Ondertekenen van het levensbewijs?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 januari 2022

Beste lezers,

Ik heb een vraag aan de mensen die in de buurt wonen van Raikhing (wat een halfuurtje rijden van NakhonPathom is). Ik moet weer de “levensbewijzen” insturen voor mijn pensioen en het SVB. Net als voorgaande jaren problemen met het vinden van de instanties die het kunnen en willen ondertekenen.

Het SSO in Sam Phran weet niet wat voor document het is en willen niks tekenen wat ze niet kennen. Het gemeentekantoor (Sam Phran) waar ik ingeschreven sta willen niks voor mij doen voordat alles in het Thai is vertaald en dan is het nog maar de vraag of ze willen tekenen. Bij de immigratie in Rai Khing geweest waar ik mijn visum regel en mijn n 90 dagen melding stuurden me door naar de ambassade in Bangkok. Helaas heeft het loket van de ambassade een wachttijd van minimaal 1 maand!

Nu na deze proza zou ik graag van mede gepensioneerden weten waar ze zonder problemen hun handtekening kunnen halen onder de “levensbewijzen” van SVB en Pensioengever. En dan heb ik het over de omgeving. van Rai Khing – Nakhon Pathom.

Helaas is het kennisniveau mbt het Engels bedroevend laag, ik was vergezeld van mijn vrouw (Thai, Engels, Nederlands welke precies weet wat de documenten inhouden). Tussen haakjes: Immigratie Rai Khing gaat verhuizen naar Nakhon Phatom e.e.a. zal met 3 a 4 maanden moeten geschieden volgen de medewerkster van immigratie.

Groet,

Lung Kees

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

18 reacties op “Ondertekenen van het levensbewijs?”

 1. Francois Nang Lae zegt op

  Wij hadden hier in Lampang het eerste jaar hetzelfde probleem en zijn uiteindelijk naar een advocaat/notaris gegaan. Dat zou bij jou in de buurt ook moeten kunnen. Gelukkig hebben we inmiddels een andere oplossing want die advocaat was niet bepaald goedkoop. Maar als je geen alternatief hebt zou je dit dus kunnen proberen.

  • André Bams zegt op

   Wel , hier in Lampang heb ik dit nog niet mogen ervaren…Wel dat de politie instanties weigeren te ondertekenen.. Op stedelijke instanties geen probleem, als je een Engelstalig copy hebt.

 2. Erik zegt op

  Lung Kees, als dat voor de SSO in jouw regio vreemd is vraag ze dan headoffice te bellen in, meen ik, Nonthaburi. Die weten alles van de overeenkomst tussen de twee landen te dezer zake en kunnen de kleinere kantoren helpen. Desnoods belt jouw partner met headoffice; dan heeft ze een nummer en mogelijk ook een naam.

  • john koh chang zegt op

   lijkt een logische oplossing maar dit is thailand. Ze staan dikwijls niet te springen om te vertellen dat ze iets niet weten. Dus gewoon vertellen dat ze het niet doen is eenvoudiger. Ik had hetzelfde probleem vorig jaar. Door de covid zij nook de eisende partijen, overheid en bv svb wat soepeler geworden of wat meer begrip gekregen dat een landelijke afspraak niet direct overal wordt overgenomen. Van zelfde pak is natuurlijk de totaal verschillende eisen voor bv visa, etc.

 3. jerry zegt op

  in cha am provincie phetchaburi ga ik naar de immigratie kantoor en laat ik het daar afstempelen heb geen probleem bij SVB doe dit al 6 jaar

 4. Jan zegt op

  Verhuizen naar Chiang Rai.
  De SSO geeft Nederlanders hier in Chiang Rai een VIP behandeling.
  De Sociale Dienst (SVB) in Nederland heeft ooit een SSO delegatie uit Chiang Rai voor een bezoek uitgenodigd (in NL!) i.e. een bezoek waar men het hier in Chiang Rai bij de SSO nog steeds over heeft.
  En dat om het SSO precies uit te leggen waar het de SVB elk jaar omgaat omgaat en natuurlijk om Nederland (en Nederlanders) in een goed daglicht te stellen.
  Dat mag ook wel eens vermeld worden over onze overheid.

 5. andre van schaik zegt op

  SSO Nonthaburi heeft een contract met de SVB in Nederland het levensbewijs van je AOW is daar geen punt.Voor pensioenen doen ze het perse niet. De amphue tekent het levensbewijs van pensioen niet af, gaf mij wel een aparte verklaring, eigenlijk een copie van het gele boekje, in het Engels. Hopenlokl wordt dit geaccepteerd.
  De ambassade heeft inderdaad een lange wachttijd.
  Een advocaat is misschien de enige optie.

