Naar de Filipijnen of Cambodja?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 maart 2019

Beste lezers,

Ik ga al sinds 10-tal jaar gemiddeld 4 keer per jaar op reis naar Thailand meer bepaald Pattaya. Nu zou ik graag in de zomer naar de Filipijnen of Cambodja gaan. Kan me iemand een goede plaats aan bevelen op gebied van uitgaan en vertier?

Graag zou ik ook een goed logeeradres willen weten.

Kijk uit naar de reacties.

Groet,

Johan

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Naar de Filipijnen of Cambodja?”

 1. Kees zegt op

  Voor uitgaan en vertier kun je in de Filipijnen het beste naar Angeles City gaan. Weliswaar klein vergeleken met Pattaya. Vanuit Angeles City kun je ook nog een paar dagen naar Subic Bay , meer bepaald naar Barrio Baretto. Ongeveer 1 uur rijden vanuit AC. In AC kan ik je het Pacific Breeze hotel aanbevelen en in Barrio het Arizona hotel. Het Arizona hotel ligt pal aan een klein strand en heeft een floating bar. Nadeel van AC is dat het niet aan zee ligt.

  • Kees zegt op

   Nog even erbij vermelden dat je veel beter naar Clark kunt vliegen dan naar Manila ( als je tenminste niet in Manila wilt zijn ). De luchthaven van Manila is een grote chaos , om over het verkeer in Manila nog maar te zwijgen.

 2. Gerrit Tienkamp zegt op

  Siem Reap, Cambodia

  • willem zegt op

   En vergeet Choeung Ek, de killingfields niet.

   • Cornelis zegt op

    Ja, bij uitstek een plek voor uitgaan en vertier, want dat is wat de vraagsteller zoekt – maar misschien lees jij dat anders…..,,,

 3. Smakkie zegt op

  Angeles Filipijnen.

 4. Antonius zegt op

  Beste Johan.

  Ik ga vaak naar Manila PH. Omgeving Robinsons place in de omgeving van de USA ambassade en George Bocobo street. Daar zijn veel bars en eetgelegenheden er is in de omgeveing ook wel een disco en niet al te ver van het vliegveld.
  Wil je feesten dan zou ik kiezen voor Clark City of Angeles Place. Deze plek is net als Pataya ontstaan door de huisvesting / uitgaan plek van het Amerikaanse leger.

  Succes Antonius

 5. Jims zegt op

  Van Bangkok met Cebu Pacific of Philippines Airlines naar Manila. Dan met de Genesis (point to point) bus rechtstreeks naar Angeles. Een uitstekend hotel/resort in Angeles is Central Park Tower. Eten bij de Swiss, bier drinken bij Phillies of Envy. Veel plezier!!!

 6. rori zegt op

  Makati triangle, Makati Rond New Worl hotel en Sm megamall , Burgoss street, Roxas boulevard tussen de la Salle universiteit en Rizal park,
  Clubs in Manilla must see: Valkyrie, Exklusiv en Chaos. Echt studenten clubs ek Freelancers.
  Hebben in Quezon city ook veel clubs. bv Vanity, Oblivion en Zen. Heel veel free lancers (eh studentes).

  Anders de SM mall in Makati of die in Ortigas. De grootste in Manilla.

  Angeles is wat plat. Dan nog beter richting Cebu.

 7. Patrick zegt op

  Misschien kan je eens proberen om éérst het échte Thailand te ontdekken?

  • Sir Charles zegt op

   Het ‘échte’ Thailand, waar is dat dan?

 8. jan scheys zegt op

  Angeles CITY is DE plaats om uit te gaan op de Filippijnen maar pas op omdat het leven daar wel duurder is dan in Thailand. Hotels zijn vergelijkbaar maar beter in Thailand en je vind er geen goedkope slaapgelegenheden zoals buiten BKK o.a. aan de River Kwai.
  Filippijns eten is slecht maar in Angeles kan je overal westers eten maar reken maar 20/25% duurder dan in Thailand. Raar is dat omdat de Filippijnen een veel armer land dan Thailand is.
  Er is ook een vast bedrag te betalen als je een barmeisje meeneemt naar je kamer. Vooruit betalen in de bar, vast bedrag dus geen deal maken. Iets goedkoper wel dan in Thailand waar de “vrijde markt” speelt haha.
  Subic zijn ook bars maar nogal afgeleefd.
  Ik ben 34 keer in Thailand geweest en een 10-tal keer op de Filippijnen en weet dus over wat ik spreek.
  Trouwens ik vind de Filippina’s mooier dan de Thai (zolang ze jong en mooi zijn) maar da’s kwestie van smaak. Ze hebben mooiere beentjes haha.
  Voor de rest vuil, corrupt en niks dat deftig werkt. Als je daarmee kan leven dan moet je zeker eens proberen. Als het niet zo was dat ik daar stilaan met de jaren een vrouwelijke kennissenkring had opgebouwd dan zagen ze me daar niet meer terug… Thailand is en blijft het beste.

 9. boonma somchan zegt op

  metro Manila MAKATI PASAY of anders in de zomer BAGUIO CITY

  dan heb je nog verschillende plaatsen op LUZON eiland Batangas , Vigan natuurlijk het eiland PALAWAN niet vergeten te melden Sometimes it is more fun in the Phillippines dan in Thailand ben daar deels opgegroeid eerste vrouw ook een Thais Nederlandse is daar gecremeerd mijn inmiddels volwassen kinderen wonen er nog net
  als ook rest van mijn bio familie en ex schoonfamilie life is like a muppet show show must go on

  mijn inmiddels tweede echtgenote is pinay we hebben samen 1 dochtertje

 10. Jacob zegt op

  Phnom Penh, 136st en nog een paar… en voldoende betaalbare logeergelegenheden daar… via Agodo eenvoudig te vinden… met reviews
  Cultuur letterlijk om de hoek met paleis, tempel en markten, en aan de rivier/boulevard

 11. Johan zegt op

  ben diverse keren naar de filipijnen gereisd en in Manila altijd geslapen in het swagman hotel tegenover de Amerikaanse ambassade hebben een eigen busdienst die meerdere malen per dag naar Angeles gaat.
  in Angeles is er ook een hotel van Swagman men kan vandaar ook weer gemakkelijk naar Subic bay waar ik altijd in het Arizona hotel verbleef in Barrio baretto met een drijvende bar.
  Men kan ook vanuit naar Batangas met de boot naar mindora naar Puerto Galera.

 12. Facttester zegt op

  In Cambodja is Sihanoukville ook een aardig alternatief! Als je van een badplaats houdt…

  • fred zegt op

   Sihanoukvile is total loss. Er blijft niks meer van over. Alles is er opgekocht door de Chinezen.Ging er vroeger graag eens heen. 7 jaar niet meer geweest en wegens de geruchten verleden maand nog eens geweest. De verhalen klopten ik was er op 2 dagen weg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website