Lezersvraag: Thaise prepaid simcard voor een iPad

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 december 2014

Beste lezers,

We hebben sinds kort een iPad air met 3G slot (voor simkaart). Wat zijn de beste mogelijkheden om tijdens een verblijf van zes weken een data abonnement in Thailand af te sluiten?

Nog makkelijker zouden we een prepaid data kaartje willen gebruiken om tegen lokaal tarief en het liefst met veel data 1 of 2 gb liefst onbeperkt……internet te gebruiken.

Waarom geen WiFi van het appartement of hotel vraagt u zich af? Deze is vaak niet snel genoeg, of de kwaliteit verschilt per dag per week, soms zijn er ook dagen geen WiFi. Met een data simkaartje ben je in één keer van deze problemen af. We zijn benieuwd naar de ervaringen hierin en tips van andere reizigers

Mvg,

Pieter

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Thaise prepaid simcard voor een iPad”

 1. Ilse zegt op

  http://thaiprepaidcard.com/3g-data-plans-for-12call-dtac-and-true/

  Ik zelf gebruik dtac voor mijn iPad, gebruik veel Skype en verbruikt veel data, dus ik heb prepaid kaart met 6gb per maand. Dit kost 650 bath + Tax = 730 bath voor een maand. Werkt prima.

 2. fransamsterdam zegt op

  Uit mijn aantekeningen van twee weken geleden:

  Mobiel Internet in Pattaya.

  Mobiel internet op je telefoon of ander apparaat is in Thailand op veel plaatsen gratis of tegen betaling verkrijgbaar via Wifi. Vrijwel elk zichzelf respecterend etablissement biedt dit aan.
  Toch kan je wel eens zonder Wifi zitten, in je hotel, in een taxi, of in het bos.
  Gebruik maken van je abonnement bij je Nederlandse provider is dan een kostbare zaak. Zo rekent Vodafone € 9.05 per Mb. Een filmpje van een paar minuten op Youtube van 100Mb komt dan op € 905.-.
  Dat moet je ten alle tijde zien te voorkomen.
  Vodafone biedt wel 30Mb per dag aan voor € 5.- per dag, maar dat moet je dan weer apart inschakelen en zo, en als er iets mis gaat zul je de rekening toch moeten betalen, de computer heeft altijd gelijk.
  Mijn telefoon verdwijnt dan ook na aankomst regelrecht in het kluisje. Mobile data is voor de eerste grensoverschrijding al uitgeschakeld. Af en toe even checken of er misschien gebeld is, that’s it.
  Deze keer had ik mij voorgenomen om een klein telefoontje aan te schaffen en die dan in Thailand te voorzien van een Thaise Sim-kaart en daar wat data voor te kopen.
  Bij The Phonehouse in Nederland adviseerde men mij om de telefoon ook in Thailand te kopen, aangezien er de verkoper gevallen bekend zijn waarbij een in Nederland gekochte telefoon buiten Europa niet werkte, als hij niet eerst in Europa geactiveerd was. Een beetje vreemd verhaal, maar waarom zou de man mij dat vertellen, als het niet waar zou zijn? Het kost hem tenslotte zelf omzet.
  Eenmaal in Thailand aan een bargirl, een oude bekende, uitgelegd wat de bedoeling was, en gevraagd wat ze mij dan adviseerde.
  Haar advies was om bij de Samsung Shop in Central Festival op Second Road een telefoon te kopen en dan bij de Dtac Shop in de Big C Extra op Pattaya Central Road (dus niet de Big C op Second Road) een Simkaart en databundel aan te schaffen.
  Dat leek me een goed plan en ze had er geen bezwaar tegen om met mij mee te gaan.
  Da’s altijd handig.
  Ondertussen googelde ik nog wat met mijn tablet via een Wifi-verbinding en vond een leuke aanbieding van Dtac, waar ik een screenshot van maakte.
  Met de Bahtbus gingen we naar Central Festival. Dankzij mijn gids hoefde ik niet te zoeken naar de Samsung Shop.
  Mijn keus viel op de Samsung Galaxy S Duos 2 GT-S7582 voor 4490 Baht, € 112.-.
  Een 4 Inch apparaatje, met een wat minder hoge resolutie en kleiner scherm dan mijn Samsung S3, minder geheugen (4G waarvan slechts 2G beschikbaar), maar wel met het vertrouwde Android, de mogelijkheid om twee Simkaarten tegelijk te gebruiken, je kunt er een mini SD kaart instoppen om de opslag te vergroten, en hij heeft dezelfde verwisselbare batterij als de Samsung S3.
  Dit klusje was gauw geklaard.
  Per Motorbiketaxi naar de Big C Extra.
  Een klein balietje waarachter een paar dames druk in de weer waren met het verkopen en installeren van Simkaarten en bel/sms/data-tegoeden.
  De aanbieding zag ik niet, maar toen we na een minuut of vijf aan de beurt waren liet ik het screenshot op mijn tablet zien, en vanonder de toonbank werd een display met de verschillende mogelijkheden tevoorschijn getoverd.
  30 dagen internet, de eerste 12G (!) op volle snelheid, en daarna (gedurende die 30 dagen) onbeperkt, afgeknepen tot 384kb/s.
  Dat moest voor mijn plannen wel voldoende zijn.
  Voor het internet moest 855 Baht incl. VAT worden betaald, verder nog een Simkaart en wat beltegoed, bij elkaar geloof ik 969 Baht, ik kreeg in ieder geval nog geld terug van mijn briefje van 1000 Baht (€25).
  De dame stelde alles in, moest nog wel even een identiteitsbewijs zien, en na een paar minuten was ze klaar.
  Mobile Data inschakelen en internetten maar.
  Het werkt allemaal voortreffelijk, als er ergens geen Wifi is, of ik heb geen zin om het wachtwoord te vragen, heb ik toch internet. En als ik het kleine schermpje even zat ben en mijn tablet is in de buurt, gebruik ik de telefoon als hot-spot (tethering).
  Werkt ook feilloos.
  En de reserve batterij voor mijn S3 is nu ook reserve batterij voor dit toestel.
  En ik kan nog bellen en SMS-en met mijn Thaise bekenden ook.

