Beste lezers,

Heb net een nieuwe pinpas van SNS bank gekregen. Hier staat echter het Maestro logo niet meer op maar Vpay (schijnt Visa te zijn). Heeft dit gevolgen voor de pinautomaat in Thailand? Of kun je hiermee ook overal geld pinnen? Wat zijn de ervaringen van anderen?

Heb (uitputtend lang) de SNS Bank community doorgenomen aangaande VPay. Ook klachten over het gebruik van de card in Thailand, variërend van card inslikken tot zoektochten naar ATM die VPay accepteert. De bank stelt dat dit incidenteel is, maar je zult maar in een Thais dorpje staan met 1 Pinautomaat, die VPay niet accepteert.
Dan is de bank vermoedelijk nergens toe in staat om je verder te helpen!

PS we vertrekken in januari en blijven 2 maanden in Thailand.

Groet,

Berto

8 reacties op “Lezersvraag: Kan ik een pinpas van SNS bank met VPay in Thailand gebruiken?”

 1. Ko zegt op

  Volgens de website van de SNS wel. Op de visa atm locator (googlen) kun je precies zien bij welke automaten in jouw buurt je de kaart kunt gebruiken.

 2. Henk Tromp zegt op

  Heb het zelfde meegemaakt. Gebeld met SNS klantenservice. Binnen een paar dagen had ik mijn tweede nieuwe pas, nu met Maistro.
  Succes verzekerd

  • Fransamsterdam zegt op

   Dat is inderdaad de beste methode. SNS koppelt van de nieuwe kaarten volstrekt willekeurig de ene helft aan Maestro en de andere helft aan V PAY ‘omdat ze het graag 50/50 verdelen EN ERVAN UITGAAN DAT DE KAARTEN DEZELFDE FUNCTIONALITEIT HEBBEN’…. “Bovendien gaan wij er vanuit dat er geen verschil is tussen V PAY en Maestro.”
   Zie het SNS forum, wat een droefenis….
   https://forum.snsbank.nl/dagelijkse-bankzaken-109/waarom-mag-je-als-klant-niet-kiezen-tussen-v-pay-en-maestro-7418

   Volstrekt van de pot gerukt natuurlijk, Wikipedia maakt gehakt van deze onzin:

   “V Pay is a Single Euro Payments Area (SEPA) debit card for use in Europe, issued by Visa Europe.[1] It uses the EMV chip and PIN system and may be co-branded with various national debit card schemes such as the German Girocard or Italy’s PagoBancomat.
   The V Pay card system competes with MasterCard’s Maestro debit card product. However, unlike Maestro, V Pay cards cannot be used in non-chip and non-PIN environments, limiting its acceptance to those countries and merchants that use this system. Also unlike Maestro, which is issued and accepted globally, V Pay is designed as a specifically European product, and is not issued or accepted outside European countries.”

   Als u aan de SNS vraagt of u er ook internationaal c.q. in het buitenland mee kan betalen/pinnen, zal het bankpersoneel u verzekeren dat dat kan. Als u dan vanuit Thailand belt dat de kaart het niet doet zeggen ze: Met internationaal/in het buitenland bedoelen wij Europa.

   Gauw omruilen voor de Meastro-variant!

 3. ofzodoen zegt op

  Zelf nadenken, om mee te beginnen.
  Elke bank-er zijn er in Th zo’n 12/13, heeft relaties met of MC=Mastercard, of VS=Visa, of beide. dan is er ook nog JTB=Japan en UnionPay=China, daar heb je hier in NL/BE niks mee van doen.
  Als je eenmaal doorhebt welke bank/en jouw kaart slikt/accepteert, dan ben al vele stapjes verder.
  Dat zou trouwens die SNS je ook zo hebben moeten kunnen uitleggen/vertellen.
  Vpay is gewoon een variant van VISA, die in TH het meest verbreid is. Werkt eigenlijk als de Nl PIN of Belse Mr.Cash-direkt met PIN betalen en no credit. Maar dat hangt af van de ontvangende bank.

 4. ed zegt op

  cash meenemen en wisselen veel goedkoper dan pinnen

  • Rori zegt op

   Ed klopt niet altijd wat je stelt.
   Hoezo geld meenemen. Met visa aankopen doen en alle aankopen 30 dagen verzekerd.
   Nooit de koers in Thailand nemen maar altijd in baths betalen. En niet in euros. Vandaag 39.25 bath per euro via visa. Wisselkantoren 38.3 tot 38.7 bath.
   Ik neem in Thailand 1 keer in de maand gemiddeld 5000 bath op. De rest met visa.

   • Fransamsterdam zegt op

    Interessant. De hoogste middenkoers van vandaag tot nu toe is 39.04. Ze geven voor een Euro dus meer Bahts dan de middenkoers. Nu nog een bank die voor de Bahts meer Euro’s geeft dan de middenkoers, en vanavond zijn we miljonair.

 5. Fransamsterdam zegt op

  V PAY is een Europese debit card van Visa Europe.
  Uw bank kan u in staat stellen de kaart ook voor internetbankieren of buiten Europa te gebruiken. Ga bij uw bank na of deze opties beschikbaar zijn. Aldus de site van VISA zelf.
  .
  Your bank may also allow you to use V PAY on the internet or to access money outside of Europe – just check with them to see if these options are available.

  https://www.visa.co.uk/products/v-pay-by-visa/making-payments/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website