Lezersvraag: Prijsreductie voor Thai bij Thai Airways?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 februari 2018

Beste lezers,

Klopt het dat personen met een Thaise nationaliteit en hun partner/kinderen reductie kunnen krijgen bij Thai Airways als ze persoonlijk contact opnemen met Thai Airways om een ticket te kopen?

Als je prijzen van de vliegtuigtickets tussen Nederland/België en Thailand wat opvolgt kom je snel tot de conclusie dat Thai Airways bij de duurdere maatschappijen is. Praktisch nooit komen ze er als goedkoopste alternatief uit. Meestal hebben ze een iets hogere prijs, bijvoorbeeld 680 euro waarbij vele andere maatschappijen je voor 500 a 550 euro naar je bestemming vliegen maar niet zelden is the sky the limit en zie je prijzen voor economy class van 1000 euro bij Thai Airways afhankelijk van de periode en hoe laat je boekt.

Natuurlijk wel interessant voor de mensen die rechtstreeks willen vliegen. Maar je vraagt je af hoe dat die vliegtuigen gevuld geraken? Toch door Thai en hun partner/kinderen die reductie krijgen?

We weten allen dat het two pricing system bestaat voor de Thai en Farang in Thailand maar is dit er ook een vorm van of is het een urban legend?

Wat zijn jullie ervaringen?

Groet,

Yim

22 reacties op “Lezersvraag: Prijsreductie voor Thai bij Thai Airways?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  In 2014 is die vraag ook al eens gesteld.
  Zie https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/krijgen-thai-korting-thai-airways/

  Ik heb er ook verschillende keren gebruik van gemaakt.
  Volgens het reisbureau is dit sinds vorig jaar afgeschaft, maar misschien moet je eens naar Thai Airways bellen en de vraag stellen. Dan ben je zeker.
  Avenue de la Toison d’Or 21, 1050 Ixelles, Belgium
  Phone: +32 2 502 47 44

  • Daniël M. zegt op

   Kan ook per mail:

   [email protected]

   Kan eventjes duren voor je antwoord krijgt.

 2. Claus van der Schlinge zegt op

  Nu ik dit lees een reden temeer voor mij om Thai Airways te boycotten.
  Nooit meer Thai Airways dus.

  • Dirk zegt op

   Flauw hoor. Nog nooit in je leven een voordeeltje gehad dat anderen niet konden hebben?

 3. Sandra zegt op

  Dat Thai airways bij de duurdere zou behoren daar merk ik niets van , ik vlieg retour van Brussel naar Bangkok en dan door naar Krabi voor 530’euro. Dat vind ik toch een mooie prijs. Vind ik bij een andere maatschappij maar tot in bangkok,dan moet ik nog een ticket naar Krabi boeken en kom ik dus duurder uit. Zal ook wel wat meer zijn in het hoogseizoen maar dat is dan ook voor elke maatschappij

  • Gonny zegt op

   Hallo Sandra,
   Ben heel benieuwt in welke periode de vliegtickets zo goedkoop zijn
   en bij welke maatschappij zijn deze te boeken?
   Bij voorbaat dank voor de informatie.

  • marino zegt op

   heb je uw ticket in Belgie gekocht Sandra? Ik vlieg naar Belgie op 27 maart 2018 tot 12 april 2018 voor de prijs van 37000 bath.

   Was de goedkoopste van de 4 reis agentschappen die ik had bezocht.

   er was van korting blijkbaar geen sprake,want mijn Thaise vrouw had het betaalt.

   • Harry zegt op

    Beste Mario,

    Reden dat uw vliegticket zo duur is;
    Dit komt omdat jij terug vlucht tijdens het Thais nieuwjaar periode (Songkran).
    Vlieg je bijv. 8/5 vertrekt en 31/5/18 retour kost dit 554 euro met Thai airways.

    Bekijk altijd wanneer je vertrekt en retour datum dus niet tijdens verlof of feestdagen, bijna al mijn Belgische klanten vliegen enkel met Thai.

    Tip: Reserveer uw vliegticket +/- 8 weken voor uw vertrek datum.
    Boek via de website van Thai http://www.thaiairways.com

    Duurste periode is Juli to half Augustus en rond nieuwjaar periode.

