Lezersvraag: Kan ik Preah Vihear bezoeken vanuit Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 februari 2016

Beste lezers,

In een van de komende weken ben ik van plan Preah Vihear te bezoeken (in Cambodia, net over de grens vanuit Si Saket). Vroeger kon dat vanuit Thailand – daarna is de grens vanwege de bekende problemen langere tijd gesloten geweest.

Ik zou graag willen weten hoe de situatie nu is? Iemand vertelde me dat de grens weer open is, maar niet voor Thai nationals. Dat laatste is van belang, omdat ik de plaats samen met mijn Thaise vriend wil bezoeken.

Ik krijg het niet geverifieerd, berichten op internet zijn niet duidelijk over de situatie of gedateerd. Is er iemand die meer informatie heeft?

Groet,

Paul


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Kan ik Preah Vihear bezoeken vanuit Thailand?”

 1. frank zegt op

  Het kan per dag verschillen, maar net hoe de verhoudingen tussen Thailand en Cambodja zijn. Toen wij er waren konden we er niet naar toe omdat de spanningen waren opgelopen, maar een week er voor kon je onder begeleiding daar naartoe lopen. Je kan de lokale authoriteiten vragen of he open is of niet. Overigens is het dan nog steeds de moeite waard daar een kijken je nemen. Alleen al bijzonder om die weg daar naartoe te rijden en aangekomen op de parkeerplaats voel je de spanning. Aan het Thaise deel is er een observatiepost vanaf waar je mooi over het gebied kan uitkijken. Dan begrijp je ook waarom de Thai van mening zijn dat het complex aan Thailand toebehoort. Ze hebben destijds met de onderhandelingen met de Fransen echter onderschat waardoor ze nu achter het net vissen.

 2. Frans zegt op

  Beste Paul, ik heb vorig jaar een poging geprobeerd, er zaten alleen wat militairen bij de grens die zeiden, je kan er wel in maar je komt er niet meer uit. Ik vroeg hen waarom? Kom maar even luisteren, ik hoorde alleen maar geweer schoten. Ik weet niet hoe het nu is, maar wees heel voorzichtig.
  Frans.

 3. Paul Overdijk zegt op

  Beste Frank en Frans,
  Dank voor deze eerste reacties. En Frank, hoe lang geleden is het dat je er geweest bent?
  Ik blijf het verder even volgen, en meer info is nog zeker welkom.

 4. uitKhmer zegt op

  Als dit verandert, dan wordt het groots van de toren geblazen. Vooralsnog als boven-al zal dat schieten wel meevallen-enkel vanaf Cambodia, alwaar de voorheen beroerde infrastructuur er te geraken enorm is verbeterd. je kan als je het te eng vindt, gewoon in PnPOn of SierReap een toertje boeken met all-in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website