Beste lezers,

Wij vliegen binnenkort naar Thailand met Qatar airlines (business class). Wij hebben een stop op de heenweg van ongeveer 2,5 uur en terug van 7 uur.

Kan iemand mij vertellen hoe de gang van zaken op de luchthaven van Doha gaat, zoals transfers, lounges  en taxfree?

Met vriendelijk groet,

Kees


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Qatar Bussiness Class naar Bangkok via Doha”

 1. rob zegt op

  Op Doha is alles duidelijk aangegeven, om de koffers hoef je je uiteraard niet druk te maken, die komen in BKK als eerste op de bagageband terecht.. Met je instapkaart krijg je toegang tot de bussinesclass lounge., let op er is ook een lounge voor first class op de begane grond. Je moet met een lange roltrap naar boven voor de business class lounge.naam ben ik even kwijt maar die kun je vinden op de site van de airline, comfortabele zitplekken, free wifi, usb aansluitingen, luxe “rokersruimte”

  Tax free heb ik daar nog niet aangeschaft , dat doe ik op de terugweg naar Amsterdam…dan heb ik ook een stop van 8 uur die ik niet uitsluitend in de lounge zal doorbrengen.

  Mooi gebaar van Qatar is dat je bij aankomst in BKK een voucher krijgt om de priority lane bij de immigratie te kunnen gebruiken, ik was in precies 13 minuten na verlaten vliegtuig bij de bagageband.

 2. Aad zegt op

  Hallo Kees & Rob,
  Wij vliegen ook met Qatar en de nieuwe luchthaven is bijzonder goed ingericht. Ik begrijp echter niet waarom jullie vluchten hebben met 7 cq 8 uur overstaptijd? Op de heen en terugreis hebben wij ca 2 uur in Doha hetgeen precies goed is naar ons inzicht want wie nou lang op een luchthaven rondhangen?. Is het de prijs of missen wij iets?

  • rob zegt op

   Hallo Aad,

   In mijn geval is het maanden terug een keuze geweest tussen of lang wachten in Doha of lang wachten op Schiphol, aangezien ik na aankomst op Schiphol doorvlieg naar Montreal en omdat ik de lounge in Doha stukken beter vindt dan die op Schiphol dan maar in Doha even wachten. Wat daar geen ramp is…

 3. jon swieringa zegt op

  Misschien het overwegen waard. Qatar biedt de mogelijkheid bij een stop in Doha langer dan vijf uur een (gratis) citytour aan in comfortabele airco bus.

 4. Aad zegt op

  Bedankt, klinkt logisch!
  Vwb Doha bezoeken: Als je maar niet uitstapt want het is erg heet en ik heb er al een project uitgevoerd in 1975 en ik hoef er eerlijk gezegd niet terug. De Mij is natuurlijk de beste, dat wel.

 5. psm zegt op

  Beste Kees,

  Om het een beetje visueel duidelijk te maken:

  https://www.youtube.com/watch?v=AdYZCcbJ678

  https://www.youtube.com/watch?v=EZbYe823EQo

  https://www.youtube.com/watch?v=Atm7PeZII3g

  Wij gaan in september en ook voor de eerste keer met Qatar Airways. Ben benieuwd naar het verschil met Emirates Airlines.

 6. Jo zegt op

  Beste Kees,

  De lounges in dit deel van de wereld zijn onvergelijkbaar met Europa. Qatar, Emerates, Singapore, Cathay allemaal perfect. China Southern ed die verschillen nog per plaats. Duidelijke strips qua winkels en dergelijke. Helaas moet ik constateren dat een goed lekker kopje koffie nog maar moeilijk te verkrijgen is. Alle varianten wel maarik wil gewoon goede koffie geen latte, machiato etc etc.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website