Levensvraag: Overstap op vliegveld Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 augustus 2015

Beste lezers,

In januari zijn wij voornemens een rondreis te maken door Thailand en willen graag alles zelf organiseren en regelen. De vlucht hebben we inmiddels klaar naar Bangkok International en vanaf dat punt gaat ook mijn vraag.

Stel dat ik vanaf het zelfde vliegveld een vlucht regel naar Chiang Rai, met hoeveel tijd moet ik rekening houden om vanuit het vliegtuig waarmee ik ben gearriveerd tot het op tijd bij de balie zijn voor de volgende vlucht? Daarmee bedoel ik, het uitstappen vanuit het vliegtuig, lopen naar immigration, koffers halen en weer inchecken en daar dan toch op tijd staan. Zelf denk ik 2 tot 3 uur, maar wat is jullie ervaring?

En stel dat we vanaf het andere vliegveld vertrekken in Bangkok, hoeveel extra tijd moet ik daar voor rekenen? Ik hoor geluiden dat er een pendelbus is en dat je met een half uurtje er bent en ik hoor geluiden dat je daar uren mee kwijt bent.

Mocht iemand informatie hebben, dan hoor ik dat heel graag.

Alvast mijn hartelijke dank,

Ben


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Levensvraag: Overstap op vliegveld Bangkok”

 1. Rob zegt op

  Ben,

  Neem het zekere voor het onzekere. Je vlucht vanuit Nl kan ok vertraging hebben. Zelf neem ik altijd 4 uur om naar het andere vliegveld te gaan en ook om op het internationale vliegveld van vlucht te wisselen. Er is genoeg te zien en te eten. Rob

 2. ANDRE DESCHUYTEN zegt op

  Beste,
  Ik heb in mei 2015 hetzelfde gedaan, aangekomen met Emirates in Bangkok en op dezelfde luchthaven een vlucht genomen naar Udon Thani. Aangekomen op het ene uiteinde van de luchthaven en de andere vlucht op het andere uiteinde, reken voor alles op een tijdspanne van +/- 1u30 tot maximaal 2u00. Tussen aankomst en vertrek had ik 1u10 en heb nog 30 minuten moeten wachten voor de gate naar Udon Thani. Met m’n lange benen heb ik wel een voordeel.
  Voor de vluchten in Bangkok Meuang, reken +/- 1u voor de rit en 1u à 1u30 voor het inchecken en U te begeven naar de gate. Opgepast vluchten vertrekken nagenoeg stipt op tijd, dat geldt eveneens voor treinen alsook voor bussen.
  Prettige reis

 3. François zegt op

  Probeer of je bij dezelfde maatschappij waarmee je naar Bangkok vliegt een ticket door kan boeken naar Chiang Mai. Dan gaat je bagage ook automatisch mee, hoef je niet in Bangkok door de drukke immigration-balie, maar langs de veel rustiger transfer-balie, en bij vertraging regelt de maatschappij de vervangende vlucht. Veel maatschappijen hebben overeenkomsten met lokale aanbieders. Wij vliegen met Emirates, en BKK-CNX met Bangkok Air, maar het ticket is helemaal bij Emirates geregeld.
  Bijkomend voordeel: de bagageregels van Emirates gelden. Vaak heeft een intercontinentale vlucht soepeler bagageregels dan een lokale. Emirates staat 30 kilo toe, Bangkok Air 20, maar met ons ticket via Emirates gekocht gaat de 30kg toch gewoon mee tot Chiang Mai.

