Lezersvraag: Naar Siem Raep vliegen en een visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 februari 2018

Beste lezers,

Wij zijn van plan om over +/- 12 dagen naar Siem Reap te vliegen, maar hebben nog geen duidelijke informaties over het behalen van visa direct op het vliegveld zelf, zonder e-visa bij de hand dus.

Ik heb veel daarover gelezen maar vind steeds tegenstrijdige informaties, als ik ga Googlen krijg allen maar lokkerjes van e-visa service sites die honderden dollars vragen.

Mijn vraag is of het wel of niet mogelijk is om zonder visa te vliegen en die op het vliegveld zelf te krijgen? Zo ja wat zijn de kosten daarvan, de benodigdheden, hoe lang ongeveer in de rij staan en eventueel alle relevante andere informaties die we kunnen gebruiken?

We hebben natuurlijk nog lang geldige NL paspoorten.

Alvast bedankt.

Groet,

Fahad


» Laat een reactie achter


17 reacties op “Lezersvraag: Naar Siem Raep vliegen en een visum”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Met een Nederlands paspoort kun je volgens mij, net als op het vliegveld van Phnom-Penh, bij aankomst een visum krijgen.
  Neem een pen mee, het benodigde formulier krijg je in het vliegtuig. Neem per persoon minimaal 30 us dollar mee, dat scheelt in de rij staan voor het wisselkantoor.
  Hoe lang de rij voor de visa is, is afhankelijk van het aantal net gelande vliegtuigen, het aantal passagiers in de vliegtuigen, en of je een beetje vlot uit je eigen vliegtuig bent. Probeer een plekje vooraan te krijgen. Vergeet niet elk twee pasfoto’s mee te nemen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. benje EU? zegt op

  Meld bij dit soort vragen ALTIJD je paspoort/nationaliteit-tenminste voor de zekerheid. Dus je zal wel tenminste uit de EU Komen?
  Eerlijk gezegd snap ik niet waar die ”tegenstrijdige” verhalen uit komen, want het is doodsimpel: je kan kiezen wat je belieft-kies je voor ter plekke dan schaar je je in de rij daarvoor-neem cash US$ en tenminste 1 pasfoto (zo’n ouwerwetse) mee en het is-als je eenmaal een de beurt bent-in enkele minuutjes geregeld. Alleen; goed lezen; ALS je aan de beurt bent-dat kan soms, als je net na 3-4 kisten vol met domme sjinezen/koreanen bent geland, wel ff duren.
  Vooral Amerikanen en Australiers-die vaak enorm overheersen op reizigersfora- kunnen enorm spektakel maken over dat je soms wel 10-15 min zou moeten wachten-dat schopt hun hele dagschema in de war.
  Overigens: ook DIT is weer een vraag waar een reisburo zo van weet: die hebben de TiMATIC_waar al die regels in staan-ook nog uitgesplitst per nationaliteit. En er is nog steeds wiki-travel+google als your best friend.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Leon STIENS zegt op

  Ik weet niet hoe het nu gaat maar het zou mij ten zeerste verwonderen dat er iets verandert zou zijn. In 2014 zijn wij vanuit Hanoi zonder visum in Siem Reap Cambodja binnen gekomen. Op de luchthaven hebben we +/- 30′ aangeschoven om ons visum ter plekke te krijgen, kosten toen : 20$/visum.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. john zegt op

  kan je alleen vertellen dat je visum bij aankomst in siem riep op luchthaven koopt. probleemloos. wel foto meebrengen alhoewel ik me herinner dat je anders een klein bedrag extra betaalt.
  wachttijden etc kan ik je weinig over vertellen maar zijn uiteraard sterk afhankelijk van tijdstip van aankomst. Je zou er daar enig idee over kunnen krijgen als je op website van siem riep airport nakijkt welke andere aankomsten e zijn rond die tijd. Neem althans aan dat die daarop te vinden zijn.. Je gaat natuurlijk voor Angkor wat maar je moet zeker niet vergeten in de barstraat daar enige tijd uit te trekken gewwon erg leuk ! Veel plezier.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. Sloppy zegt op

