Lezersvraag: Met de nachttrein van Bangkok naar Koh Samui

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 september 2017

Beste lezers,

Wij willen eind januari met de nachttrein van Bangkok, via Surat Thani, naar Koh Samui. Wij willen bij voorkeur een treincoupé met ventilator en liever geen airco (te koud). Weet iemand of je nog een 2e klasse treincoupé kan boeken met ventilator? Wij hoorden dat op de treinroute naar het zuiden de nieuwe treincoupes zijn ingezet, die hebben alleen nog maar airco. Klop dat?

Een andere vraag: wordt er al weer bier geschonken in de nachttrein? Dat was een tijd geleden verboden na een gruwelijk incident met een dronken Thai die een jong meisje had verkracht en vermoord. Dat is al weer even geleden dus ik weet niet hoe de situatie nu is?

Groet,

Bennie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Met de nachttrein van Bangkok naar Koh Samui”

 1. Sjeng zegt op

  Persoonlijk zou ik gewoon voor een firstclass cabin kiezen wat het bier betreft …geen idee. Hoop dat je aan deze link wat hebt….let op 60dgn van te voren reserveren.

  https://www.thairailwayticket.com/eTSRT/

  http://www.travelconnecxion.com/train_ferry_bangkok_koh_samui.php

  Veel plezier…..misschien we elkaar dan wel 🙂

  Gr Sjeng

 2. Jan zegt op

  Ik ben 1,5 jaar geleden met deze trein gegaan makkelijk geboekt via https://12go.asia/en.
  En er waren ook wagons met alleen een ventilator Er werd toen wel bier verkocht.
  Fijne reis! Jan.

 3. Henny zegt op

  Probert u deze site maar: http://www.thailandtrainticket.com/

 4. janee zegt op

  Alweer zo’n vraag die de bekende reisgids of anders seat61.com zo kan beantwoorden. Er rijdt nl niet maar 1, maar tot 6 nachttreinen op dat traject-de meesten naar verder door en sommige zo vroeg v.a. BKK dat ze al rond 2-3 uur ST aandoen, en 1 met enkel AC-zitjes, die ze dan ook sprinter noemen (heeft niets met de NS-sprinters te maken waar ik net nog in zat). DUS: het hangt van de trein af, er zijn rapid en express treinen en ook nog super-express, met varierende toeslagen. Verder hebben de meeste treinen allerlei soorten waggons, 3e klas, 2e klas, zitjes/bedjes, wel/niet AC en ook nog een eetkarretje (rot aharn). S-Ex heeft enkel AC-bedjes en verhoogde toeslag-dat is de trein die voorheen doorging naar Butterworth/Malaysia.

 5. lung addie zegt op

  Van waar komt die info? Ik woon hier op een 500m van het station van Pathiu, dus op de lijn van BKK naar het Zuiden. Ik sta dus regelmatig voor de gesloten slagbomen en zie de treinen langzaam voorbijrijden daar ze even verder moeten stoppen of net vertrokken zijn. Dat zijn zowel de nachttrein met slaapcoupés, de zogenaamde sprintertreinen als de boemeltreinen. Ik zie geen verandering in het type wagons tegenover 5 jaar geleden. Dat zijn nog steeds dezelfde types. En ja, er zijn bij elke trein verschillende klasses, de klassenummer zijn duidelijk te lezen als ze hier voorbijsjokken.

  Wat de verkoop van bier betreft. Wat is de bedoeling van deze vraag? Indien ja Is het dan uit schrik dat jullie eventueel zullen lastig gevallen worden door dronken medepassagiers? Geen vrees wat dat is een zeldzaam voorkomend fenomeen en niet afhankelijk van de al dan niet verkoop van bier op de trein zelf. Zij die willen zuipen, zowel Thais als Farangs, kopen het duurdere bier niet in grote hoeveelheden op de trein maar hebben hun eigen voorraad dranken zelf mee.

  Indien het antwoord neen is en er dus geen bier verkocht wordt, is het dan uit schrik om vanaf BKK tot Surat, een reis met de sprinter- of nachttrein, welke een 7/8 tal uren duurt, zonder alcohol komen te zitten? Dan neem je de voorraad zelf mee met een zakje ijs erbij om het koud te houden. Wees dan wel voorzichtig want in het station te BKK staat duidelijk aangegeven dat je het station niet mag betreden met alcoholische dranken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website