Beste lezers,

Een vraag over quarantaine. Als je op terugreis positief wordt getest, moet je dan naar een speciaal hotel? Hoe werkt dat en hoelang moet je dan in quarantaine?

Groet,

Petra

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Positief testen op terugreis uit Thailand en verplichte quarantaine?”

 1. Frans Pattaya zegt op

  Ik heb bij “mijn” testlokatie (Pattaya, hoek Klang-Third road) gevraagd wat er gebeurt als ik onverhoopt positief zou testen.
  Antwoord: “nothing, you go home yourself for home quarantine.”
  Zij rapporteren niets aan de instanties en laten de verantwoordelijkheid dus bij jezelf.
  Uiteraard is dit geen garantie dat dit overal zo werkt….

  • Dennis zegt op

   Zou heel goed kunnen. Die terugreis-test is namelijk geen Thaise vereiste, maar een bijvoorbeeld Nederlandse. Dus een beetje “hun” (Nederland) probleem, zeker als je Thailand verlaat.

   In Nederland is Covid een “meldingsplichtige” ziekte. Het is dus verplicht om te melden aan de autoriteiten (via de GGD) als een testlocatie constateert dat een klant “positief” is. Of dit in Thailand ook zo is, dan weet ik niet.

   • Ligt er aan waar je test. Er zijn in Pattaya commerciële klinieken, die alleen maar willen verdienen aan het testen. Als je daar positief test zeggen ze veel sterkte en hier is de rekening. Als je bij een ziekenhuis gaat testen zal het anders zijn denk ik, dan maken ze vast een bedje voor je klaar 😉

 2. Mariposa zegt op

  Nou mooi niet hoor! Hier positief getest en mocht niet weg. Asymptomatisch, dus ik moest in een thuisquarantaine. Omdat ik echter geen huis heb werd het een hotel. Pas als ik negatief testte en ruim 2000 euro had betaald, mocht ik het land verlaten. En sterker nog, die zogenaamde “covid-19 verzekering” dekte overigens alleen als je echt met klachten in het ziekenhuis lag. De kosten van het hotel – voor de thuisquarantaine – worden dus nooit niet gedekt als je na 15 feb verzekerd bent en daarbij kreeg ik nog het advies om dan maar een een kliniek te gaan waar de verzekering wel geaccepteerd zou worden en behandeling tot die tijd te weigeren, makkelijker gezegd dan gedaan als je je hotelkamer niet uit mag. Na 2 weken eindelijk het land mogen verlaten en terug naar mijn kinderen kunnen reizen, maar tot op de dag van vandaag is dit schandalig!

 3. Mariposa zegt op

  Ik moet er trouwens nog even bij zeggen dat ik pas werd “vrij gelaten” toen ik zelf de kosten (55000 THB) heb betaald van de quarantaine. Dit was trouwens in Bangkok.

 4. Eddy zegt op

  Heb gelezen dat PCR test wordt afgeschaft vanaf 23 maart voor reizigers die naar Nederland vliegen.

 5. Bert ritsema zegt op

  Wij hebben op 10 maart ons laten testen op het vliegveld voor dat we met de klm terug vlogen naar Nederland. 550 THB per persoon.
  Denk dat iedereen daar negatief getest wordt ook al heb je COVID.
  Het test stokje kwam niet verder als een halve centimeter in je neus voor een halve seconde.
  Ik denk dat het ze het niet uitmaakt of je met Corona het land uitgaat.

  • Klopt, dat is bij de commerciële testlabs ook zo. Het lijkt mij vrijwel onmogelijk om positief te testen gezien de manier waarop het gebeurt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website