  Ik ben Vaker naar Pnhom Phen gevlogen, en denk dat het daar het zelfde is.
  Bij aankomst op het vliegveld kun je een visum kopen, Ik dacht iets van 30 US dollar.
  Zorg dat je een pas foto bij je hebt, zonder kan ook maar moet je iets meer betalen. Bij terug vlucht naar Thailand krijg je dan weer een maand visum.
  Wens jullie een heel fijne vakantie. Voor Angkorwhat heb je meer dan een dag nodig als je het allemaal wilt zien. Daar kun je dus een ticket kopen voor 3 dagen is goedkoper

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. fahad zegt op

  even een aanvulling, we zijn nu in thailan en gaan er vandaan naar siem reap voor 6 nachten vliegen.
  groetjes,
  Fahad

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. Sander zegt op

  Hallo Fahad, honderden dollars??? Terecht dat je daar je vraagtekens bij stelt. De officiële eVisa-dienst van Cambodja levert je voor $36,- (2017) een eVisum op. No hassle, no stress en snel in je mailbox afgeleverd. Je kunt er ook voor kiezen ter plekke op het vliegveld de meute te volgen die graag $6 wilt uitsparen en dan mag je in de rij aansluiten voor een visa on arrival à raison $30. Aan de balies waar je met een eVisa direct naar toe kunt stonden toen ik er was slechts een handjevol mensen, dus je bent snel aan de beurt. En of dat sneller is dan in de rij te gaan voor de visa on arrival, hangt natuurlijk van de bezettingsgraad van het vliegtuig af.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Joseph zegt op

   Uit eigen ervaring weet ik dat je ook met dat zogenaamde officiele Visa dienst exemplaar een uur staat te wachten. Weggegooid geld. Gewoon 30 dollar p.p. betalen en zorgen voor een pasfoto. Plus uiteraard ter plekke een formulier invullen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. petervz zegt op

  Je kan op het vliegveld een toeristen visum voor 30 dagen kopen voor US$ 30,-
  Zorg wel dat je een paspooort foto hebt. Formulieren krijg je tijdens de vlucht. Veel plezier

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 9. Emiel zegt op

  Naar ik mij herinner kun je het visum kopen op de luchthaven bij aankomst. Kost wat, ik denk ongeveer 50 euro. Volk… hangt af van het moment natuurlijk.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. tom bang zegt op

  Bij aankomst in de rij gaan staan en met dollars betalen ik meen dat het 35 p.p. is en dan doorschuiven naar het volgende loket alwaar de afgifte plaats vind .
  Visa on arival. https://www.backpackeninazie.nl/backpacken-cambodja/informatie-cambodja/visum-cambodja/
  hel fijne trip gewenst.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. PEER zegt op

  Beste Fahad,
  Da’s geen probleem. Zorg voor 2 pasfoto’s maar je hebt er maar eentje nodig. Zorg dat je als een v d eersten uit het vliegtuig bent met evt je ingevulde papieren in de hand. Het is meestel ‘n stormloop maar als je daar als een van de eersten je bij de visa-bali meldt met $ 30,- ben je binnen 10 min klaar! Anders sta je in de rij en dat kan wel tot 2 uur duren. Ik heb ‘t tig keer gedaan.
  Nu ga ik ten Nrd van Siem Reap fietsend de grens over en dan ben ik nog maar 5 min kwijt voor m’n visum.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 12. hugo zegt op

  Ga gewoon naar de officiële website en vraagt E visa aan voor ook 30 US dollar, heel eenvoudig en u bent onmiddellijk door de immigratie.
  Als ge toch ter plaatse wilt u visa bekomen kan dat ook maar brengt 30 us dollar mee per persoon en vergeet de foto niet !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 13. fahad zegt op

  iedereen bedankt voor al de nuttige reaacties.
  groetjes,
  Fahad

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. Sloppy zegt op

  Als je nu in BKK bent?? op Khao San road heb je enkely kantoortjes die je kunnen helpen hoef je niet te wachten Op hat vliegveld Gr

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Sloppy zegt op

  sorry Enkele

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. Rob zegt op

  Heb het met mijn vrouw afgelopen december op het vliegveld gedaan.
  Ging prima; formuliertje invullen, 1 pasfoto en inleveren aan de balie bij de douane.
  Hoefde niet lang te wachten. Wel gepast betalen in US dollar.
  Overigens in Siem Riep kun je bijna alles betalen in dollars.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website