 6. Sake zegt op

  Ik heb 2 jaar geleden de SVB en pensioen gebeld en het met met videobellen opgelost.
  Succes.

 7. Ferdinand zegt op

  De Belgische ambassade stuurde me een door hen ondertekend levensbewijs nadat ik hen een foto gestuurd had van mezelf naast een krant waarvan men de datum kon lezen op de foto.

 8. Eric zegt op

  Beste, ik heb dat document laten afstempelen en ondertekenen door de immigratie bij ons in Buriram.
  Die vragen wel een bahtje maar was zo geregeld.

 9. Erik zegt op

  Lung Kees, wat pensioenen betreft, als je die SSO verklaring straks hebt, vraag jouw pensioenbetaler of ze het daarmee kunnen doen. Maak ze attent op de overeenkomst met Nederland. De SSO is wel te vergelijken met het UWV in Nederland en dus ook een overheidsinstantie. Mijn pensioenbetaler ging er mee akkoord en over andere pensioenlichamen is hier al eerder in positieve zin bericht.

 10. Hans zegt op

  Het levensbewijs door een Thaise arts ondertekend met stempel van het ziekenhuis heeft altijd gewerkt.
  Het lijkt me logisch dat een arts kan bepalen of je nog in leven bent.

 11. Tino Kuis zegt op

  Ik was eens in Nederland en meldde me bij een gemeente om het levensbewijs te ondertekenen. De ambtenaar zocht in zijn computer en zei ‘U bent niet in Nederland ingeschreven en dan kan ik niet bewijzen dat u nog leeft’. Na wat heen en weer gepraat kwam er een oudere dame langs die zei ‘Die meneer staat voor je. Je ziet toch dat hij nog leeft!’ En mijn bewijs van in leven zijn werd ondertekend.

 12. Paul Cassiers zegt op

  Lung Kees,

  Ga eens langs bij een Oostenrijks consulaat, als dat daar ergens in de buurt is en klaar is kees Kees.
  Hier in Phuket doe ik dat al jaren. 300 bht. voor 15 minuutjes en het kind zijn poep is gewassen.

  Suc6 Kees.

 13. Luit zegt op

  Hallo, ik had dit gedoe ook geregeld, maar een simpele oplossing gevonden hier op Bali, maar gaat ook om het SVB, Ik laat het formulier ondertekenen op een poltiie bureau. leg ff uit wat het inhoud en geef hem Rp 50.000 voor de moeite is 3 euri. Nog nooit geen op/aanmerkingen gehad uit Nederland

 14. william zegt op

  In mijn geval en dat geldt dan voor eenieder.

  Vraag 6 invullen door een bevoegde autoriteit in uw woonland gemeente, notaris, ambassade, consulaat als u de Nederlandse nationaliteit heeft.

  Retour per post of DigiD

  Ik kies al jaren voor een Lawyer A 500 Baht met een levenbewijs op papier en een PDF in mijn inbox door Lawyer.
  PDF gaat richting SVB en klaar papier in mijn archief net als het PDF.

  Schriftelijk goedgekeurd door SVB.

 15. chris zegt op

  Ben in november verhuisd naar UdonThani en moest een paar weken geleden ook zo’n bewijs hebben.
  Met mijn vrouw (beiden netjes gekleed hetgeen voor mijn vrouw betekende een nette jurk, nette schoenen met een half-hoog hakje en opgemaakt; voor mij betekende het een nette lange broek en wit overhemd en nette schoenen, en fris geschoren) naar het plaatselijke politie-kantoor gegaan. Mijn vrouw heeft uitgelegd wat de politie-ambtenaar moest doen.
  De zaak was in een paar minuten geregeld en mijn vrouw heeft de agent 100 (ja, 100 geen 1000) baht gegeven voor zijn lunch. Ik verwacht ook de volgende keer geen enkel probleem..

 16. Arnolds zegt op

  In provincie Pathumthani wordt het formulier gratis binnen 5 min ingevuld met datum,stempel en handtekening van de chef.
  Vervolgens stuur ik een scan naar mijn pensioenfonds en bevestiging kan je teruglezen in je DigiD.
  Dus het ingevulde formulier hoef ik niet terug te sturen naar Nederland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website