Overlijden in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 december 2018

Beste lezers,

Wellicht geen prettig onderwerp, maar niemand ontkomt er aan: overlijden, en wel in Thailand. Er bestaat op dit blog een prima dossier, zowel in het Nederlands alsook in het Engels. Nu spreekt mijn vrouw redelijk goed Engels, maar lezen, en toch zeker ingewikkelde tekst, is een probleem.

In een posting op dit blog op 12-10-2012 is door “Robbie” de vraag gesteld of het mogelijk zou zijn dit dossier te laten vertalen in het Thais, eventueel door de kosten hiervan te verdelen. Ik neem aan dat er meer mensen zijn die met dit probleem zitten? Ik heb echter verder op dit blog geen verdere reacties hierop kunnen lezen.

Zijn er met betrekking tot dit onderwerp nog initiatieven ondernomen, dan graag een reactie op dit blog.

Groet,

Harrie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Overlijden in Thailand”

 1. Dirk zegt op

  Beste Harrie,

  Een onontkoombaar gebeuren dat denk ik bewust of onbewust, ieder bezighoud die zich in “den vreemde” bevindt.
  Wellicht heeft onze ambassade meer kennis van zaken, of kent een ingang tot meer deskundigheid in de Thaise samenleving?

 2. monique zegt op

  Ik ben uitvaartleidster in Nederland en heb diverse keren te maken gehad met repatriëring van iemand die in Thailand was overleden. Dat wordt vanzelf opgepakt door de uitvaartonderneming in Thailand. Die weten precies wat ze moeten doen en nemen contact op met 1 van de Nederlandse ondernemingen die daarin gespecialiseerd zijn. Ook je reisverzekering neemt daar een rol in overligens.

  Ik hoop je hiermee een beetje te hebben gerustgesteld…
  groeten,
  Monique

 3. Boonma Somchan zegt op

  http://www.siamfuneral.com zie ook de facebookpagina

 4. Maryse zegt op

  Beste Harrie,

  Ik denk niet dat het vertalen in het Thai veel zoden aan de dijk zet. Je Thaise vrouw kan onmogelijk alle paperassen met NL afwikkelen want zij kan het allemaal niet lezen en weet ook niet hoe je wat moet doen met NL.
  De ambassade is er niet voor om de nalatenschap te regelen.
  Je vrouw kan wel prima de crematie hier regelen als je zelf beslist hier gecremeerd te worden uiteraard.
  Voor de rest is een executeur testamentair het beste. Je wijst iemand aan die van zaken doen weet met NL: alle instanties op de hoogte brengen van je overlijden, het verdelen van je inboedel, wat er moet gebeuren met je geld en andere bezitten, etc…
  Kijk naar de website van de NVTP, http://www.nvtpattaya.org, het draaiboek is onlangs geactualiseerd.

  • Ger--Korat zegt op

   Het beste is een executeur testamentair aan te wijzen, je bedoelt dus gewoon een Nederlander welke bereid is om contact op te nemen met deze en gene in Nederland, dit vanwege de taal. Ja dan is het ook wat om iemand te kennen en dan ook bereid is om dit op zich te nemen. In een plaats als Pattaya zul je wel landgenotem hebben maar niet iedereen heeft dusdanig contacten of is daar gediend van of woont alleen of in een afgelegen gebied en om dan een landgenoot te vinden. Bijvoorbeeld mijn eigen situatie: de laatste keer dat ik in Thailand een Nederlander tegenkwam was voor een 7-eleven 2 jaren geleden, toevallig ontmoeting, nou dit was de enige keer in 5 jaar tijd. Nou ik reis wat af door Thailand en verblijf op veel plekken maar geen toeristenoorden. Om maar eens een moeilijkheid aan te geven. Dus ja hoe vind je soms iemand die de taal kent en dan ook nog eens in staat is om wat te regelen met diverse instanties. Je zou er bijna een beroep/ functie van kunnen maken om mensen terzijde te staat in als dit nodig is in Thailand.

 5. Cor Verkerk zegt op

  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in Thailand gecremeerd te worden.
  Wel testementair laten vastleggen.
  Hoop dat het nog heel lang duurt voordat het zo ver is.

 6. bucky57 zegt op

  Zoals ik, zelf gedaan heb, kan men ook een “draaiboek” maken voor het overlijden. Hierin staat stap voor stap omschreven wat men moet doen na het overlijden van mij. Als voorbeeld, waar moet ze het overlijdenscertificaat halen, en waar kan ze dit laten vertalen, voordat ze dit meld bij de ambassade. Maar ook adressen van verzekeringen en instanties waar ze een vertaald overlijdenscertificaat moet heen sturen. (denk aan ABP, SVB of andere uitkeringsinstantie). Dit draaiboek werk ik jaarlijks bij, zodat het steeds up to date is.

 7. l.lagemaat zegt op

  U kunt op onderstaand adres terecht voor vragen.

  Siam Funeral
  30/21 Village No.6
  Klongsi, Klongluang
  Pathumthani 12120
  siamfuneral@gmai.com

 8. Maryse zegt op

  Aan allen die tot nu toe hebben gereageerd,

  Ik kan het niet laten op te merken hoe slecht mensen lezen…
  Harrie vraagt niet hoe zijn crematie, repatriëring of wat dan ook met zijn lichaam moet gebeuren na zijn dood. Harrie vraagt om een vertaling van de procedures in het Thai ten behoeve van zijn vrouw.

  • Harrie zegt op

   Inderdaad Maryse, dat was eigenlijk hetgene ik wou weten. Wat betreft crematie of begrafenis hetzij hier in Thailand of in Nederland dat is geregeld. Het gaat dus zuiver om een vertaling in het Thais van de stappen die mijn vrouw moet ondernemen mocht ik in Thailand overlijden. In dat geval wil ik in Thailand gecremeerd worden. Overlijd ik in Nederland dan is mijn broer testamentair executeur. Dat is al vastgelegd.

   Harrie.

   • l.lagemaat zegt op

    Neem contact op met Siam Funeral. ( siamfuneral@gmai.com)

    Deze geeft antwoord op uw vragen, ook in het Thais naar uw vrouw toe.

    Een aantal stappen heb ik vorig jaar in een posting geplaatst., niet in het Thais
    Deze kunnen evt. als aanvulling dienen via de Engelse taal.

    ( Thailandblog 2017 : Overlijden in Thailand)

 9. Rudolf zegt op

  Hele goede vraag, mijn vrouw vroeg vroeg daar laatst ook naar.

  Ik ben ook wel bereid hieraan mee te betalen.

  Rudolf


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website