. In regenseizoen meestal korte tijd (ca 1 uur) per dag regen en daarna weer zon.

  • John van den Oosten zegt op

   Hier ben ik het volledig mee eens. Ca. 1 uur regen per dag en de rest een heerlijke temperatuur. (Ervaring in Nong Khai)

 3. Jan zegt op

  Phuket,Phangna,Krabi zou ik vermijden want in die tijd kan het soms 5 dagen aan 1 stuk regenen,niet plezierig als je maar een kort verblijf hebt.Ik zou Koh Samui opzoeken of koh Chang in Trat,heb je meer kans voor goed weer want je zit in de golf van Thailand.Verder alles wat boven Bangkok ligt is aangeraden.

 4. fien streukens zegt op

  nou vrienden van mij zijn half juli in phuket geweest
  maar die hebben niet veel regen gehad
  wij zijn nov geweest ook bewolkt en regen
  nu gaan wij meestal mrt of april heb je ook wel eens een stortbuimaar verder
  perfect weer nu alleen minder in phuket zouden allen bedjes
  en parasols weg zijn gehaald op strand dat ik ik niet meer
  zo leuk kun je bij het zwembad blijven

  • alex zegt op

   Sinds kort zijn er weer matjes en parasols (voldoende). Het is vele malen mooier dan hoe het was met de volgebouwde stranden, aangezien nu maar 10% van de stranden volgebouwd mag worden. Ben nu in pattaya waar het nog wel volgebouwd staat. Echt zonde. Phuket is dan zoveel mooier. Er zijn overigens ook nog stranden (freedom beach en paradise beach in patong) waar volop bedjes staan en niets veranderd is.

 5. peter zegt op

  Woon al een paar jaar in Thailand en heb dus een ruime ervaring met de regentijd en de droge hete periode. Mijn voorkeur gaat daarbij duidelijk uit naar de regentijd. Af en toe een verkoelende bui is werkelijk een genot. Daarbij komt dat de natuur in de regentijd werkelijk prachtig is. Als ik een keuze zou moeten maken dan ging ik in de regentijd op vakantie naar Thailand. Nu ik er woon verlang ik in droge periodes altijd weer naar de regentijd. Andersom is dat niet het geval.

  • ruud zegt op

   Ik geef ook de voorkeur aan de regentijd.
   Aan de andere kant ben ik vele jaren geleden een keer in September op vakantie geweest naar Phuket.
   Toen begon ik met twee weken de hele dag regen.
   Dat is niet prettig, als je verwacht op het strand te gaan zitten.
   Toen ook geen strandstoelen en ook geen parasols en al helemaal geen eten en drinken.
   Dan is er ook weinig aan zo’n strand vakantie.Verder overdag ook niet veel te doen in Patong Beach.

 6. Anja zegt op

  Wij zijn 2x naar Thailand geweest in juni, juli.
  Soms heb je wel eens een bui, duurt maar even en schijnt daarna de zon weer volop!
  Zowel Koh Chang, als Ko Tao en Koh Phangang geweest altijd mooi weer, soms ‘s avonds ‘n bui.
  In Changmai en omgeving slecht weer gehad.

  • teun zegt op

   Anja,

   je bent kennelijk in Chiangmai geweest toen hett veel regende en veel thais verdronken (ca 2-3 jaar geleden), maar dat is geen maatstaf. Toen heeft het geregend, zoals in de afgelopen 50 jaar niet was voorgekomen.

   • Cees zegt op

    Nou ik woon al meer dan 15 jaar in ChiangmaI provincie.Maar 2 a 3 jaar geleden regende het veel .Maar ik kan me jaren herinneren dat het nog veel meer regende.BV in 2005.Toen was het veel erger Ik woonde toen net in Chiangdao en daar regende het 20 uur verschrikkelijk hard.De rivier die normaal in de regentijd 100 meter breed is was nu 6 KM breed.En de rest van het jaar was ook erg nat En daarna nog wel een paar jaar dat ongeveer een kwart van Thailand onder water stond.Iedere dag op tv zag je de ellende.
    In Chiangmai staat echt wel ieder jaar de Night bazaar een of meerdere keren blank.Maar het water is hier gelukkig ook weer vrij snel weg.En is het best goed te doen in de regentijd.
    Maar wanneer is de regentijd ? Net als overal op de aarde veranderd het weer.2 jaar geleden hadden we in december de meeste regen van het hele jaar.En ik heb in Chiangmai wel eens in begin februari wel eens 8 dagen regen gehad

  • Christina zegt op

   Een paar jaar terug in Chiang Mai zoveel regen dat je nachtmarkt alleen met een bootje kon doen.
   Aparte ervaring maar toch liever een andere periode je weet het nooit kan veel regen zijn of niet.
   Als ik het kon voorspellen en het klopt ben ik binnen. Over de hele wereld veranderd het weer.

