Lezersvraag: Wat is het nut van airmiles sparen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
2 juli 2017

Beste lezers,

Ik vlieg momenteel regelmatig met EVA Air naar Bangkok. Ik spaarde tot op heden geen airmiles en weet ook niet hoe ik deze moet sparen? Is er ooit een artikel geweest op Thailandblog inzake het sparen van airmiles? Hoeveel je krijgt en welke kortingen
je tegemoet kunt zien? Zijn er mensen die hiervan veelvuldig gebruik maken?

In mijn omgeving maakt er niemand gebruikt van en ik vraag me dan af waarom niet?

Met vriendelijke groet,

Richard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Wat is het nut van airmiles sparen?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Ja, er heeft wel eens een artikel over op Thailandblog gestaan, met nogal wat reacties.
  .
  https://www.thailandblog.nl/vliegtickets/vliegmijlen-sparen-een-farce/
  .

 2. P visser zegt op

  Sparen voor een updayt naar een eerste klas stoel ingebruikname deze altijd voor de terug vlucht

 3. eugeen zegt op

  Als je regelmatig vliegt met dezelfde maatschappij, dan heeft dat heeeeeel veeeeel nut. Je spaart mijlen en die kan je omruilen voor geschenken, vliegtuigticket of upgrade naar business. Vlieg je meer dan 1 keer per jaar naar Thailand, dan zal je al vlug i.p.v. een gewone mileskaart een nieuwe krijgen. Bij Etihad heet het dan een zilveren kaart en de volgende stap is gouden kaart. Een hogere kaart geeft extra miles als je vliegt. Je mag gratis extra bagage meenemen. Je mag in de lounge. Geraak je tot de hoogste, dan is de kans heel reeel dat je, alhoewel je een economy ticket had gekocht, je toch gratis business mag vliegen wegens overboeking. Bekijk heel goed welke maatschappijen de beste mileskaarten hebben. Vlieg dan altijd met dezelfde maatschappij, ook als het ticket eens 50 of 100 euro duurder is. Je haalt dat er terug uit. Iemand die steeds met een andere maatschappij vliegt omdat die toevallig het goedoopste ticket heeft, hoeft geen miles te sparen.

 4. Jan zegt op

  Evenals U vlieg ik regelmatig met EVA naar Thailand. Ik heb een frequent flyer nummer. Dat kunt u aanvragen op de website van EVA en daarmee kunt u airmiles sparen. Per enkele reis worden de miles op het account bijgevoegd. Het aantal verschilt per klasse. Als u de tickets en boardingpassen van de laatste tijd nog hebt kunnen ze in Amsterdam op het kantoor van EVA alsnog miles toevoegen. Van belang is dat het lidmaatschapsnummer bij de boeking wordt opgegeven of aangeven bij de check in.
  Als er voldoende miles gespaard zijn kunt u een upgrade aanvragen voor de volgende klasse dus bijvoorbeeld van economy naar elite. Het aantal benodigde miles staat op de speciale site binnen de website van EVA. Om daar te komen moet eerste een frequent flyer pas worden aangevraagd. Het is gratis kost geen moeite en is plezierig, dus wat laat u. Bovendien is het zo dat indien u met Thai vliegt ook die miles op de EVA account kunnen worden bijgeschreven, dit moet dan wel bij de boeking worden opgegeven. Per upgrade bent u ongeveer 25000 >> 35000 miles kwijt.
  Ik hoop dat de informatie voldoende is. Vriendelijke groet Jan

 5. ruud zegt op

  Voor die Airmiles moet u regelmatig vliegen met dezelfde maatschappij, of met een maatschappij uit een groep maatschappijen die aan dezelfde airmiles meedoen.
  Als u regelmatig vliegt kunt u met die airmiles sparen voor bijvoorbeeld een gratis vlucht (die niet helemaal gratis is, maar in ieder geval geld uitspaart).
  Of voor een upgrade naar bijvoorbeeld business class.

  U schrijft zich via de website van de maatschappij in en ontvangt dan na verloop van tijd een kaart en de voorwaarden.
  Misschien dat dit ondertussen via email gaat, op de kaart na dan.
  Een plastic kaart via email versturen gaat wat lastig.

  Als u uw vlucht boekt, voert u ook de gegevens van uw lidmaatschap in en als u aan boord gaat laat u nog even controleren, of het nummer van de kaart in het systeem staat.
  Dat voorkomt een hoop gedoe achteraf, als er iets mis is gegaan.

  Als u regelmatig vliegt, is het zeker de moeite, hoewel de mijlen in het verleden aan inflatie onderhevig zijn geweest.
  Anders vervallen de mijlen waarschijnlijk, voor u ze kunt verzilveren.

