Lezersvraag: Wat is de bedoeling van de omroeper?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 april 2015

Beste lezers,

Ik ben momenteel in Measai en werd vanmorgen om zeven uur gewekt door een omroeper. Die houdt nu al een monoloog van bijna twee uur.

Wie kan me vertellen wat hier de bedoeling van is? Ik heb het idee dat er niemand naar luistert. Af en toe hoor ik iemand op de achtergrond een opmerking plaatsen.

Ik verwonder mij vaak in positieve zin in Thailand, maar hier kan ik geen touw aan vast knopen.

Met vriendelijke groet,

BertH


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Wat is de bedoeling van de omroeper?”

 1. Ruud NK zegt op

  Dit is plaatselijk nieuws en belangrijke berichten van het gemeentehuis. Zoals bijvoorbeeld de melding van de dag dat de ouderen geld opgehaald kan worden. Soms melding van overlijden van een persoon of de crematie die dag om 15.00 uur.
  In ons dorp afgelopen zondag extra veel aandacht tegen rijden met alcohol op. Herhaling van het gevaar en met nadruk een helm gebruiken op de moter.
  Ook belangrijke dingen uit de stad worden vermeld. Tevens kunnen bewoners zelf ook dingen aanrijken om om te roepen. Zelf heb ik eens een folder gegeven inzake een hardloopwedstrijd in de stad. Deze werd 2 dagen lang gememoreerd en met het succes dat verschillende kinderen deel namen.

 2. Christiaan H zegt op

  In ons dorp is het meestal het dorpshoofd, die een praatje houdt of mededelingen doet. Het is hier vrijwel onverstaanbaar. Twee grote luidsprekers staan hier 250 meter van elkaar. Wij wonen er tussenin. Het is net of de ene het geluid een fractie eerder weergeeft dan de andere. Dus je hoort het door elkaar.

  • ruud zegt op

   Als u uw huis een stukje opschuift, krijgt u een mooi stereo effect.

 3. LOUISE zegt op

  @,

  Ook werd toen de tijd omgeroepen door de straten.

  Cees is dus blij dat de boel kapot is, wat ik me heel goed kan voorstellen

  LOUISE


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website