eakkachai halang / Shutterstock.com

Airports of Thailand (AoT) verwacht een recorddrukte tijdens de nieuwjaarsvakantie. Op de zes luchthavens Suvarnabhumi, Don Mueang, Phuket, Chiang Rai, Hat Yai en Chiang Mai worden 3,1 miljoen passagiers en 18.300 vluchten afgehandeld. Dat is respectievelijk een stijging met 11,8 en 12,6 procent.

Van 27 december tot 2 januari stappen dagelijks 453.600 passagiers op het vliegtuig en worden 2.610 vluchten gemaakt. Suvarnabhumi kan de grootste drukte verwachten met 217.000 passagiers en 1.140 vluchten per dag. Don Mueang is een goede tweede met 126.700 passagiers per dag.

Om de passagiersstromen goed te laten verlopen, worden op alle zes luchthavens extra personeel en servicecentra ingericht die 24-uur per dag bemand zijn.

Gratis parkeren

Automobilisten die met hun eigen vervoermiddel naar Suvarnabhumi en Don Mueang rijden om daar op het vliegtuig te stappen, kunnen gratis parkeren vanaf 28 december tot 2 januari in de parkeergarage voor lang parkeren (zone C).

Op Don Mueang kan vanaf vandaag al op vijf plaatsen gratis worden geparkeerd. Elk kwartier rijdt een shuttlebus van de parkeergarages naar de terminal.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Recorddrukte op Thaise luchthavens verwacht tijdens nieuwjaarsvakantie”

 1. Leon zegt op

  Daar kunnen ze op Schiphol nog van leren, het woord gratis hebben ze daar nog nooit van gehoord. Hier wordt alles alleen maar duurder.

  • Cornelis zegt op

   Je kunt m.i. geen vergelijking met Schiphol maken. Schiphol is uitstekend met openbaar vervoer te bereiken en daarom zal men niet met een maatregel als ‘gratis parkeren’ méér autoverkeer willen aantrekken.

  • Bart zegt op

   Gezien de koers van de Baht, word het niet alleen in Nederland duurder, maar ook voor ons in Thailand.

 2. rustiger zegt op

  Gisteravond van swampy met LH (AB 380) vertrokken en de rijen waren juist veel korter als gevreesd-checkin (kist was ook redelijk leeg), en de beide controles.
  Gistermiddag was het wel opvallend veel drukker op de uitvalswegen de stad uit.

 3. marcel zegt op

  Wij vertrekken 1 januari met Eva air naar Bkk. Here we come!!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website