Beste lezers,

Is het normaal dat paspoort gekopieerd wordt bij het wisselen van enkele honderden euro?

Zopas op Suvarnabhumi naar Super Rich. Had daarover gelezen op dit blog, dus ik naar de locatie aan de trein. Bleken er wel twee Super Riches te zijn: een rode en een groene. In het artikel hier stond een fotootje van de rode maar ik zag wat Thai staan aan de groene en dacht: “Die zullen het wel weten zeker?” Wel raar twee Super Riches binnen de 25 meter zeg maar. De groene gekozen, was al een stuk betere rate dan in de aankomsthal.

Nu heb ik bij wisselen van geld al voorgehad dat men niets vraagt, dat men soms de naam vraagt (zonder te checken of die klopt), maar het kopiëren van het paspoort en die kopij dan voegen bij een document van de exchange?

Groet,

Roger


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Is het normaal dat paspoort gekopieerd wordt bij wisselen van geld?”

 1. Pieter zegt op

  Doen ze hier in Hua Hin ook.
  Maak wel gebruik van een copy van mijn paspoort en dat wordt geaccepteerd.

 2. Marinella zegt op

  Hier ben ik ook heel nieuwsgierig naar hoe dat zit met het kopieeren van je paspoort bij geld wisselen.
  Had er nl steeds een raar gevoel bij

 3. Nicole zegt op

  Hou er wel rekening mee, dat als je een copy laat maken van je paspoort, dat je hetzelf ongeldig maakt.
  Door 2 schuine strepen er op te zetten, of er op te schrijven voor wat het dient met je handtekening er dwars over

 4. Jeanine zegt op

  Hallo Roger. Wat ik wel altijd deed met de kopie van mijn paspoort was in ieder geval kopietje terugvragen en mijn burger service nummer doorstrepen. Ben er nu achter dat zij mijn rijbewijs ook accepteren. Groet, Jeanine

 5. Rob V. zegt op

  Het kopiëren van ID bij iedereen die geld wisselt voor elk bedrag (dus ook een Thai die een klein bedrag komt wisselen) is normaal en zelfs verplicht dacht ik. Wij gebruikten dan het ID van mijn Thaise vrouw, geeft toch wat meer zekerheid dan met een kopie paspoort.

  Overigens zijn er (minstens?) 3 verschillende bedrijven met de naam Super Rich, dat er dus je er meerdere tegen komt klopt ook. Altijd even kijken naar de wisselkoers die men aangeeft op de displays, ook al houden ze elkaar goed in de gaten. Dat er ergens mensen staan is nog geen garantie dat daar ook echt de beste koers is, dat kan ook kuddedier gedrag zijn.

 6. Loeng Johnny zegt op

  Dat is de normale gang van zaken. Telkens ik geld afhaal bij de Bangkok Bank, wordt er in 90% een copy van mijn paspoort gemaakt.
  Deze copy wordt dan vastgeniet aan het formulier. Ik heb daar geen probleem mee.

 7. Cora zegt op

  Dat zijn ze tegenwoordig verplicht.

 8. 3enmeer zegt op

  IN de STAD zijn er 3 Superriches-oranje (de grootste, met de meeste filiaaltjes), groen (superdruk-heeft meestal NOG iets betere rates) en blauw.
  Vertrok zelf vanaf Swampy 13/3 en had wat tijd over: er zijn inmiddels 4 wisselkantoortjes in de ARL-ruimte, die alle veel betere rates bieden, o.a. ook HAPPY Rich en VALUE. Staan naast elkaar, dus je kan meteen de koersen vergelijken. EN de KrungThaibank heeft er nu ook een balie-die de normale stad-rates biedt, dus lager als SR en veel beter als In de airport.
  Dat je pas wordt gekopieerd is al jaren het geval- en er wordt naar naam hotel of mobuy nr gevraagd-beetje raar dat je daar nu pas achter komt.
  Terzijde: het is nu ook mogelijk met die MINIbusjes VAN swampy directo linea recta naar Khao Sarn te reizen-100 bt. Balie naast al die andere bussen.

 9. Fransamsterdam zegt op

  Als ze je nog niet kennen gebeurt dat wel eens.
  Kopietje met de gegevens die je niet wilt delen doorgestreept wordt geaccepteerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website