Lezersvraag: Opnieuw aanvragen document ‘geen huwelijksbeletsel’?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 april 2017

Beste lezers,

Het document ‘geen huwelijksbeletsel’ is geweigerd (België). nu kan er niet getrouwd worden. Er word getwijfeld of zij een duurzame levensgemeenschap tot stand willen brengen.

Wat is het beste? Wachten en het later opnieuw proberen of in beroep gaan? Is het mogelijk om dit opnieuw aan te vragen?

Bedankt.

Groet,

Bart


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Opnieuw aanvragen document ‘geen huwelijksbeletsel’?”

 1. Stefaan zegt op

  Geweigerd door Ambassade of door Procureur ?

 2. pascal dumont zegt op

  Erg spijtig Bart.
  heb je lang op antwoord moeten wachten ? Ben nl. ook wachtende op antwoord.

  grtjs,
  Pascal

 3. fernand zegt op

  Beste,

  Iemmand die ik ken werd ook een huwelijksbeletsel geweigerd(leeftijdsverschil met zijn vriendin is 32j)( nieuwe strategie DVZ de initiatief nemers te ontmoedigen).Zijn aanvraag werd doorgestuurd naar procureur te Brugge.Eens hij terug wa s in Belgie werd hij opgeroepen voor verhoor door politie+/- 3h,dan controle thuis door politie om te zien of der niemand anders bij hem woonde.Kreeg nieuws procureur toelating trouwen geweigerd.
  2 maand later vertrok hij terug Thailand,aanvraag huwelijksbeletsel,alles viel in herhaling.
  4 maand later terug naar Thailand,aanvraag huwelijksbeletsel aangevraagd en gekregen,intussen getrouwd,nu nog visa!!!hopelijk lukt dat beter.
  Ik kreeg onmiddellijk attest geen huwelijksbeletsel,maar ben 1 j bezig geweest om visa te verkrijgen.

  succes

 4. Evert zegt op

  Bart, als jij en je vrouw werkelijk willen trouwen dan ga je ervoor en ga je in beroep tegen een weigering. Ik ben Nederlander en laat niet door een ambtenaar bepalen of iets serieus is of niet. Dat bepaal jij. Ga ervoor.

 5. Ko zegt op

  Een huwelijkbeletsel is om aan te tonen dat er niks wettelijks een huwelijk in de weg staat ( bv. minderjarig, nog steeds gehuwd e.d.) leeftijdsverschil, ras, geloof etc. is niet ter beoordeling aan wie dan ook. Opnieuw aanvragen met een begeleidend schrijven erbij.

 6. lung addie zegt op

  Beste Bart,

  zoals gewoonlijk veel te weinig achtergrondinformatie om een degelijk antwoord op vraag te kunnen geven, dus maar een algemeen antwoord op uw vraag.
  De weigering werd, zoals het hoort, gemotiveerd met: twijfel of er een duurzame ….. met andere woorden kan je stellen: vermoedens dat het om een zekere vorm van “schijnhuwelijk” zou gaan.
  Bij de aanvraag zal er een interview plaatsgevonden hebben. Indien de aanstaande in Thailand woont zal dit op de ambassade plaats gevonden hebben. Indien ze reeds in Belgie verbleef door de politie. De ambassade of de politie nemen zelf geen beslissing. Ze kunnen enkel “verslag en advies” geven. Het dossier gaat dan naar “DVZ” ( Dienst Vreemdelingen Zaken ) en deze dienst neemt de beslissing en volgt vaak het advies van de vorige instanties.

  Er zijn verschillende cruciale factoren welke in acht genomen worden bij het nemen van deze beslissing:
  leeftijd van beide trouwlustigen
  achtergrond van beide trouwlustigen ( reeds vooraf gehuwd of niet, reeds een schijnhuwelijk achter de rug? )
  financiele toestand van vooral de Belgische partij ( als de Belg bv reeds van een OCMW inkomen leeft en ze laten die huwen met een buitenlandse hebben ze gegarandeerd er een nieuw OCMW lid bij )
  stabiliteit van inkomen en eventuele eigendommen
  motivatie om te huwen ( zeggen: ik zie haar doodgraag is niet voldoende )
  ( of zeggen: dan heb ik zijn pensioen als hij sterft is niet de meest geschikte motivatie, hoewel het vaak de enige werkelijke motivatie is )
  Hoe elkaar leren kennen en hoe lang is er reeds een voorafgaande relatie met elkaar ( eventueel te bewijzen aan de hand van verblijfsdocumenten, fotos, correspondentie …)
  Taalvaardigheid: kan er op een normale manier met elkaar gecommuniceerd worden? Is er een zekere vorm van voldoende kennis van een gemeenschappelijke taal?
  enz enz enz ……