  NB: Bij de 7-elevens, Familymarts en op talloze andere plaatsen zijn ook Simkaarten en bundels te koop, maar zodra er meer bij komt kijken dan eenvoudig opwaarderen raadt mijn gids toch aan naar een shop van de desbetreffende provider te gaan.

  • mr. th zegt op

   Ik heb ook goede ervaringen met mobiele data in Thailand.

   Persoonlijk vind ik het wat vreemd dat je meteen een nieuwe telefoon gekocht hebt zonder de oude te proberen, maar wat de verkoper in de Nederlandse winkel vertelde is zeker niet helemaal onwaar. In Thailand worden andere frequentiebanden gebruikt dan bij ons. Een jaar geleden probeerde ik het internet uit met mijn smartphone, maar het 3g-signaal werd niet ondersteund door mijn telefoon. Ik kon dus enkel (trage) EDGE gebruiken (dat is die 384kb/s).
   De meeste moderne smartphones kunnen normaalgezien wel meer wereldwijd worden gebruikt op volledige snelheod!

 3. fransamsterdam zegt op

  P.S. De aanbieding is geldig bij registratie per uiterlijk 31/12/2014.
  Voor meer informatie zie:

  http://thaiprepaidcard.com/2014/dtac-double-data-package/

 4. Geert zegt op

  kaartje AIS 3G (12call) kopen van 70 baht (pf 50 baht), laden voor 400 baht en dan zelf uw package indrukken…
  er gaat 399 baht af als je *777*985# ingeeft en je krijgt 4.5GB gedurende één maand…
  geen 400 baht opnieuw laden want je package wordt automatisch verlengd als er genoeg geld voorhanden is en de vervaldag is aangebroken…
  Mogelijks ie er een éénmalige configuratie nodig van je toestel nodig, na een paar minuten activatie van je package ontvang je dan een config mail, geef code 1234 in en herhaal, sluit gsm en open opnieuw na één minuut, config ok voor eens en altijd in Thailand…
  Ben je leek of lukt het je niet ga dan naar een office van AIS (bvb op den airport) , daar zullen ze je package invullen en ook taal wijzigen naar English wat betreft sms, eventueel no sms advertising ontvangen naar keuze… enz… let op: een gekozen package is een afgesloten contract…
  In ieder AIS bureel heb je een volledige lijst ter beschikking met allerlei codes om je tf zelf in te stellen en internet package te kopen, zo ook bvb om de geldigheid van je gsm tf kaart bij AIS te verlengen met een dag of meer a rato van 1 baht per dag,…
  ook via site kan je je info raadplegen
  http://www.ais.co.th/en/Default.aspx

