Lezersvraag: Van Pattaya naar Udon Thani waar en welke bus?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 december 2015

Beste lezers,

Ik zou graag Oudejaarsavond met mijn vriendin bij haar beste vriendin in Udon Thani doorbrengen, vanuit Pattaya.

Enkele vraagjes: ik weet het wel ongeveer liggen, maar ben op zoek naar de snelste,eventueel goedkoopste manier om er te raken, eventueel met een woordje uitleg over de boeking. Ik ga van de veronderstelling uit dat met de bus het goedkoopste is, duur reistijd, waar moeten we die bussen vinden in Pattaya?

Zijn er bezienswaardigheden in de buurt, etc…

Bij het terugkeren zou ik het willen combineren met een paar dagen Bangkok, in de buurt van het paleis, maar dan aan de juiste kant van de Chao Phraya, omdat ik nogal moeilijk te been ben, en die boten voor mij een hindernis en gevaar opleveren. zijn daar in de buurt ook nog anderen zaken te bezichtigen?

Ik elk geval hartelijk dank.

Rudy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Van Pattaya naar Udon Thani waar en welke bus?”

 1. Tukker zegt op

  Voor ik met de bus naar UdonThani zou gaan bedacht ik mij nog wel een keer.
  Afgezien van de lange reistijd . Waarom niet even gekeken op de site van Nok Air of Air Asia .
  Bij beide maatschappijen kun je vaak voor een leuk bedrag een binnenlandse vlucht krijgen .
  Beide vliegen van Don Muang binnen een uur naar Udon .

 2. rienk zegt op

  Bus je kan vanaf november met het vliegtuig vanuit pattaya

 3. ron zegt op

  Nakhonchai air bus, first class.

 4. jan zegt op

  er is geen bus van pattaya naar udon, het snelste is met de taxi van pattaya naar de goedkope luchthaven in bangkok boek daar een goedkope vliegticket naar udon 1 uur vliegen en je bent er , ze vliegen een paar keer per dag , zie internet , waarschijnlijk ook via internet te boeken ,ticket kost ongeveer 50 a 75 euro per persoon

  alternatief , met de bus van pattaya naar bangkok en dan naar het bus station noord , dan in de avond of de morgen met de bus mee, ff 10 uur in de bus met de nodige stops, dat duurt lang , de bus is niet zo duur ik denk maximaal 1000 bath per persoon

  • Ruud NK zegt op

   Natuurlijk zijn er bussen van Pattaya naar UdonThani en dan door naar Nongkhai of Buangkan.

   Maar waarom niet naar het vliegveld bij Pattaya en met AirAsia naar Udon. Scheelt een heleboel tijd en voor minder dan 500 bath kom je van uit Pattaya op het vliegveld (Pattaya minder dan 50 km met de taxi)
   Op 24 december vlieg je voor 1.300 bath enkele reis.

 5. RuudH zegt op

  Beste Rudy,

  De bussen van Pattaya naar Udon Thani vertrekken vanaf Sukhumvit Road ter hoogte van Pattaya Central Road (Klang) en dan 150 meter naar het noorden bij het benzine station.
  Ik zou eerst maar eens kijken of er nog kaartjes zijn, want in die periode gaat half Pattaya naar Udon.
  Meestal is de bus eenvoudiger omdat de meeste meisjes Pplus farang meestal de laatste 60 kiliometer voor Udon moeten uitstappen.
  Woont je vriendin in de stad Udon, dan zou ik ook kiezen voor vliegen (zie Tukker)

  Als er geen plaatsen meer zijn in de bussen van Pattaya, ga je met de bus vanuit Bangkok.
  ff googlen voor het reserveren van plaatsen.
  Goede reis.

  • Nico zegt op

   Rudy,

   Gewoon een vraagje?

   Waarom stopt de bus z’n 60 km voor Udon Thani en moeten farang uitstappen?

   Nico

   • Henk@ zegt op

    Zoiets heb ik gehad met een ziekenwagen ergens bij Roi-et moesten we overstappen in een andere ziekenwagen, kennelijk heeft dat te maken met dat ze niet in elk district mogen komen.

   • RuudH zegt op

    Beste Nico,

    In de vele dorpjes voor Udon Thani wonen deze Thaise vrouwen. De bus stopt en met een TukTuk ga je naar het huis van de ouders.
    Dus tussen Kohn Kaen stopte de bus (in mijn situatie) 3 keer en toen moesten we zelf uitstappen, maar de bus rijdt gewoon door naar Udon en vervolgens Nongkhai.

    Je kunt ook in Udon uitstappen en een bus nemen die terug rijdt.