 4. gonny zegt op

  Op de luchthaven 2eFloor gaan er 6 keer per dag busjes naar de kleine luchthaven.
  Als je al tickets hebt voor je doorreis, brengt deze je gratis naar de kleine luchthaven.
  Vorig jaar hebben wij er 4 uur over gedaan,
  Kan het jullie aanbevelen.
  Succes,
  Gonny

  • Marc zegt op

   er rijdt om het uur (soms 30 minuten in de spits) een grote speciale non-stop shuttle-bus van Suvarnabhumi naar Don Muang airport vanaf +/- 6 uur tot 23 uur.
   Inderdaad vanaf Floor 2 (arrivals) en wacht aan gate 2 of 3 denk ik.
   Gratis voor wie een domestic ticket vanaf Don Muang kan laten zien.
   Transfert tijd is minimaal 1 uur, maar in de spits kan dit vlug oplopen tot 1,5 uur (zoals ik al ondervonden heb)

 5. Joke van Son zegt op

  Onze ervaring is dat dit voldoende is. Je kunt de koffers ook intern op de vlucht naar chiang rai laten zetten. Fijne reis

 6. topmartin zegt op

  In Thailand is alles een beetje anders als in Europa. Als je slim bent, vlieg je de dag later pas door. Daarmee vang je vertragingen op. Goedkope hotels met luchthaven oppik service vindt je direkt in de Bangkok airport omgeving.
  Je moet ook even de totale reis duur in rekening houden, gerekend vanaf je woning in Nederland. Je bent dan zeker al ca. 20 uur op de been. En dan nog eens verder reizen in een land wat je niet kend bij temperaturen bijna 2x zo hoog als gemiddeld in Nederland ?. Geen goed idee zo je vacantie te starten. Het is geen tripje van Groningen naar Maastricht.

  • rene23 zegt op

   Helemaal mee eens.
   Neem een taxi naar een leuk hotel (zie latestays.com) dan zie je nog wat van de stad.
   Ga lekker eten (aan/op de rivier) en neem de volgende dag weer een taxi naar de airport.
   De taxis zijn naar onze begrippen spotgoedkoop en zo begint je vakantie lekker relaxed.

  • Benoit Vereecke zegt op

   Topmartin heeft hier 100% gelijk. Ik neem steeds het “Aranta Airport Hotel”.
   Zo ‘n 10 minuutjes van Suvarnabhumi (ophalen gratis).
   Prijs: 40 euro (ontbijt inbegrepen).
   Met “Thai Smile Airways” kan je voor 1500THB, 4 vluchten per dag, naar Chiang Rai.
   Voordeel van Thai Smile Airways is dat je kan vertrekken van Suvarnabhumi.
   Gratis met shuttle v/h hotel.
   Dus geen opdringerige taxidrivers, geen 500THB en geen lange rit op de highway.
   Ander voordeel van Thai Smile Airways, is dat je meer bagage mag meenemen dan
   de low budget compagnies.
   Een ticket kan je kopen, de dag dat je aankomt in het kantoor van “Thai Airways”.
   Als je het grote kantoor van “Thai Airways” binnenkomt, moet je uiterst rechts naar het
   loket van “Thai Smile Airways”.

   Geniet van uw vakantie, maar wees voorzichtig.

 7. ko zegt op

  beste Ben,
  ik snap dat je zo snel mogelijk je reis wilt voortzetten, maar waarom met stress? Je gaat op vakantie. De ellende kan natuurlijk al beginnen bij aanvang. Wat doet het weer in Europa in januari? Waarom niet gewoon bij aankomst (maakt niet uit hoe laat of met vertraging) een airporthotel boeken en lekker ontspannen de volgende dag doorvliegen. De vlucht is al 11 uur (als je rechtstreeks vliegt) 3 uur van te voren op vliegveld, de reistijd er heen, dan 6 uur tijdsverschil. Doe verstandig en neem je tijd! Je bent immers al in Thailand dan.

 8. noel.castille zegt op

  Geboekt bij turkish airlines Brussel Bangkok 30kg is geen probleem als je een binnenlandse vlucht boekt
  was mij beloofd . Dus ga naar Thai Smile boek een vlucht naar Udon Thani maar ze aanvaarde mijn 27 kg
  niet moest bijbetalen ! Bagage terug afgenomen en naar de balie van turkish airlines gegaan is direct een
  medewerker met mij terug gegaan naar Thai Smile en bagage werd zelfs niet meer gewogen niks betaald
  en zonder problemen goede service van de turken maar ik denk dat daar ook regels zullen voor bestaan
  dat ze uw bagage regels moeten aanvaarden als ge kunt bewijzen dat ge van een intercontinentale vlucht
  boekt naar een binnenlandse vlucht ?

