Belastingvrij zone op Suvarnabhumi airport (David Bokuchava / Shutterstock.com)

Premier Prayut heeft het bestuur van Airports of Thailand laten weten dat hij het niet eens is met de beslissing om slechts één concessie te verlenen voor de belastingvrije zone op Suvarnabhumi, Hat Yai, Chiang Mai en Phuket.

Prayut zegt dat hij een herhaling van de huidige situatie wil voorkomen. King Power heeft jarenlang het monopolie gehad op veel Thaise luchthavens en de bij een helicopter ongeluk omgekomen eigenaar, Vichai Srivaddhaprabhais, is er miljardair mee geworden. Boze tongen beweren dat er destijds bij de aanbesteding sprake is geweest van corruptie.

Als reactie op de opmerking van Prayut heeft het bestuur van Airports of Thailand (AoT) besloten de veiling van één enkele concessie voor de belastingvrije zone van vier luchthavens uit te stellen. Het bestuur gaat zich beraden, maar het lijkt zich toch niets aan te trekken van de opmerkingen van Prayut. AoT-president Nitinai zegt dat het besluit vast staat.

Minister Arkhom van transport wil dat het bestuur bekijkt of de enkele concessie leidt tot een monopolie en of het besluit in strijd is met de Public-Private Partnership Promotion Act.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website