 6. Jan zegt op

  Wat andere Jan zegt klopt niet.
  Aan het einde van Pattaya Klang ( Central Road) links af het straatje dat schuin langs Sukhumvit loopt langs o.a. een meubelzaak en een motorenzaak aan het einde naast benzinestation. Daar kan je een rechtstreekse verbinding boeken, hebben ook VIP plaatsen.
  Kosten zijn denk ik ca. 800 baht, de reisduur is ongeveer 11 uur.

 7. leon1 zegt op

  Als je een beetje van avonturen houd, pak de bus naar Bangkok trein station en koop een kaartje met de trein naar Udon Thani.

  • Bart zegt op

   Idd , heb ik vroeger gedaan 200 bath 3 de klas , een hardcore ervaring mr zou het direct terug doen !!

  • eddy zegt op

   dit is de slechts mogelijke oplossing, als de trein aankomt in Udon Thani heeft hij 2 uur vertraging

   • Ruud NK zegt op

    eddy, die vertragingen vallen wel mee. Ik woon vlak langs deze spoorlijn en de meeste treinen rijden op tijd (kan wat minuten schelen, maar geen uren)

    • eddy zegt op

     Ik woon in Udon Thani en heb op de trein van 7H00 ‘s morgens staan wachten om naar Nong Khai te rijden, de trein kwam aan na 9H00 en vertrok verder om 9H30.
     Ik reageer enkel op een artikel als ik 100% zeker ben anders lees ik de commentaren en kan er mee glimlachen dikwijls lachen. Maar er zijn altijd degelijke antwoorden die goed bruikbaar zijn.
     Een voorbeeld is dit onderwerp; iemand wil informatie om de bus van Pattaya naar Udon te nemen, een aantal antwoorden zijn gewoon geen antwoord op de vraag. Neem de trein, neem het vliegtuig…..

 8. Henry zegt op

  Hi Rudy , Waarom vlieg je niet het kost wel 2700 baht met Air Asia vanaf Pattaya vertrek 7.55 am aankomst 9.05 am elke dag !

  • Chander zegt op

   Als je vandaag gaat boeken dan zijn de prijzen voor de vlucht op 28 en 29 december ongeveer 2400 Baht en vlucht op 30 en 31 december kost wel ongeveer 2700 baht enkele reis.

   En als je op 31 december gaat boeken loop je de kans dat er geen plaatsen meer vrij zijn of dat de prijs met sprongen om hoog gaat. Dit gaat ook voor busreis op deze data.

   Dus heel gauw gaan boeken!
   Succes

   Chander

 9. eddy zegt op

  zoals al door Rudi H gezegd is, het benzine station op sukumvit juist voorbij Pattaya klang, compagny naam is 407 (geen goede reputatie i.v.m service maar er is geen concurrentie op dit traject), ticket op voorhand in het bureau daar kopen. Bussen rijden van Rayong naar Nongkhai. Echter is er om 20H30 een bus die vertrekt vanaf het benzinestation in Pattaya, dit is de beste optie, koop VIP ticket voor 550,-THB en je kan onderin de bus zitten, aankomst in het busstation van Udon rond 6H00 de volgende morgen.
  Ik heb deze bus 10 tallen keren genomen gedurende vele jaren.

  • koos zegt op

   Bus 407 heeft inderdaad slechte service en is niet aan te raden zeker niet rond nieuwjaar.
   Vorig jaar rond Songkran het thaise nieuwjaar de bus genomen naar Udon.
   VIP onder in de bus maar halve wege de trip werden er steeds meer mensen en baggage ingeladen.
   Betekende dat er iemand op mijn schouder lag te slapen en ik moest lopen over de dozen naar de wc.
   Waar de bekende emmer water leeg was en het stonk als de hel.
   Gelukkig kan je nu goedkoop vliegen naar Pattaya.

   • eddy zegt op

    Inderdaad heb dit ook meegemaakt, gangpad vol valiezen en op handen en voeten erover om buiten te geraken in Korat.
    Ook éénmaal enkele uren ‘s nachts angs de weg moeten staan wachten op een andere bus om over te stappen. De bus had een motor rijder dood gereden en moest ter plaatse blijven v/d politie, om 10H00 in Udon i.p.v 6H00. Maar ja er is een bus van Pattaya naar Udon.

 10. Ralph van Rijk zegt op

  Mijns inziens is de snelste manier een taxi te nemen naar het vliegveld U-Tapao dat een uurtje rijden is te zuiden van Pattaya en daar het vliegtuig te nemen naar Udon-Thani ook een uur vliegen met air asia.Kijkuit met extra kosten i.v.m. bagage 15 kg max.Doe ze de groeten in Udorn.
  Ralph.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website