  • Cornelis zegt op

   Weet niet van wanneer deze ervaring dateert, maar momenteel hanteert Thai Airways voor haar Thai Smile binnenlandse vluchten ook de 30 kg grens. Een week geleden zelf ticket geboekt bij Thai onder die condities.

 9. John Chiang rai zegt op

  Als je in Thailand van plan bent een rondreis te maken,waarom begin je dan niet bijv.met 1of 2 nachten Bangkok. Je bent van het vliegveld met een z.g.n.taximeter voor ca 12euro op je overnachtings adres in Bangkok,en kunt daarna in aller rust de stad bekijken,en rustig aklimatiseren. Voor jou verdere vlucht naar Chiangrai,die je reeds online boeken kunt op WWW Thai smile airways of Bangkok airways,ga je met de taximeter terug naar Suvarnabhumi Airport,waar je zonder grote stress,in alle rust kunt inchecken. Wij doen het op deze manier ieder jaar,en sparen ons veel stress op het vliegveld,bij een eventueel te laat aankomen van onze vlucht uit Europa. Inlandse vluchten,en je eerste overnachtings hotel in Bangkok kun je allemaal online regelen.

 10. jody zegt op

  Ben al een paar keer via Suvarnabhumi doorgevlogen naar Chiangmai. Tot op heden heb ik het in een keer geboekt. Het laatste deel (BKK-CNX) is relatief erg duur. Vandaar dat ik nu een reis ams- bkk geboekt heb. En later via Thai airways een los ticket gekocht heb. Stuk goedkoper, want bijv. Cheaptickets koppelt het laatste stukje vlucht vaak aan Bangkok Airways. Goed, maar wel duur.
  Nog goedkoper is idd via Don Muang. Kan een paar tientjes schelen, maar dan heb je wel gedoe van het ene vliegveld naar het andere. Kwestie van keuzes maken…..

 11. stevenia zegt op

  Beste mensen,
  Als je een vlucht boekt vanuit Nederland naar Bangkok kan je bij het reis bureau gelijk boeken voor de volgende vlucht naar bestemming.
  En je kan gelijk je koffer laten door labelen naar plaats van bestemming geen extra kosten aan verbonden.
  Ik reis regelmatig van Amsterdam naar Bangkok rechtstreeks door naar Chiang -Mai op het zelfde reis-documenten vraag het Reis-Bureau erna Fijne vlucht en Prettige Valantie.

 12. Ferdi zegt op

  De officiële Minimum Connecting Time (MCT) geeft aan wat de minimale overstaptijd voor een bepaald vliegveld is om een aansluitende vlucht te garanderen. Mocht je eerste vliegtuig dan vertraging oplopen en je mist daardoor je aansluiting, dan kun je zonder extra kosten een vliegtuig later nemen.
  De MCT van Suvarnabhumi airport is 1 uur en 15 min. Zie ook:
  http://www.bangkokair.com/pages/view/check-in-airport

  Zorg wel dat de internationale reis en de aansluitende binnenlandse vlucht op 1 ticket geboekt worden!
  Doe je dit niet dan:
  -kan de bagage niet doorgelabeld worden (en wordt dus niet automatisch voor jou van A via B naar C doorgestuurd);
  -moet je bij aankomst eerst via de douane naar buiten en vervolgens weer inchecken voor jouw aansluitende vlucht;
  -heb je dus extra tijd nodig en heb je geen garantie voor de aansluitende vlucht.

