Naar Thailand met medicijnen die onder de opiumwet vallen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 januari 2024

Beste lezers,

Even een vraag: we gaan op 30 januari naar Thailand en hebben medicijnen die onder de opiumwet vallen. Ik heb een Engelstalige verklaring van de huisarts met handtekening en stempels van het CAK.

Moet ik nog langs de Thaise ambassade voor meer stempels?

Ik word namelijk niet wijzer van de informatie. Ik heb de ambassade gebeld, maar ze begrijpen het niet. Wat moet ik doen?

Groetjes,

Cor

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Naar Thailand met medicijnen die onder de opiumwet vallen?”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Cor hou je aan de regels van Het CAK. Die regels zijn er niet voor niks. Vertrouw niet op wat mensen zeggen want er zijn heel veel soorten medicatie. Niemand komt je helpen als ze je in de bak stoppen dus speel op safe.

 2. Samyod zegt op

  in Thailand kunnen ze wat kribbig reageren als onvoldoende gedocumenteerd is welke medicijnen worden meegenomen/ingevoerd. Neem altijd een Engelstalige medicijnverklaring. Laat deze incluis handtekeningen van huisarts en CAK legaliseren bij de Thai Ambassade Den Haag.

  Thailand hanteert een aparte lijst met narcotica en een aparte lijst met psychofarmaca. Vervolgens zijn deze middelen weer onderverdeeld in categorien. Een narcotica categorie 1 zijn bv amfetamines, en xtc’s. Cat 2 bv codeine en oxycodon. Een psychotrope middel cat 1 is bv THC. De bekende ‘pammetjes’ Lorazepam en Oxazepam, bekend bij farang want niet kunnen slapen en angstig, behoren tot cat 4.

  Klik op de link: https://ap.lc/SOFpR van de Thaise Food and Drug Administration voor algemene informatie.
  Klik op: https://permitfortraveler.fda.moph.go.th/nct_permit_main/ om beide genoemde lijsten op te roepen, de medicatie te checken die je wilt invoeren, en zo nodig een inreis-‘permit’ aan te vragen.

 3. Eveline zegt op

  Ik vond het ook vet lastig om allemaal uit te zoeken en wilde geen problemen. Dus bij CAK stempels gehaald en die laten legaliseren bij ministerie van buiten landse zaken. Toen op de site van https://permitfortraveler.fda.moph.go.th/nct_permit_main/
  Gekeken. Daar de medicatie ingevuld en ik had volgens de site geen verdere verklaring nodig. Die bevestiging had ik wel ook uitgeprint en bij mijn CAK papieren gestopt. De site gaf aan dat ik voor persoonlijk gebruik voor 30 dagen medicatie mocht meenemen en door groen ‘ nothing to declare’ mocht lopen. Ik ben nooit om de papieren gevraagd, ook niet bij binnenlandse vluchten. Maar zou voor de zekerheid toch die site bekijken en alle papieren mee nemen. Better safe than sorry.

  Succes! Gr Eveline

 4. Rose zegt op

  Ik neem ook al jaren de getekende en gestempelde versie mee, let er op dat de Thaise ambassade tegenwoordig op afspraak werkt en dat je de papieren pas een dag later weer op kunt halen. Je kan ze ook aangetekend per post naar huis laten sturen maar daar trekken ze een termijn van drie weken voor uit. Mijn ervaring is een week of twee dus ik zou gewoon de dag erna weer ophalen.

 5. Wil zegt op

  Ik had Diazepam. Een verklaring van de huisarts laten legaliseren door ministerie van Buitenlandse zaken. Opsturen naar mbz en deze zend het getekend retour. Wel een gefrankeerde retourenvelop erbij. Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website