Beste lezers,

Heeft iemand in Thailand wel eens Nederlandse boeken op een site zoals Bol.com gekocht en die laten afleveren op zijn Thaise adres? Wat zijn jullie ervaringen? Zijn er nog andere opties m Nederlandse boeken in Thailand te laten bezorgen?

Bedankt en groet,

Jan

13 reacties op “Lezersvraag: Nederlandse boeken in Thailand laten bezorgen, kan dat?”

 1. dirk brouwer zegt op

  Ik heb bij een van mijn vorige bezoeken aan Nederland een e-reader gekocht. Geweldig, je zoekt gewoon online je boek uit ,,betalen,downloaden en op je e-reader zetten.Bol is een van de grootste maar er zijn er nog veel meer die e- boeken verkopen. Ga maar eens zoeken.

 2. KhunRudolf zegt op

  Op de site van Bol.com is te lezen dat ook geleverd wordt op adressen buiten Nederland. Je betaalt dan uiteraard porto- en bezorgkosten, die fiks kunnen oplopen. Om die reden heb ik in BKK, verleden jaar al, een e-reader gekocht. Er zijn er van diverse merken. De reader bevat een Nederlandse handleiding. Ik koop e-boeken van Nederlandse boekhandels; daarnaast er vele gratis titels te downloaden. In Thailand wordt je geacht her en der lang te wachten. Een e-reader is ook dan, door zijn handzame vormgeving, een fijne uitkomst. Desondanks heeft het mijn voorkeur om gewoonweg een boek in mijn handen te hebben, maar vanwege eerdergenoemde reden gaat dit niet altijd in vervulling
  Overigens: grotere, wat duurdere smartphones bezitten idem een readersfuntie.
  Veel leesplezier!

 3. Leo Eggebeen zegt op

  Hallo Jan,
  Het allerbeste is een ereader te kopen. Je kunt dan elk boek wat je wilt downloaden en vaak nog goedkoper dan een boek wat je in de hand hebt.
  Bij 20 kilo bagage wat je mag meenemen uit NL
  ben je blij geen boeken mee te hoeven slepen.

 4. ton donders zegt op

  Een jaar of vier, vijf geleden werd er niet verzonden naar Thailand bij een website bestelling bij BOL. Ik weet niet hoe het nu is gewoon proberen.
  Maar ik bestel wel vaker op Nederlandse of Duitse sites en laat het in Nederland bezorgen bij mijn dochter die het voor me doorzend. Voedings supplementen hebben wel eens problemen gegeven. (Werden bij de douane geconfiskeerd omdat het “voedsel” was en daar is een speciale vergunning voor nodig)

 5. RobN zegt op

  Beste Jan,

  sluit mij volledig aan bij suggestie om een E-reader aan te schaffen. Heb ik vorig jaar september ook gedaan tijdens bezoek aan Nederland. Heb daarnaast hier in Thailand een abonnement op nieuwslezer in combinatie met gratis Spotnet. Kijk maar eens op http://www.snelnl.com/nl voor de tarieven. Ik download gratis films, series met Nederlandse ondertiteling. Daarnaast download ik gratis boeken voor mijn E-reader. Gisteren nieuwste boek van Dan Brown Inferno al gedownload! Vroeger stapels boeken mee in de koffer, tegenwoordig (met extra kaartje in E-reader) al ruim 1.000 boeken in digitale vorm. Heb bijna al mijn gewone Nederlandse boeken weggegeven hier in Thailand.

  • RobN zegt op

   Beste Theo,

   ben meer dan 30 jaar lid geweest van boekenclub en heb duizenden boeken gekocht. Heb entertainment industrie dus echt wel gesteund. Deze boeken heb ik inmiddels gratis weggegeven. Overigens vind ik dat digitale boeken veel te duur zijn in verhouding met gedrukte boeken. Kijk jij wel naar gratis nieuwssites als Nu.nl en Telegraaf? Slecht voor kranten industrie! Bestel jij altijd originele dvd’s in Nederland met Nederlandse ondertiteling of koop jij ook wel een een gekopieerd exemplaar? Vind het niet passend als ik informatie geef om mij dan zo te beschuldigen. Vanaf nu reageer ik maar niet meer – met op welke vraag dan ook!

   Moderator: Beste Rob, je hoeft je niet te verdedigen. Het is onze fout. Wij hebben de reactie verwijderd. Deze is er door heen geglipt, excuses van de moderator.

 6. Paul zegt op

  Haal Jan,
  kijk ook een op http://www.magzine.nu
  Daar kun je ook hele mooie boeken en tijdschriften downloaden.

 7. colin de Jong zegt op

  Heb nog ruim 1000 ned. en 200 engelse boeken van o.a. Stephan King thuis liggen die je gratis mag ophalen tegen een donatie voor mijn Colin Young scholarship foundation. Mag ook in kleine aantallen, want heb deze aangeboden gekregen voor de kinder tehuizen hier, maar die lezen alleen maar engels en Thais. [email protected] is mijn email

  • jozef zegt op

   Beste Colin,

   Ik hou mij graag aanbevolen voor wat boeken van jouw over te nemen , als ik weer in Pattaya ben???

   Ik zal contact met je opnemen als daar ben .

   Met vriendelijke groet,
   Jozef uit Limburg.

 8. piloe zegt op

  Veel hangt af van het bestemmingsadres. De thaise post is niet zeer betrouwbaar. In een boek worden soms bankbiljetten opgestuurd. Sommige postmannen aarzelen niet het pakje open te maken ! En dan…
  DHL is het zekerste, maar duurder.
  Ik bestelde al eens een boek bij boekhandel Berne uit Heeswijk en dat is goed aangekomen met de normale post.
  Als de bestemming een klein postkantoor is, het adres ook in het thais laten schrijven !

  Piloe

 9. Jeanine zegt op

  Heb toen ik in Indonesie woonde heel regelmatig boeken besteld bij Bol.com , werden keurig bezorgd! Je mag maximaal 3 stuks bestellen en betaald een vast bedrag verzendkosten ( was 15 euro) ongeacht hoe zwaar de boeken zijn.ik zeg doen! Er gaat niks boven een echt boek! Waren er steeds na 10 dagen, zonder problemen, hou gewoon de aanbiedingen in de gaten, dan heb je de verzendkosten er ook zo uit!

 10. piet zegt op

  Heb ook nog zat boeken thuis liggen in Pattaya, mag je komen halen doe mailtje zou ik zeggen; wel nette donatie voor Collin zijn projekt gewenst.

  Heb zelf al paar jaar e-reader ff wennen maar bevalt prima en ondertussen al 10.000 boeken.

  Veel leesplezier gewenst !!

 11. Heijdemann zegt op

  Aanbieding, bij bol.com nieuwste Sony
  e reader 99,95 geschikt voor alle ebooks.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website