  Nu in geval van weigering door DVZ zal er ergens wel een negatief advies gekomen zijn: hetzij van de ambassade, hetzij van de politie.
  Zolang je geen grondige nieuwe argumenten ten berde kan brengen heeft het weinig zin nu reeds een vernieuwde aanvraag in te dienen want de kans is heel groot dat deze opnieuw geweigerd wordt, er is trouwens niets veranderd.
  Je kan wel in beroep gaan tegen de beslissing van DVZ. Hiervoor heb je wel een advocaat nodig en liefst een welke gespecialiseerd is in dit soort zaken. Deze advocaat het je nodig daar het beroep verloopt via de Rechtbank van Eerste Aanleg. Zal niet gratis zijn hoor!!!
  De advocaat kan dan inzage in het dossier vragen en bekijken wat de specifieke grond van de weigering is en dan, eventueel aan de hand van bewijzen, deze weerleggen of je duidelijk zeggen: de weigering was heel terecht….

  Je moet er wel rekening mee houden dat zo een procedure een zekere periode in beslag neemt en, dat je gedurende het verloop van deze procedure, geen nieuwe aanvraag kan indienen. Daarvoor moet je wachten tot er uitspraak gedaan werd en de uitspraak “betekend” werd want tegen deze uitspraak kan dan weer DVZ in beroep gaan en dan ben je wel vertrokken voor jaaaaaaaren.

 7. Dre zegt op

  Beste Bart

  Bij mij was er geen huwelijkbeletsel, ondanks het feit dat mijn vrouw 27 jaar jonger is dan mezelf. Maar ja, in Belgie pakken ze je dan wel op een andere manier bij je kl….. .( sorry voor de uitspraak )
  Ik ben al 6 jaar gehuwd, en vorig jaar OPNIEUW alle papieren binnen gebracht om het huwelijk te laten registreren.. Ben van in november vorig jaar terug aan het wachten op enig respons. Ben wel in januari dit jaar bij de politie moeten gaan met documenten, foto’s en allerhande, ter staving dat ik met haar getrouwd ben. En dus wacht ik ook maar weer af op het volgende nieuws. Maar ge weet in Belgie ????

  groetjes Dre

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Waarom moest je die papieren dan na 6 jaar opnieuw binnenbrengen ? Wat is er dan gebeurd met de papieren die je 6 jaar geleden hebt binnengebracht ?

 8. Bart zegt op

  We zijn eerst naar de ambassade geweest. Daar een hoop vragen gekregen.
  We waren niet voorbereid. We wisten niets over elkaars familie. Er is het leeftijdsverschil van 14 jaar.
  We hebben elkaar leren kennen via het internet en we kenden elkaar nog maar een jaar.

  De vrouw gaf al aan dat ik het papier waarschijnlijk niet ging krijgen.
  Ik zou dan naar de politie in België moeten gaan en dan kwam alles in orde.

  Ik kwam thuis na 2 maanden vakantie en ik had een brief van de politie. Ik moest de volgende dag naar de politie. Dus met een jetlag kreeg ik een hoop vragen. En ik was weer onvoorbereid.

  De vrouw op de ambassade had me gezegd dat het 3 maand zou duren eer een uitspraak zou zijn. Als ik de brief niet kreeg moest ik na die 3 maand naar de politie.

  Ik had met mijn vriendin afgesproken om mij alle info te geven als ik in België was. Ik heb mijn vriendin onmiddellijk gecontacteerd maar die was aan het werken.

  Ik had dus weer geen info over haar familie.

  Ik heb al afgesproken met mijn vriendin om alles wat in die brief staat te doen. Haar familie bezoeken, mijn moeder moeder ontmoeten, …..

  En dan proberen we opnieuw tot het lukt.

  Als we het na x aantal keren nog niet krijgen kan ik nog naar de rechtbank.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website