 7. ruud NK zegt op

  Regen in Thailand duurt nooit erg lang. Verder is het warm water, dus ook al niet te erg als je een keer nat wordt.
  Maar de zee in Phuket is vaak onbetrouwbaar in juni en juli, jullie vakantie periode. In die maanden verdrinken nogal wat mensen die de waarschuwingen negeren. Houdt daar rekening mee!!!

 8. Wim van Doorn zegt op

  Ik heb jaren op Koh Chang gewoond en ben er (ondermeer) weggegaan omdat het er nogal eens erbarmelijk regende in ja… het regenseizoen, dat dan ook nog wel eens uitliep tot in de periode waar het al zoning zou moeten zijn. De keien spoelde soms de berg af en de mainroad op (hetgeen wel eens een aantal doden heeft geeist).
  Dat er ook mensen zijn met -wat die regen betreft- tegengestelde ervaringen verbaast mij, of ze hebben het toevallig goed met het weer getroffen, dan wel vinden een beetje (of zelfs ook veel) regen helemaal niet erg.
  Mensen die de zon schuwen heb je ook. Onbegrijpelijke wezens zijn dat voor mij en ze komen een hoop vitamine D tekort. (Je moet natuurlijk je dosis zon die je kan hebben zeer geleidelijk opbouwen).
  Alleen in de maand april kan het wel wat erg warm worden (niet alleen op Koh Chang, ondermeer ook in Bangkok) en dat kan nog eens wel tot half mei aanhouden.
  De eilanden westelijk gelegen in de Golf van Thailand (zoals Samui) zouden het net wat beter doen, hetgeen ook wel meteriologisch verklaard kan worden, maar het gaat hier dan toch om een gering (en onbetrouwbaar) effect.
  Dan is er ook nog de (on)betrouwbaarheid van niet alleen het weer maar ook van de zee. Elk regenseizoen verdrinken er mensen in (Puket en in) het zeewater van Koh Chang. Naar mijn ervaringen (en vergelijkende waarnemingen) heb je meer veilige zwemdagen in Pattaya (en Jomtien) dan op Koh Chang. Op het strand van Koh Chang staan er bijna voortdurend rode vlaggen in het regenseizoen (en nooit ligstoelen). In Pattaya is dat andersom.
  Het ideale land (of deel daarvan) met dan ook nog het hele jaar door het ideale weer, bestaat niet. Zoek, zou ik zeggen, niet naar iets wat niet bestaat.

 9. ton zegt op

  regenseizoen varieert elk jaar
  na een slecht jaar krijg je meestal een beter jaar
  varieert per regio en per jaar
  moeilijk te zeggen
  gewoon gaan en geluk hebben
  succes

 10. lung addie zegt op

  Velen schijnen hier te vergeten dat het Zuiden van Thailand langs beide kanten een kust heeft. Zowel de Andaman Zee als de Golf van Thailand. De neerslag langs de kant van de Andaman Zee is verschillend aan deze langs de Golf van Thailand. Wat algemeen gekend is: eenmaal lager dan Ranong heb je werkelijk veel regen. Hoger op naar BKK toe is dat al veel minder. Is ook elk jaar verschillend. Zo was verleden jaar het regenseizoen heel “vriendelijk” in de omgeving van Chumphon, waar ik woon. Meestal beperkt tot één fikse bui rond de middag, zo, naargelang het regenseizoen vorderde, meer naar de avond toe. De langste periode van aanhoudende regen duurde verleden jaar 3 dagen. Er een voorspelling op maken is niet mogelijk. Eén zaak is zeker: in het Zuiden is het nooit KOUD.
  Lung addie

  • teun zegt op

   Wat is koud? In Chiangmai hooguit koel en ‘s morgens beetje fris in periode december/januari/februari. Echt koud is het in die tijd in de bergen en rond Doi Inthanon (rond vriespunt). Thais vinden alles onder de 20 graden “koud” dus het hangt ervanaf waar je de grens legt.

   Persoonlijk vind ik koele nachten en zon overdag de beste combinatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website