Lezersvraag: Waar in Phuket kan je prima snorkelen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
30 december 2015

Beste lezers,

Binnenkort bezoeken wij Phuket en zijn zeer benieuwd welke plekken/locaties de moeite waard zijn om te gaan snorkelen?

Geen boottrips naar eilanden, die info hebben we al. Maar ik zoek berijdbare locaties waar we de auto kunnen parkeren en met een stukje lopen het water inkunnen om te genieten van het moois net onder de zeespiegel.

Wie kan mij een paar van die plekjes geven?

Groet,

Ben

4 reacties op “Lezersvraag: Waar in Phuket kan je prima snorkelen?”

 1. Alex zegt op

  Het beste kun je snorkelen bij de bekende baaien in Phuket. Bijvoorbeeld Paradise Beach is erg leuk om te snorkelen, dat ligt naast Patong Beach (maar informeer wel even of ze al klaar zijn met bouwen, in november was het namelijk nog dicht!).

  Verder kun je bij Surin Beach (ca 15 min vanaf Patong Beach rijden) prima snorkelen of bij Kata Noi Beach en Nai Harn Beach (zuiden van Patong). Dit zijn wat kleinere stranden met veel rotsen en een rustige zee.

  Voor een unieke snorkelervaring zul je ook naar Freedom Beach moeten gaan, één van de mooiste stranden van Azië. Dit ligt naast Paradise Beach maar is enkel per brommer (met gevaar voor eigen leven) of per longtail boat te bereiken. Het is wel echt een aanrader, want de vissen eten het brood zo uit je handen. Als je geluk hebt zitten er honderden vissen. De zee is ook super mooi daar.

  Karon Beach is minder, het strand is minder en de zee is best heftig daar. Rawai Beach hoef je ook niet te gaan, strand is niet mooi daar.

 2. Patrick De Coninck zegt op

  Beste Ben,
  Er zijn veel leuke snorkelplekjes in Phuket , doch Ya Nui beach is m’n favoriet . Vooral in het laagseizoen is het daar zeer rustig.
  Ook het vlakbij gelegen “jungle beach” is leuk . Je bereikt Jungle Beach door vanuit Naiharn beach DOOR de parking van de Royal Yacht Club te rijden .
  Ya Nui beach ligt tussen Naiharn beach en Promthep Cape (Rawai) .
  Beiden zijn ze wel vrij ondiep, wens Je wat dieper water , rij dan naar Rawai waar Je voor weinig geld naar één van de vlakbije eilandjes kan varen.(taxi bootje ! geen georganiseerde eiland trips)

  Succes !

 3. Bert van Hees zegt op

  Ik kan je Koh Hé (Coral Island) aanbevelen. Kwartiertje varen vanuit Chalong Bay. Erg mooi, zoals de naam al verraadt. Ook overnachtingsmogelijkheid als je dat wenst. Veel plezier in ieder geval.

 4. Rick zegt op

  Op veel dagtochten naar de Phi Phi eilanden zit zeker een half uur snorkelen op een prachtig rif voor de kust daar bij, de prijzen voor dagtochten zijn goedkoop met beetje onderhandelen rond de 30 euro en daar zit dan zelfs eten en drinken en de snorkeling gear bij.

  Andere optie is op een van de stranden bv. Kamala, Kata een longtail boat huren privé voor een paar uur en vragen of hij je naar een of meerdere mooei riffen in de buurt wil brengen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website