Welke normen hanteert men in Thailand voor uiterste houdbaarheidsdatum?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 juni 2019

Beste lezers,

Mijn vriendin is gaan winkelen in een “farang food” winkel. Bij thuiskomst merk ik met verbazing dat de versheidsdatum van chocopudding 1 jaar is!! Ja een jaar!

Kan iemand mij zeggen welke normen er zijn in Thailand betreffende de bewaarmiddelen die gebruikt worden?

Groet,

Andre

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Welke normen hanteert men in Thailand voor uiterste houdbaarheidsdatum?”

 1. ruud zegt op

  Waarschijnlijk zitten er heel veel conserveringsmiddelen in het voedsel.
  De verse melk heeft al een lange houdbaarheidsdatum, maar is twee weken na de overschrijding daarvan nog steeds goed drinkbaar. (mits in de koelkast bewaard)

 2. Jacques zegt op

  Er zijn genoeg bedrijven in Thailand die hun zaakjes wel op orde hebben, maar bij de regelmaatkomt het toch voor dat er goederen over datum zijn. Ik kijk altijd naar de uiterste houdbaarheidsdatum, want ik weet van dit euvel af. Er wordt dus lang niet altijd nauwkeurig omgegaan hiermee. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 en ik denk niet dat hier veel verandering in komt, ook niet als dit aan de medewerkers van het betreffende bedrijf wordt medegedeeld. Kritiek wordt over het algemeen niet gewaardeerd. De versheidsdatum is hetzelfde als in Nederland hetgeen er op de verpakking staat. Zo wereldvreemd zijn ze niet in Thailand, maar regelmatig wel erg makkelijk in hun doen en laten.

 3. Jeffrey zegt op

  Er zijn geen normen alles wordt verkocht zolang de verpakking niet is beschadigd en zoals in uw geval in de koeling is geweesd en daar heb ik mijn twijfels want gekoelde producten worden voor de verstreken houdbaarheid datum gereduceerd in prijs en wanneer die niet verkocht is verwijderd heb hierbij dus mijn twijfels of u het wel goed heeft gezien.

 4. Kees janssen zegt op

  Houdbaarheid is een betrekkelijk gegeven.
  De vriesprodukten in bv de bigC zijn niet diepgevroren. Ze zijn vaak half ontdooid.
  Normaal gesproken kun je diepvries producten lange tijd in de vriezer bewaren. Echter opnieuw invriezen van deze waren is slecht.
  Ook de verse vlees afdeling wordt gevuld met diepvries kip etc. Deze liggen te ontdooien en na aankoop slechts de dag zelf of de volgende dag gebruiken.
  Overigens worden veel producten afgeprijsd welke tegen de houdbaarheid datum aanlopen.

 5. Ton zegt op

  Haha, ik ben eens benaderd door een Thai die Ingeblikte levensmiddelen van een nieuwe houdbaarheidsdatum voorzag. Ze had een productielijn waarbij automatisch de etiketten van blikken werden afgeweekt en daarna werden de blikken van een nieuw etiket voorzien met nieuwe datum. Bestemd voor de export naar Cambodja. Nu weet ik uit mijn dienstjaren dat de mij door de Nederlandse overheid verstrekte noodrantsoenen een houdbaarheidsdatum enige decennia in de toekomst, maar op de vraag of ik ingeblikte levensmiddelen uit Nederland kon leveren ben ik toch maar niet ingegaan. Dus misschien dat ze in Thailand wel streng zijn met de houdbaarheidsdatum maar dan hebben ze er toch geen moeite mee het probleem te exporteren.

 6. brabantman zegt op

  Wat mij altiijd opvalt is, dat zijn de kant en klare sandwiches bij 7/11. Een gedeelte ligt niet in de koeling maar gewoon op een van de planken in de winkel. Het ziet er onheilspellend bedorven en rottend uit maar het schijnt blijkbaar toch aan liefhebbers verkocht te worden.

 7. Harry Romijn zegt op

  “versheidsdatum van chocopudding 1 jaar”. Als dat een UHT-behandeling heeft ondergaan ( en dus NIET als in NL enkel zo zuiver mogelijk is afgevuld met een pasteurisatie, is dat één jaar best haalbaar.

  U weet.. over SMAAk valt niet te twisten..

 8. Fred S zegt op

  Let op!! De vermelde datum is niet altijd de houdbaarheidsdatum maar ook veelal de datum van productie. Goed lezen dus. Een huurder van mij gooide eens alle bier weg, die ik onlangs had gekocht voor hem bij Tesco. Doodzonde.

 9. richard zegt op

  wanneer men in nederland verblijdt wordt met voedsel via voedselbanken en dergelijke instellingen ontdekt men dat de uiterste verkoopdatum met een behoorlijke reserve werd ingesteld.

 10. Harry Romijn zegt op

  Tenminste Houdbaar Tot ( Best Before) = de datum, waarvan de fabrikant garandeert, dat het product nog de minimale eigenschappen heeft, die eraan gesteld mogen worden = garantiedatum.
  Gooit u uw TV weg, als die datum verlopen is ?
  Met die THT datum beperkt een fabrikant gewoon de aansprakelijkheid tot .. 3 -6-12-24 maanden, doch er zit echt geen chip ingebouwd, die het product exact op middernacht omzet in een dodelijk gif.
  Conserven: na enkele jaren hoopt het tin zich dermate op, dat de inhoud een tin-smaak gaat krijgen. Mihoen, rijst, gestoomde tarwenoedels in een goede laminaatverpakking:.. J A R E N..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website