Lezersvraag: Pakket opsturen van Thailand naar Nederland

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
22 mei 2016

Beste lezers,

Een tijdje terug was er een lezersvraag van iemand over hoe pakketten op te sturen van Nederland naar Thailand. Maar ik heb dezelfde vraag, maar dan andersom. Zijn er mensen in Thailand met ervaringen aangaande het opsturen van pakketten goederen van Thailand naar Nederland?

Het betreft dozen met kleding en klein spul. Niets van grote waarde verder, niets breekbaar. Wie weet een vervoerder en welke kosten er mee gemoeid zijn?

Dank voor de moeite,

Pieter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Pakket opsturen van Thailand naar Nederland”

 1. Leo zegt op

  Gewoon naar postkantoor gaan,dus Thailand post en registered laten verzenden,eventuele verpakking/dozen hebben ze daar,pakket word gewogen,is tevens goedkoopste verzending na mijn weten
  Check hun website thailandpost

 2. Matthijs zegt op

  Ik stuur regelmatig pakketten op vanuit Thailand naar Nederland. Er zijn 3 manieren om een pakket te versturen. Je kan het per boot doen en 2 manieren per vliegtuig. Met de eerste(duurdere) manier gaat hij gelijk met het vliegtuig mee, met de tweede(goedkopere) gaat hij pas mee zodra er ruimte is op een vlucht. Dit noemen ze SAL. Ikzelf gebruik die altijd en dat duurt vaak een dag of 10/12 voordat het thuis in Nederland is.

  De boot is de goedkoopste manier, echter duurt het een week of 6.

  Wat betreft de kosten, ik betaal zelf 2900thb voor pakketten van 10 kilo, dit met SAL. Wanneer je het sneller wilt, dan kost het je ongeveer 1000thb meer.

  Bij Thailandpost kun je douane formulieren krijgen en invullen, deze wijzen zich vanzelf.

  Op de website van Thailandpost kun je de kosten zo uitrekenen. En tot slot, er moet een touw omheen zitten, om het pakketje dan!

  • epie zegt op

   Hallo Matthijs, Als je het per boot wil versturen hoe geef je dit aan en wat kost dit dan? ik heb het geprobeerd maar het postoffice in Pattaya gaf aan dat zij alleen per vliegtuig vervoerden en dit viel nogal duur uit in mijn geval ook mijn vraag wanneer komt het vrij door de douane is dit alles onder de 25 euro?. of is alles zo wie zo belast.
   m.grt. epie.

 3. Renévan zegt op

  Als u even kijkt op deze link http://www.thailandpost.com, hier kiest voor de optie engels en dan ergens rechts boven calculate fee. Dan kunt u een land kiezen en het te verzenden gewicht. Dan krijgt u een overzicht met mogelijkheden. Op het postkantoor hebben ze ook een inpakservice (dozen etc.). Bij mijn weten de goedkoopste manier.

 4. Rien van de Vorle zegt op

  Zoals Leo zegt, via het postkantoor geen enkel probleem en waarschijnlijk het goedkoopst. Omdat ik destijds mijn tijd niet op een druk postkantoor wou verdoen, belde ik ‘n koerierdienst zoals DHL vanuit mijn kantoor en die zijn ook heel betaalbaar, en komen het thuis ophalen en je kunt de route precies volgen.

 5. Marijke. zegt op

  Ook wij hebben 4 jaar geleden iets naar nederland gestuurd.Wij hadden een drieluik boeddha gekocht maar achteraf te groot voor de koffer dus per post.Er zat een track en trace en alle verdere papieren bij.Alleen denk ik dat hij komt zwemmen want hij is er nog steeds niet.Het was vanaf changmai we zijn er daarna nog vaak geweest maar het postoffice is weg. Helaas.

 6. Loen Do zegt op

  Ik heb al enkele malen gewoon op het postkantoor pakketjes verstuurd zonder problemen. 1 keer echter vanuit een klein postkantoor is het fout gegaan en terug gestuurd naar de afzender. Mijn tip is ga naar een groot postkantoor in een grote stad. Deze weten vaak beter hoe pakketjes versturen naar het buitenland gaat als de kleintjes in een dorp.

 7. leon 1 zegt op

  Vorig jaar heb ik nog een zijde tafelkleed naar Nederland verzonden, dit heb ik gedaan van af het postkantoortje tegen over de Tha Pae cate in Chiang Mai, naast het koffiehuis.
  Zij zochten ook nog de juiste doos uit om het te verpakken en plakte het dicht.
  Alleen moest nog het Nederlands adres op de doos zetten en hoe ik het verstuurd wilde hebben, mede het tarief er bij.
  Het pakketje is drie dagen voor we vertrokken naar Nederland op de post gedaan, was 4 dagen thuis toen het pakketje werd afgeleverd.
  Als men het pakketje inpakt vragen ze wat er verstuurd wordt,als men een boedha verstuurd naar Nederland zal hij nooit aankomen, ze willen niet hebben dat er een boedha wordt uitgevoerd.

 8. Ricky zegt op

  Ik heb regelmatig pakketten verstuurd van Nederland naar Thailand.
  Het postkantoor heeft de voorkeur voor pakketten tot 5 kg.
  Maar voor meer verstuur ik het via Parcel.nl
  Kosten kleine €60 tot 30 kg.
  Bij beide zijn de pakketten ongeveer 12 dagen onderweg.

 9. Henk zegt op

  Versturen met Thailandpost is verreweg het goedkoopste.
  Inderdaad gewoon versturen per boot. Dit kan maximaal tot 20 kg. Wel goed verpakken in plastic.

  Qua prijs voor 20 kg ongeveer 2300 Baht.
  Duurt ongeveer 5 week.
  Duidelijk vermelden wat er in zit en welke waarde.
  Zorg dat dit onder de 280 euro blijft dan is het import ongeveer 75 euro.
  Thailand post verstuurt ook gewoon per vliegtuig. Kosten liggen hoger duurt gemiddeld 2 week.

  DHL in pratunam heeft speciale tarieven voor verzending.
  Kosten afhankelijk van het gewicht.

  Mocht je meer willen weten dan hoor ik het wel.
  Sawasdee2012@rocketmail.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website