Beste lezers,

Ik heb begrepen dat de regels voor het invoeren van cadeaus etc., douane op airport in BKK, zijn veranderd per 26 februari 2018. Mijn Thaise vrouw gaat half mei voor 4 weken naar Thailand en zij hoort nu allerlei verschillende verhalen.

Wie kan hier wat info over geven.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Willem


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Regels voor invoer cadeaus etc. op airport in BKK veranderd?”

 1. Khun Peter zegt op

  Zie hier:http://englishnews.thaipbs.or.th/customs-allays-fear-stricter-check-outbound-inbound-passengers/

 2. Kees zegt op

  De beste bron is altijd de regels zelf. Dan voorkom je kletspraat.
  Zie https://www.iatatravelcentre.com/TH-Thailand-customs-currency-airport-tax-regulations-details.htm

  Kortom 200 sigaretten, 1 liter drank. Andere spullen moeten worden aangegeven zodra de totale waarde boven 10.000 Bht komt.

 3. Henk zegt op

  Onder etc. kun je ook verstaan de spullen die je uit je eigen huis meeneemt en dus tweedehands zijn. Weet iemand hoe het daar mee gaat?

 4. Willem P zegt op

  Ja Henk. Dat is nu het heikele punt. Tellen ze ook je eigen bagage mee voor die 20000 baht (bron ANWB). Het is niet 10.000 zoals een vorige lezer zei. Voor 2 of meer reizigers van een familie mag het 40.000 zijn. Maar de vraag blijft of ze ook je eigen gebruikte kleren schoenen sieraden etc meerekenen.

  • Kees zegt op

   Je kunt je natuurlijk afvragen of de ANWB het beter weet dan de officiële website.

 5. frans zegt op

  Willem, echt veel is er niet veranderd. Er wordt nu alleen wat vaker controles uitgevoerd mbt tot de invoer naar thailand. De pakkans wordt nu wat vergroot. Gewoon aan de regels houden dan is er niets aan de hand.

 6. anton zegt op

  Volgens de bangkok post kan je de spullen die je ook weer mee terugneemt aangeven bij de douane en dan tellen ze niet mee, zoals je gebruiksvoorwerpen
  Het is eigenlijk hetzelfde als bij ons, dure spullen zoals camera die je invoert en weer uitvoert, daarover hoef je geen belasting te betalen als je ze aangeeft, daar is een plek voor gemaakt op t vliegveld

 7. enditnog zegt op

  In diezelfde krant stond een kort bericht-waarbij ook aan de altijd weerin Th opstekende paniek met social media werd gemeld- waar werd gesteld dat het gewoon een hernieuwde versie van al jarenoude regels betrof en dat men werd aangeraden-niet verplicht-ter voorkoming van misverstand en onterechte heffing dure zaken die men al uit Th meeneemt te laten registereren-zodat ze niet als elders gekocht worden aangezien. de limieten tot waar men zaken kan meenemen en belast worden zijn flink verhoogd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website