    Ik hoop dat je hiermee geholpen bent.

    Groeten,

    Harry

    • marino zegt op

     ja maar heb geen andere keuze dan op deze datums te gaan. maar nu je het zegt ik was beter terug gevlogen na sonkranfeesten.was ik uit het oog verloren.

     toch bedankt voor de tip.

     beste groeten

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Sandra,

   Dat zijn inderdaad zowat de prijzen van de aanbiedingen van Thai Airways rechtstreeks vanuit Brussel.

   Indien je buiten de “Blackout dates” ( https://en.wikipedia.org/wiki/Blackout_date ) van Thai Airways kan vliegen op die route, en je blijft maximum 30 dagen (soms ook wel eens 3 maanden) zijn er meestal wel koopjes te doen van rond de 500-550 Euro. Ik heb ze ook al eens rond de 480 Euro gezien, maar je moet dan echt snel reageren en geluk hebben dat je die kan boeken.

   Blijft je langer dan 3 maanden, dan is het meestal zoals ik al eerder zei, tussen de 600-630 Euro, maar ook daar kan je soms met wat geluk ze nog lager vinden.

   Belangrijk is dus wel buiten die “blackout date” te blijven (als je kan natuurlijk).
   Voor de route Brussel-Bangkok is dat voor de vliegtuigmaatschappijen (niet enkel Thai Airways) ongeveer tussen 10 december-10 januari en 10 juni-10 augustus. Kan wat afwijken natuurlijk.
   Hiermee wil ik natuurlijk niet zeggen dat er nooit aanbiedingen of koopjes te doen zijn in die “blackout dates”. Normaal dan vroeg boeken of vroegboekacties van maatschappijen of reisbureaus in het oog te houden, en dan hopen dat die plaatsen er nog zijn als je ze boekt….

   Best is je ook in te schrijven via de website van Thai Airways voor de nieuwsbrief, en dan krijg je 2-3 keer per jaar een mail met de aanbiedingen en de voorwaarden.
   Ik kan meestal nooit zelf van de aanbiedingen genieten, gezien het dan maximumverblijven betreft van 30 dagen (soms 3 maanden). Maar ik heb twee jaar terug ook wel eens een 6 maanden aanbieding gezien. Dat laatste was spijtig genoeg eenmalig, maar toen toch kunnen boeken voor 540 Euro.
   Let wel op. Aanbieden hebben ook voorwaarden. Hangt af van de aanbieding natuurlijk maar o.a. maximum verblijf, vliegen binnen bepaalde periode, direct betalen, duurder als je de datum wil veranderen, geen of halve airmiles, etc…

 4. Rob zegt op

  Het klopt inderdaad. Zowel bij Thai als bij Eva Air hanteren ze speciale tarieven voor personen met de Thaise nationaliteit. Even bellen inderdaad, Eva Air Amsterdam +31-20-5759166, Richard Fredoline, email: [email protected]. Succes.

 5. Dirk zegt op

  Bestaat nog steeds.
  Je moet wel getrouwd zijn met een Thai, en hiervan moet bewijs geleverd worden.
  Bij Joker in Belgie alvast nog te boeken.
  Voordelen in grote lijnen:

  – ongeveer -100 euro per ticket
  – het ticket is open voor een jaar
  – 30 kg bagage per persoon
  – soms aansluitende vluchten in Thailand gratis.

  Bij Thai Airways staat dit bekend als etnical ticket.

 6. rene zegt op

  Indien je al een promotie tarief hebt krijgt je thaise partner geen vermindering. Heb verleden jaar eind juni geboekt voor vertrek op 12 januari 2018 tot 23 maart 2018. Betaald bij connections 528 euro taxen inbegrepen. Heb vermindering gevraagd voor mijn Thaise vrouw maar dit was reeds promotie dus geen vermindering. Je kunt volgens mij maar 11 maanden op voorhand boeken maar dit kan je uiteraard aan thai airways vragen. Lang op voorhand elke dag tot zelf tweemaal daags kijken naar de prijzen bij thai airways of reis agentschap zoals connections en dan eventueel langs internet boeken of onmiddellijk langs gaan bij een agentschap. Het hangt ook af van de periode wanneer je wilt gaan. Het vliegtuig bij de heen reis op 12 januari zat voor 90 % vol.

