Naar Thailand met een corona herstelbewijs

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
12 maart 2022

Beste lezers,

Ik heb een vraag over Test and Go. Momenteel heb ik corona. Ik wilde begin april naar Thailand vliegen. Ik heb begrepen dat je nog lang na herstel van corona positief kan testen op corona.

Ik zou in april, als ik dan door mij huidige besmetting nog steeds positief test (PCR) kunnen vliegen met een herstelbewijs, maar hoe zit het met de PCR-test op dag 1 bij aankomst?

Nemen ze in Thailand genoegen met een herstelbewijs indien ik daar positief test door een eerdere besmetting of moet ik hoe dan ook in quarantaine?

Groet,

Gerard

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Naar Thailand met een corona herstelbewijs”

 1. Ko zegt op

  Ik had daarover onlangs een mailwisseling met de Thaise ambassade in Den Haag.
  Dit was het antwoord:

  ‘We could only answer on the part that if your test result is positive before your departure which you could use your recovery certificate together with a positive RT-PCR test to travel to Thailand. Still, please be reminded that if you are tested positive upon your arrival in Thailand or on the 5th day, you may be required to follow health protocol even if you have the recovery certificate.’

  • Gerard zegt op

   Ko, bedankt voor je reactie, precies wat ik al dacht. Ga er van uit dat ik na mijn herstel negatief test bij vertrek, zoniet dan kan ik nog annuleren Vertrek in ieder geval niet met een positieve test met herstelbewijs.

 2. Henriette zegt op

  Hoi. Ik modereer een Facebook groep voor mensen die naar Thailand reizen.
  https://www.facebook.com/groups/thailandpass

  We hebben dagelijks gevallen die positief testen. Er is inderdaad geen standaard verhaal want wat er gebeurt als je positief test hangt af van de Ct waarde, je combinatie hotel-ziekenhuis en – in de meeste gevallen – of je een recovery certificate hebt.

  Let wel het ziekenhuis is crucial want ze hebben niet allemaal hetzelfde protocol en enkelen accepteren geen herstel bewijs. Vanwege de defamatie wet kunnen we hier moeilijk in het openbaar spreken over individuele ziekehuizen maar als je een goede keuze maak voor je hotel-hospital combo dan kom je met een herstel bewijs en de hulp van de vrijwilligers van Bangkok Community Help Foundation in de meeste gevallen snel “vrij”.

  Je kunt me bereiken via de Facebook groep.
  Goede reis en blijf gezond.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website