Beste lezers,

In december gaan we voor de 4e keer naar Thailand en we gaan wederom Koh Chang bezoeken. We gaan “maar” 2 weken naar Thailand waarvan we 1 week (de laatste) naar Koh Chang gaan.

We zijn voornemens om dit jaar zelf een auto te huren. Niet dat deze heel veel toevoegt/nodig zal zijn op Koh Chang, maar meer het stukje vrijheid. We zijn nu aan het bedenken waarmee we Koh Chang dit jaar kunnen combineren. Zoals gezegd willen we een auto huren dus we zijn op zoek naar leuke plekken/een leuke route tussen BKK en Koh Chang.

Pattaya als tussenstop trekt ons niet zo, maar een nachtje zullen we vast wel overleven.

Zijn er lezers die ons kunnen helpen aan goede tips?

Alvast bedankt!

Groet,

Lesly

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Op zoek naar leuke plekken en een leuke route tussen Bangkok en Koh Chang?”

 1. fredie zegt op

  je kan eventueel naar Koh Samet gaan een eiland tussen Bangkok en Koh Chang een wat kleiner maar gezellig eiland je kan er met de Ferry heen de overtocht duurt niet zo lang.
  Als je Pattaya niks vindt kan je eventueel ook naar Pathrumnak of Jomtien gaan 2 kleinere plaatsen niet ver van Patteya maar een stuk rustiger Succes.

 2. Francois zegt op

  Tussen Bangkok en Koh Chang vind ik persoonlijk niet veel leuks aan de route. Ik rij al 20 jaar in Thailand met de auto. Zoals aangegeven eilandje Koh Samet bezoeken voor de middag, dan kun je daar een scooter eiland rondvaren en verblijf zoeken bij mooi strand. Dag erna door. Rayong, Chantaburi zou ik overslaan. Koh Chang ben ik meerdere keren geweest en is een van de favourite nog. Je kan helemaal tot het einde gaan op het eiland en daar nog een boottour pakken.

  Wil je wel stoppen in Chantaburi dan zul je wat Thaise toeristisch plekken kunnen bezoeken die de moeite waard zijn. Even Googlen. Blijf vooral op de hoofdweg van Bkk naar Koh Chang, die is al lang genoeg.

 3. Jos K. zegt op

  Neem deze toeristische route.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Chaloem_Burapha_Chonlathit_Road

  Groet,
  Jos K.

 4. Thomas zegt op

  Misschien is een bezoek aan Wat Khao Sukim (Chantaburi) leuk om te doen.

 5. Petervz zegt op

  De hele kust route vanaf Rayong via Chanthaburi naar Trat is 1 van de mooiste in Thailand. Langs deze route tref je meerde mangrove bossen aan, een soms spectaculaire kustlijn, prachtige stranden, leuke vissersdorpjes en in provincie Chanthaburi vooral veel historische plekken. In het centrum van de Stad Chanthaburi, genaamd Chanthabun, is in het weekeinde leuke walkingstreet, en over de rivier ligt Thailand’s grootste Kathedraal. Chanthaburi is 1 van mijn meest favoriete provincies in Thailand, met gelukkig nog weinig toeristen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website