Beste lezers,

Ik vlieg binnenkort naar Bangkok met een tussenstop in Singapore met Singapore Airlines. Ik heb inmiddels een RT PCR-speekseltest aangevraagd. Zijn er meer mensen die een RT PCR-speekseltest hebben gedaan naar Bangkok en tussenstop in Singapore? Kan hier namelijk niks van terugvinden of dit geaccepteerd wordt met Singapore Airlines en aankomst in Thailand.

Heeft iemand voor mij hierop een antwoord op.

Groet,

René

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Naar Bangkok met een tussenstop in Singapore en speekseltest?”

 1. Pieter Achterberg zegt op

  Hallo René,

  Dit is een normale RT -PCR test, maar je hebt wel een internationaal certificaat nodig, dus geen GGD test !
  Wij waren in Okt in Singapore en toen was dat voldoende, men vroeg er alleen naar bij Singapore airlines bij incheck in A’sam. Je gaat bij uitlopen vliegtuig op Singapore direct opgepikt worden door een medewerken en je krijg een “bandje” om je pols. Ze sluizen je daarna met “gidsen” die je moet volgen door het vliegveld op Singapore. Niemand vraagt meer naar die PCR test, maar weer wel in Thailand bij aankomst. Het ziet er op het eerste gezicht verwarrend uit op Singapore want soms lijkt het alsof ze je naar de verkeerde gate brengen, maar volg de persoon van het vliegveld en alles gaat goed.

  • Pieter zegt op

   Oh Ja, ik vergat nog te nomen dat die PCR test max 48 uur voor de dag van vertrek moet zijn gedaan.

   “The test must be conducted within two days before the scheduled departure date of their flight. Please note that self-administered tests will not be accepted”.

   • Jan zegt op

    Wat ik begreep van de grond stewardess dat de pcr test bij aankomst op Singapore AirPort niet ouder mag zijn dan 48 uur.

    Dus daags voor je vertrekt de pcr test plannen dat is het beste.

    Gr,

    Jan van Ingen

  • Gott zegt op

   Een kleine aanvulling op de reacties. Als je een rt pcr testbewijs hebt en Singapore Airport alleen gebruik voor transfer reis je onder VTL (vaccinated travel lane). Dan wordt je onder begeleiding naar een wachtruimte begeleid tot dat de gate naar Thailand opengaat waarna je weer onder begeleiding er naar toe wordt gebracht.
   Je boardingkaart is verder voorzien van een blauwe stempel waarmee je zonder verdere vragen kan boarden.
   Tot zo ver m’n eigen ervaring met de reis via Changi airport naar Koh Samui. .

 2. Leolions zegt op

  De uitslag van een pcr-rt test wordt ook door Singapore Airlinesgeaccepteerd voor een vlucht naar Bangkok. Ik heb zelf in december 2021 ook met Singapore Airlines, met een tussenstop in Singapore, gevlogen naar Bangkok. Zonder problemen. Voorwaarde is wel dat de test niet langer dan 2 dagen voorafgaand aan de reisdatum is afgenomen.

  • Casey zegt op

   Ja, 2 dagen voor vertek. Dwz vrijdag voor 23.59 vertrek dan woensdag testen. (is anders dan 48 uur)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website