Lezersvraag: PVC dakgoten plaatsen, goed of niet?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 juni 2016

Beste lezers,

Dit jaar willen we dakgoten plaatsen rondom het huis en daar ook een connectie maken naar een paar blauwe uv bestendige tonnen buiten. Ikzelf wil pvc dakgoten laten plaatsen die tegen de temperatuur kunnen. Woonplaats is 70 km van Korat.

Heeft hier iemand ervaring mee?

Met vriendelijk groet,

Jean


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: PVC dakgoten plaatsen, goed of niet?”

 1. ReneH zegt op

  Ik heb in Nederland pvc dakgoten gehad en die gingen na 5-10 jaar op de verbindingen tussen de delen lekken. Een reparatie (door de loodgieter) bij de ergste lekkages had nauwelijks effect. Darom lang geleden sw ovc goten vervangen door zinken goten. Sindsdien geen problemen gehad. Ik zou dus nooit pvc goten nemen. Bovendien is een zinken goot lokaal goed te repareren, in tegenstelling tot een pvc goot. De smelttemperatuur van zink is denk ik echt wel hoog genoeg voor de temperaturen in Thailand.

  • jean zegt op

   zink lijkt me ook beter nu ik de commentaren lees. alvast bedankt

 2. Renévan zegt op

  Wij hebben zelf kunststof goten van het merk Windsor, tot nu toe zien ze er nog goed uit. Het grootste gedeelte hebben we gedaan met het duurdere type ESLON (bruin). Achter het huis aan het afdak van de berging het goedkopere type DELUXE (wit), het regenwater vangen we op in een 1000 liter tank. Als u even op deze website kijkt http://www.homesolutioncenter.co.th en bij search product ESLON of DELUXE intikt dan krijgt u een overzicht. Ik ben maar afgegaan op informatie van de bouwmarkt en wat ik op internet heb gevonden over de kwaliteit. Het is in ierder geval een stuk mooier dan de over de lengte doorgezaagde blauwe pvc pijpen die ook wel als goot gebruikt worden. Zonder goten konden we met regen niet op ons overdekte terras zitten, nu valt er net een flinle bui met harde wind (Samui) en ik zit dit droog op het terras te typen.

  • jean zegt op

   Opvangen gaan we ook doen maar zinken dakgoten zijn blijkbaar beter omdat in khong de temperaturen nogal aan de hoge kant liggen. In het binneland gebruiken ze precies meer zinken.

   • Renévan zegt op

    Twee huizen hier in de buurt met Thaise bewoners hebben ook gekozen voor dakgoten van Windsor, ik had hun gevraagd waarom ze niet hadden gekozen voor zinken dakgoten. Ze vertelden mij dat de kwaliteit hiervan erg slecht is, en dat ze niet zolang meegaan. Als u deze dakgoten bekijkt zal u zien dat ze doorgaans gevlekt zijn, dus verzinkt zijn. En dat zal dan wel de slechte kwailteit veroorzaken. Dus zorg er in ieder geval voor dat u zinken dakgoten krijgt en geen verzinkte. De keuze voor verzinkte en niet voor kunststof goten zal ook wel met de prijs te maken hebben.

 3. eduard zegt op

  Hallo, pvc dakgoten drogen na jaren uit en gaan lekken……heb nu zinken en in de kleur laten verven van de dakpannen,want ongeschilderd vind ik het geen gezicht. Rvs dakgoten zijn er ook,maar vind ze nutteloos.

  • jean zegt op

   Bedankt nu ga ik eens de prijzen van zinken dakgoten bekijken

 4. Patrick DC zegt op

  Wij plaatsten 4 jaar geleden ESLON goten, na 2 jaar begonnen alle koppelingen te lekken ondanks het feit dat daarvoor speciale (zeer dure) lijn voor gebruikt werd.
  Op sommige plaatsen zitten er nu spleten van ruim 2 mm. tussen de koppelingen, het lijkt wel of die goten krimpen …
  Gelukkig hangen ze niet te hoog zodat ik zelf herstellingen kan uitvoeren , ik zou alvast geen kunststofgoten aanbevelen .
  Hier vlakbij (Ban Phaeng) plaatste iemand 4 jaar geleden de witte variant, die zijn inmiddels allemaal vervangen door metalen goten.

  • jean zegt op

   Bedankt nu ga ik eens de prijzen van zinken dakgoten bekijken

 5. piet zegt op

  Ga voor de gewone zinken dakgoot, erg goedkoop en gaan jaar of 15 mee, reparatie bijna voor nx en vervangen ook.

  tevens makkelijk een kleurtje naar wens te geven.

 6. Pieter zegt op

  Heb rond mijn huis, verzinkte dakgoten, ben er in de loop der tijd niet tevreden over, vanwege de zon, krimpen/uitzetten, met v.t.t.t behoorlijke knallen, en op den duur, vanzelfsprekend, naden die gaan lekken.
  In nederland was ik gewend om dakgoten in een houten bak te leggen wat naar mijn mening beter voor de goot is.
  Rond om de schuur/bijkeuken, achter het huis, heb ik kunststof goten geprobeerd (merkloos) maar die vertoonden binnen een jaar allemaal woeste golven, ook niks.

 7. Frans Maarschalkerweerd zegt op

  Ik heb om het huis geen dakgoten geplaatst, Waar ik wil zitten heb ik het dak verlengd met 7 meter.
  Dus ik zit droog. En de rest laat de regen maar vallen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website