Beste lezers,

Wij willen graag naar Narathiwat en dan naar het noorden trekken. De zuidelijke provincies zijn rood op de reisadvieskaart dus niet reizen advies.
Is het echt gevaarlijk om daarheen te gaan?

Vriendelijke groet,

Jeannette


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Is Narathiwat in het zuiden van Thailand echt gevaarlijk?”

 1. Dirk zegt op

  Op dit soort vragen is een antwoord geven bijna onmogelijk. Het is net als met het verkeer, je kunt jaren schadevrij rijden en binnen een week twee klappers maken. Je zou bijvoorbeeld in het Zuiden een lange tijd probleemloos kunnen verblijven en dan plotseling binnen korte tijd bij aanslagen betrokken raken.
  U moet er maar van uitgaan dat het signaal rood voor deze provincies niet voor niets gegeven is, of uit de lucht gegrepen. Mocht u daar toch aanzienlijke schade oplopen, medisch, anderszins, zou het me niet verbazen , dat uw reisverzekering niet thuis geeft. U bezoekt doelbewust een risicogebied.

 2. Danzig zegt op

  Wat is gevaarlijk? Ik woon hier – Narathiwat-Stad – nu 14 maanden en heb me nog geen moment bedreigd gevoeld. Als je hier als toerist op doorreis bent en/of een paar dagen verblijft, is de kans op aanslagen en soortgelijk leed echt verwaarloosbaar klein. Wat dat betreft zou ik me in hartje Londen of Parijs veel onveiliger voelen. Die steden zijn echter nog steeds groen gekleurd in het kaartje met reisadviezen, waarschijnlijk om politieke redenen.
  Het diepe zuiden van Thailand, plus Hat Yai en Songkhla, zijn echter sinds juli ‘gedegradeerd’ qua reisadvies van oranje naar rood. Om me heen hoor ik van iedereen dat het hier nog nooit zo veilig is geweest als nu. Vragend naar de reden van het wijzigen van het reisadvies voor deze regio kreeg ik een vaag verhaal te horen. Ik geloof niet dat er ooit ook maar één Nederlandse diplomaat een voet op deze grond heeft gezet. Kortom: trek je eigen conclusies. Ik zou zeggen: “Welkom in Narathiwat”.

  • Ben zegt op

   Het is hier veel veiliger (Narathiwat, Pattani, Songkhla, Yala) voor buitenlanders dan veel andere plaatsen in Thailand. Vriendelijke mensen in het diepe zuiden.

   Het probleem is de regering en leger “macht en geld”.
   Wat zal er gebeuren als er geen bomaanslagen zijn, geen extra gevaren geld. En dat wil het leger niet
   dat wil alleen maar meer geld en het leger heeft nog neveninkomsten in het diepe zuiden.

 3. Gerrit zegt op

  Tja,

  Het is net als Dirk zegt een “gevaarlijk” gebied. Ja kan er jaren rondlopen zonder er iets gebeurt, maar als je op de verkeerde plaats en op de verkeerde tijd bent………… Tja, dan ben je t’haasje.

  Bijna dagelijks zijn aanslagen op de TV en ook doden. Deze “meestal militaire” worden met eerbetoon, met het vliegtuig naar Bangkok gebracht. (bijna dagelijks op de TV)

  Ik denk dat de Nederlandse regering, geen Jeannette met veel eerbetoon naar Nederland zal brengen.
  Dus “mijn advies” weg blijven daar.

  Groetjes Gerrit

 4. Tommie zegt op

  Nou Londen Brussel Parijs Barcelona
  Zo kan ik nog een langere lijst maken
  Ook gevaarlijk dus maar reisadvies is niet
  Rood ???
  Ik denk dat je beter kan thuis blijven
  Heel de wereld zijn er aanslagen
  Als je pech heb kan je ook in stampegat een
  Bom aantreffen !!!!

 5. Peter V. zegt op

  Ik woon in Hat Yai en heb pas ook gezien dat het hier nu onveiliger zou zijn (op de site van buitenlandse zaken).
  Dat moesten ze dan ook maar eens hier, aan politie/leger, duidelijk maken, want de controles zijn juist veel minder streng.

  Vergelijkingen met Londen, Barcelona etc. gaan mank. Daar gaat het om burgerslachtoffers, en hier gaat het *bijna* altijd om gerichte acties op specifieke personen cq overheidsdienaren.

  Dus, de kans dat het goed gaat is heel groot, maar geen 100%. Jullie kunnen alleen zelf bepalen of het het risico waard is…

 6. bert zegt op

  Mijn schoonouders wonen ook in Hat Yai en ik kom er gemiddeld 3-4 keer per jaar.
  Ook ik heb nog niet gemerkt dat het onveilig zou zijn, maar degene die die waarschuwing uitgeven kijken er anders naar dan wij. Ook het plaatsje Songkhla hebben we familie wonen en ik kom er graag ondanks de waarschuwingen en dat er wel eens wat is voorgevallen.
  Maar ook op de rest van de wereld gebeuren dingen die we niet moeten willen.

 7. Nico van Kraburi zegt op

  Als je kijkt naar wat er de afgelopen jaren zo al gebeurd is aan aanslagen zou ik het zeer zeker geen veilig gebied willen noemen. Veel nieuws bereikt de kranten niet woon zelf in het zuiden aan de west kust waar het wel veilig te noemen is. I.p.v. via Naritiwat te reizen zou ik kiezen voor de route Penang-Haad Yai en de oostkust vermijden. Ik zelf kom niet meer in de regio ten zuid oosten van Haad Yai en zeer zeker niet meer in Yala waar mijn zwager woont. Maar ieder moet voor zich zelf weten of hij of zij het risico wil lopen. het negatief reisadvies is volkomen terecht afgegeven voor deze regio.

  • Bert zegt op

   Dat is eigenlijk ook het gebied dat ik bedoel.
   Ik doe altijd mijn visumrun in Pedang Basar, icm familiebezoek in Hatyai en Songkhla.
   We zijn een keer naar Pattani geweest, daar is een beroemde tempel (ben de naam kwijt) waar mijn vrouw en schoonmoeder graag een keer naar toe wilden gaan. Een zus is getrouwd met een agent en die is meegaan. Na een uur rijden duwde hij me een geweer in de hand enz ei, jij bent toch militair.
   Als ik zeg schieten gewoon alles neerschieten wat bij de auto komt. Denk persoonlijk een beetje grootspraak, maar toch. Gelukkig is er niets gebeurd.

   Nog een leuke link met een stukje geschiedenis over de strijd in het zuiden

   https://goo.gl/wmkXRB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website