  • fransamsterdam zegt op

   U zegt: Een gekozen package is een afgesloten contract.
   Dat is niet zo bijzonder, elke koop die je sluit is juridisch gezien een overeenkomst.
   U laat de opmerking evenwel voorafgaan door de waarschuwing ‘Let op’ en u sluit af met een aantal puntjes.
   Waarom? Ik vermoed, mede op basis van de rest van uw reactie, dat u bedoelt dat je een abonnement voor bepaalde tijd hebt afgesloten en dat de daaraan verbonden maandelijkse kosten automatisch van je tegoed worden afgeschreven, zolang dat tegoed voldoende is. Mocht er onvoldoende tegoed zijn dan wordt het contract als beëindigd beschouwd.
   Of bedoelt u dat je een contract voor bepaalde tijd hebt afgesloten, en dat je, indien er tijdens de looptijd van het contract, onvoldoende tegoed is om de abonnementskosten te betalen, wanbetaling, derhalve contractbreuk, pleegt en de provider het recht heeft de geleden schade – minimaal de resterende abonnementskosten – op je te verhalen?
   Ik geef toe, het lijkt op juridische haarkloverij, maar de gevolgen zijn gewoon in klinkklare munt om te rekenen.

 5. Henk j zegt op

  Er is in het verleden al erg veel geschreven over mobiel internet.
  Nederlanse telefoons zijn gewoon te gebruiken in Thailand. Deze moet natuurlijk wel simlock vrij zijn.
  Het klopt dat een nederlandse sim kaart geactiveerd moet zijn in Nederland vor dat deze gebruikt kan worden in het buitenland. Een telefoon hoeft niet geactiveerd worden en kan dus zowel in elk ander land gebruikt worden.
  Echter indien je roaming uitzet op je Nederlandse telefoon kun je gewoon gesprekken ontvangen (wel tegen redelijk hoge tarieven trouwens.

  Een sim kaart voor de ipad air is gewoon eenvoudig aan te schaffen in de diverse shops.
  Het meest gemakkelijk is dit te doen in een Dtac store, true store of de Ais. Deze zijn te vinden in alle grote winkel centra en op diverse lokaties.
  Gewoon een internet bundel aanschaffen. Afhankelijk van de te verwachten hoeveelheid data kun je dit zelf bepalen. 1 Gb is al een redelijke start maar als je groot gebruiker bent is 4 of 6 Gb ook mogelijk.

 6. Nonkelwin zegt op

  Bij aankomst op de airport, in de arrival hall, zijn er verschillende operators aanwezig. Wij kochten daar een nieuwe SIM en tekenden in op een abonnement voor 3 maand internet (er is keuze tussen diverse verbruiken) voor minder dan 1000 Bht (25€).

 7. Sjaak S zegt op

  Zo moeilijk is het toch helemaal niet. Wat ik doe is het volgende: je gaat naar een AIS shop en vraagt om een prepaid internet SIM kaart. Dan zeg je voor hoeveel baht je internet wilt hebben. Ik koop slechts voor 75 baht, omdat ik bijna overal wifi heb. Dan doe ik met deze 75 baht gemakkelijk een paar weken.
  Je haalt gewoon je SIM kaart uit je iPad (als je er al een in hebt) en duwt de nieuwe er in. Dat kunnen ze alles voor je in de AIS Shop doen.
  Het enige hindernis zou zijn, wanneer je iPad aan je provider in Nederland gebonden is. Dan zou je deze moeten deblokkeren en dat kost je (ook in Thailand) zo rond de dertig Euro). Kun je via internet doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website