Lezersvraag: Hoe zit het met pollen allergie in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 april 2014

Beste lezers,

Ik zou willen weten hoe het zit met pollen allergie en hooikoorts in Thailand. Is dat minder of meer? Een bepaalde periode in het jaar zoals hier?

Zijn er mensen die in Nederland veel last hebben maar in Thailand nauwelijks?

Dan weet ik hoeveel medicijnen ik mee moet nemen op vakantie.

Bedankt voor uw advies.

Groetjes,

Agnes

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met pollen allergie in Thailand?”

 1. Tino Kuis zegt op

  Allergieën komen in Thailand net zo veel voor als in Nederland, ze zijn de laatste 10-20 jaar sterk toegenomen (als in Nederland). Allergieën binnenshuis kunnen zijn, ongeveer net als in Nederland: huisstofmijt (verreweg het belangrijkste), kakkerlakken, katten en honden. Pollen en sporen zijn de allergenen die buitenshuis voor allergische reacties zorgen, als hooikoorts. Voor Thailand zijn ook graspollen de belangrijkste oorzaak.
  Pollen en sporen komen het hele jaar in Thailand voor maar wel in grotere hoeveelheden (3-4 keer zoveel) in de maanden november-december-januari. Allergieeën zijn heel specifiek voor een bepaald soort pollen. Ik heb zowel verhalen gehoord van mensen die hier minder of meer last hadden, daar kun je in een individueel geval, zoals bij jou, geen uitspraak over doen. Je zult dus je gebruikelijke medicijnen mee moeten nemen. maar het kan best zijn dat je hier helemaal geen last hebt of juist meer.Lees ook de links:

  http://apjai.digital…ownload/937/827
  http://www.samitivejhospitals.com/healtharticle_detail/allergens_and_prevention_950/en http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19548633

 2. Alexander ten Cate zegt op

  In Thailand heb je minder last van Pollen Allergie dit komt omdat er in Thailand minder bloemen gras bomen en struik Pollen zijn dan in Nederland. In Nederland heb je ongeveer 24 verschillende Pollen die bij de ene persoon meer gevoeligheid met zich meebrengt dan bij de andere.Ik zelf ben een zeer gevoelige Pollen patiënt maar wanneer ik naar Thailand afreist is dit geheel verdwenen, zeker als men de kust gebieden bezoekt.

  • Johannes zegt op

   Ik ben nu al ‘n auwe Hap. En ik heb al mijn hele leven extreem last van hooikoorts. Maar in Th heb ik vanaf de eerste dag GEEN last.

 3. Marcel grotepunt zegt op

  Ik ga vanaf 1999 elk jaar naar Thailand en ben hooikoorts en astma patiënt. Zo gauw ik land in Bangkok stoppen mij klachten. Nu ga ik altijd in juli en augustus, maar ook in het zuiden van Maleisië waar het geen regenseizoen is heb ik er totaal geen last van. Je mag voor je geestelijk geruststelling best medicijnen meenemen, maar ga ervan uit dat je ze niet hoeft te gebruiken. Ik neem zelf mijn medicijnen niet mee.

 4. will zegt op

  Ik verblijf op phuket. In nederland heb ik veel last van allergie, hoofdpijn keel verstopte neus, zeg maar griep verschijnselen. In thailand GEEN last, zelf de allergie voor katten is bijna gereduceerd. Terug in nederland begint het weer opnieuw na 1 of 2 dagen. Ben voor bijna allegies in nederland , dus phuket is n zegen zonder medicijnen.groeten will

 5. koosski zegt op

  Ik woon nu 6 jaar in Thailand en nooit last van hooikoorts.Net van 13 t/m 25 April voor heet eerst weer in Nederland terug geweest en niets anders dan tranende ogen en niesen.Weer 2 dagen terug hier in Pattaya (misschien meer zeelucht) en geen last meer.

 6. Eric zegt op

  Mijn vrouw heeft veel last van hooikoorts in België en niks daarvan in Thaïland. We wonen in centrum Bangkok. Leuk! Graag een medische verklaring?

 7. danny zegt op

  Ook ik heb in Het pollenseizoen in Nederland van mei tot augustus altijd erg veel last van hooikoorts en moet altijd medicijnen hebben (Zyrtec)
  In Thailand heb ik nog nooit last gehad..in welke maand dan ook.
  Ik zie dat alle anderen reacties ook aangeven geen last te hebben van hooikoorts in Thailand.
  Ik denk ,Tino ,dat er andere pollen zijn in Nederland gezien al deze reacties.
  Een groet van Danny

 8. Lex K. zegt op

  In tegen stelling tot de vorige reacties: in Nederland heb ik vreselijk last van hooikoorts in de bekende maanden, in Thailand net zoveel, zo niet erger, behalve in de regentijd dan heb ik zo goed als geen last, maar in het Thaise voorjaar, nov, dec, jan en feb, dus ook de droge periode is het voor mij niet te harden, als het hete seizoen begint gaat het afnemen en in het regenseizoen ben ik zo goed als hooikoorts vrij.
  Het hangt trouwens ook af van de wind en waar je zit, op Lanta met zeewind, bijna geen last, op het vaste land; vreselijk.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K.

 9. TH.NL zegt op

  ik kan de reactie van Lex K. helemaal onderstrepen. In Nederland heb ik er last van maar in Thailand nog net iets meer. De maand februari was het zo erg dat er zelfs een paar kleine adertjes in mijn linker oog zijn gesprongen. Verder niet erg maar wel heel erg hinderlijk. Aan zee zal alles wel anders zijn maar dat is in Nederland ook zo.
  Neem vooral voor de veiligheid je eigen medicijnen mee!

 10. Sir Charles zegt op

  Mag ik dan toch ook even ‘negatief’ doen? Weliswaar niet persoonlijk want heb zelf geen pollenallergie en de details ontbreken me maar wat ik wel weet is dat een neef van mij die met enkele vrienden als rugzaktoerist door Thailand reisde daar nóóit meer naar toe wil, vreselijk last had hij er van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website