 13. aart zegt op

  Diverse personen adviseren Ben door te vliegen naar Chiang Mai maar Ben wil naar Chiang Rai.
  Ben daarvoor kun je bij Skyscanner vanuit Nederland een ticket boeken voor ongeveer €95,– vanaf BKK naar Chiang Rai. Je wordt geadviseerd om in Bangkok maar een hotel te boeken, maar uit je vraag blijkt niet hoeveel tijd je hebt en je wilt zelf blijkbaar zo snel mogelijk door vliegen.
  Maak je verder niet zo nerveus, heb geen haast. Dat hebben de Thai ook niet. Neem gewoon het relaxte gevoel van de Thai over. Die maken zich nergens druk om. Moet jij ook niet doen. In november da ik voor de zoveelste keer naar Pai in het noorden omdat mijn zoon daar woont. Ik begrijp inmiddels heel goed waarom hij en zijn vriendin alles wat ze hadden in Nederland hebben verkocht om daar te gaan wonen. Thailand is een geweldig land om te zijn. Nu ken ik natuurlijk alleen het noorden, we landen op Chiang Mai en gaan dan door naar Pai met de minibus.
  De mensen die we daar ontmoeten zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Nu is mijn zoon daar algemeen bekend dus worden we vaak aangesproken met Pa en Ma.

  • Cornelis zegt op

   95 euro via Skyscanner? Net BKK – Chiang Rai geboekt voor 48 euro, gewoon op de website van Thai Airways……………

   • Cornelis zegt op

    Of brdoel je een retourtje?

   • Ben zegt op

    Klopt, net ook geboekt, snel, goedkoop en simple.

  • topmartin zegt op

   Omdat je toch van Don Muang vliegen wilt, kun je met Nokair naar Chiang Rai vliegen (dochter van Thaiair) voor 582 Baht pp enkele reis (dat is ca. € 16.-. pp.
   http://www.nokair.com
   Boeken kun je een Nok-air ticket via het Internet van uit Nederland. Nok air vliegt 3x per dag Bangkok (Krungthep) / Chiang Rai.
   Het is aan te bevelen, Nokair tijdig te boeken, omdat er steeds meer gevlogen wordt in Thailand en vluchten snel vol zijn.

 14. Louisa zegt op

  1 tip: Wij zijn met het doorsluizen van de bagage al 2x onze koffers kwijt geraakt, je haalt dan zelf je volgende vlucht wel, maar de koffers dus niet.. Nu ga ik nooit meer zonder slippers, korte broek en bikini in mn handbagage weg!

 15. Sylvie zegt op

  Hoi ben,

  Wij zijn van gisteren terug van een rondreis door Thailand van 3 weken.
  Zelf hadden we ook een vlucht op bangkok en hadden we een vlucht verder naar chiang mai.
  Hadden daar 2.50 tijd tussen, en dat is ruim voldoende, wij zijn sochtens aangekomen en het was vrij rustig op,de luchthaven bij aankomst ed, ook door de douane en paspoort kwamen wij zeer vlot door…
  Dus 3 uurtjes en je kan het rustig aan doen, bagage ophalen en weer inchequen en wat shoppen en eten…

  Goede reis!

 16. John Chiang rai zegt op

  Als je vanaf Suvarnabhumi Airport verder wil vliegen,naar Chiangrai, kun je beter direct op de site gaan van de betreffende vlieg maatschappij. Veel mensen maken de fout en gaan ,hoewel Thaismile airways een dochter onderneming is van Thai airways op de site van Thai airways,veel gunstiger is het, direct te boeken op http://www.thaismile.com, of http://www.bangkokairways.com. Op veel site’s van bijv.Momondo, Opodo, Skyscanner enz.gaat het om vermiddelaars,die natuurlijk zelf graag mee verdienen.

 17. Ben zegt op

  beste allemaal,
  Ik heb jullie tips en verhalen gelezen en heb nu van de maatschappijen gehoord dat het doorlabelen geen problem is.
  Als echter daardoor koffers kwijtraken, tja dan wordt ik daar weer niet gerust van.
  Zijn er meerdere thailandbloglezers die dit is overkomen of was het een incident.
  Wij hebben dit al eens eerder meegemaakt met een van onze koffers en sindsdien pakken we gesplitst.
  maar als dan alles kwijtraakt en dan voor dagen, tja dan vind ik dat best wel weer een groot risico.
  Groet,
  Ben


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website