 7. Jan zegt op

  Er bestaat nog steeds een “etnic” ticket. Daarjuist bevestigd door Nadia van thai Belgium. Prijs nu in etnic 768 Euro en normaal 838 Euro. Ze zei me dat promotieticketten soms goedkoper kunnen zijn maar waar een serieus prijskaartje aanhangt wanneer men de datums wil veranderen, evens zijn promotieticketten dikwijls maar 1 maand geldig. Een etnic ticket is een ticket dat 1 jaar geldig blijft vanaf vertrekdatum. Data kunnen oneindig keren GRATIS per jaar veranderd worden. Het is eveneens geldig voor de partner maar deze MOET op dezelfde datum vertrekken maar niet noodzakelijk op dezelfde datum terugkeren.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Bestaat dus nog. Zal een misverstand geweest zijn dan.

   Deze maand on-line geboekt bij Thai Airways voor mijn volgende periode (ga telkens ong 6 maand Thailand en ong 1 maand Belgie).
   625 Euro voor de periode juni/december.
   Voor mijn huidige periode november/mei heb ik 615 Euro betaald.

 8. janbeute zegt op

  Ik zou er helemaal geen probleem van maken .
  Er zijn vele andere luchtvaartmaatschappijen waarmee je oa naar Bangkok kan vliegen .
  En nu zelfs naar Chiangmai met Quatar .
  Als ze graag duur willen zijn , dan gewoon links laten liggen , zo denk ik er namelijk over .
  Jan Beute .

 9. Daniël M. zegt op

  Mijn reaktie op antwoorden van Dirk en Rene:

  Aansluitende vluchten gratis?

  Promotie bij Thai Airways deze maand, prijzen heb ik niet bij mij liggen…
  Ik geloof BRU-BKK ongeveer 605€; BRU-KKC ongeveer 735€.
  KKC = Khon Kaen
  Aansluitende vlucht is dus niet gratis. Wel gedurende bepaalde periodes (ken ik niet uit mijn hoofd).

  Ik probeer te boeken voor december 2018 – januari 2019.
  Maar opzoekingen op de website van Thai Airways falen, omdat ik verder dan 11 maanden vooruit wil boeken. Vertrekdatum (begin december) is wel binnen de periode van de promo van de maand… Terugkeer rond 20 januari 2019… Ik vrees dat ik van deze promo geen gebruik zal kunnen maken en dat de volgende promo’s duurder zullen zijn…

  Bewering van Rene lijkt dus te kloppen. De prijs daarentegen… toen ik wilde boeken voor december 2017-januari 2018, lag de prijs bij Thai Airways ongeveer 300€ hoger…

  Als ik mij goed herinner, dan geldt dat etnisch tarief enkel als je minstens 6 maanden op voorhand boekt. Heb dat destijds mislopen omdat vertrekdatum binnen de 6 maanden vanaf datum boeking lag..

  • Jakke zegt op

   Nee Daniel, een etnic ticket kan je op eender welk moment boeken maar hoe langer je wacht, hoe hoger je bookings klasse zal zijn ! En dus ook duurder

 10. eddy zegt op

  daniel heb vorige week geboekt vertrek 1dec terug 19 jan 638 met connection

 11. Nonkelwin zegt op

  Wij gingen vroeger ook op een etnic ticket, was steeds duurder dab bvb een drie maand ticket, wel interessant dus als je langer wil blijven en de terugreis is zijzigbaar, wat natuurlijk ook zijn voordeel heeft.
  Maar mijn thaise echtgenote betaalde evenveel dan ik.

 12. Hein zegt op

  Vorig jaar naar BKK & terug voor 460 euro met Thai airways in oktober, gekocht tijdens sweepstake aangekondigd op thailandblog.nl, dus zeker niet duur voor rechtstreekse vlucht.

 13. paul zegt op

  welke periode zijn het goedkoopste:Brussel-Bangkok en terug, tussen 5 tot 6 maanden met Thai airways


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website