 6. Leo Th. zegt op

  Ja Richard, reizigers die frequent vliegen sparen veelal airmiles. Te gebruiken voor bijv. korting op aankopen in het vliegtuig, reserveren van een Seat, upgrades en als je er genoeg gespaard hebt zelfs gratis tickets. Niet ingewisselde miles verlopen wel na een bepaalde periode. Ga naar de site van de luchtvaartmaatschappij, meld je online aan en bekijk op de site hoeveel miles je ontvangt voor een traject en hoeveel je er nodig hebt voor een te besteden actie. Je kunt met de card ook miles sparen bij geselecteerde hotels en autoverhuur bedrijven. Naar gelang je status, bijv
  ‘Gold member’ kan je ook toegang krijgen tot de lounge op het vliegveld van de betreffende maatschappij. Succes!

 7. bob zegt op

  kijk eens op http://www.airmiles.nl
  dan is alles snel duidelijk, ga snel sparen.

 8. Harrybr zegt op

  Je kan er bijv upgrades naar business class mee betalen of extra – gratis – tickets of… zie de website van Eva Air of het foldertje, dat u op de luchthaven kan krijgen, zie https://eservice.evaair.com/flyeva/EVA/FFP/login.aspx

 9. Hans meester zegt op

  Omdat, wanneer je voldoende miles hebt gespaard en bijvoorbeeld een upgrade zou willen hebben, zoiets op mirakuleuze wijze nooit beschikbaar is!

 10. Kees 2 zegt op

  Het staat allemaal op de site van Eva Air

 11. Loe zegt op

  Je hebt airmiles, die je krijgt bij aankopen bij diverse winkels en tankstations in Nederland deze kun je tegenwoordig tegen een korting inwisselen bij expedia als je een ticket boekt.

  Dan heb je nog spaarprogramma voor miles deze veschillen per maatschappij. Wanneer je hiervoor aanmeldt krijg je net als bij airmails punten op je account bijgeschreven. Deze punten kun je inwisselen voor een upgrade of andere aanbiedingen. Het is gratis dus ik geniet al jaren van updates naar biseness clas.

 12. René Martin zegt op

  Hoeveel airmiles je krijgt is afhankelijk van de klasse die je boekt. Besteden kan als je een bepaald aantal hebt gespaard en die kan als je genoeg hebt ingezet worden voor upgrade of zelfs gratis tickets. Vaak hebben airlines aanbiedingen. Dus kijk maar op hun website wat mogelijk is.

 13. Bacchus zegt op

  Ben al jaren lid van het EVA AIR frequent flyer program en heb de gespaarde mileages altijd gebruikt voor zogenaamde cabin upgrades, maar je kunt er bijvoorbeeld ook cadeau’s en hotelvouchers voor krijgen. Daarnaast krijg je, afhankelijk van je membership card (Gr/Si/Go/Di), bepaalde privileges bij inchecken en kun je gebruik maken van VIP-lounges. Het is zeker de moeite waard als je regelmatig naar bijvoorbeeld Thailand reist. Er is ook een alliantie, dus je kunt ook bij andere maatchappijen en/of bestemmingen sparen. Alles over infinity program kun je hier vinden:
  http://www.evaair.com/en-us/infinity-mileagelands/membership-benefits/introduction/

 14. fred zegt op

  Heb dat jaren gedaan. Had ook gouden kaart op het einde. Je mag dan in de lounge…..Heeft niet veel zin want meestal heb je er nauwelijks tijd voor. Upgrade naar Business heb ik ik 1 keer gehad op drie jaar tijd.Je mag wat meer bagage sleuren….maar iemand die frequent vliegt heeft nooit echt veel bagage denk ik.
  Altijd met dezelfde maatschappij vliegen is misschien vertrouwelijk maar gaat ook weer wat vervelen …je komt steeds in dezelfde luchthaven.
  Je kan je miles sparen voor gratis tickets…..maar gratis is dat niet want sowieso moet je nog altijd de belastingen betalen en dat is soms meer dan de helft van de prijs. Als je steeds voor de zelfde maatsch

 15. JackG zegt op

  Bij een overboekte vlucht krijg je bij een aantal maatschappijen een gegarandeerde stoel als je een bepaalde status hebt. Als je economie vliegt moet je wel een paar keer per jaar op en neer om flink punten te halen. Ik ervaar het als een plus en heb geen klachten of nadelen ervaren. Ik krijg vaak een upgrade als ik economie vlieg als het druk is naar de bc zonder punten inleveren of bij te betalen. Dat is mijn ervaring bij Sia, Qatar en Emirates.

 16. Frans zegt op

  De voorwaarden voor het sparen en gebruiken van miles bij EVA AIR zijn beperkter geworden. Zo krijg je voor de goedkoopste klasse(n) Economy, bijvoorbeeld V, geen punten meer. Als je in deze klasse je ticket hebt , kun je ook geen upgrade meer boeken..

  Het upgraden van je Greencard naar een Silvercard heeft ook niet veel zin, vaak geen toegang tot lounge en geen voorrang bij inchecken.

  Groet,
  Frans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website