Lezersvraag: Wat is de naam van deze speciale dag?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 september 2014

Beste lezers,

Mijn vrouw is al 2 dagen in de weer om voedselpakketten te maken om in de boom te hangen. Dit word 1 keer per jaar gedaan om de geesten gunstig te stemmen. Er gaat werkelijk van alles in, fruit, vis maar ook sigaretten want misschien heeft de geest wel gerookt.

Is er iemand die deze dag historisch gezien kan uitleggen?

Bijvoorbaat dank,

Kees

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Lezersvraag: Wat is de naam van deze speciale dag?”

 1. Ko zegt op

  Het is een feest van de Hindoes in de wereld, dus ook in Thailand. Historisch gezien zullen veel gebruiken van dit feest zijn binnengeslopen in het Thailand van alle dag.. Dat kan zijn door gemengde huwelijken of gewoon omdat de gebruiken van dit feest prima passen binnen de volksaard van de Thai. En ..baat het niet, het schaadt ook niet.

  Pitra Paksj
  Datum: dinsdag 9 t/m dinsdag 23 september 2014
  Land / gebied: Wereld (Hindoes)
  Soort: Religieus
  Religie: Hindoeïsme

  Hindoeïsme

  De donkere (Krisjna Paksja) helft van de maand Asvina. Met de nieuwe maan van de maand Asvina (september/oktober) is het tijd voor de herdenking van de overleden ouders en familieleden (pitries). Ook: Pitra Paksh of Pitra Paksha.

  Er worden diensten en ceremonies gehouden, waarbij de dodenoffers (straaha’s) centraal staan.

  Hindu’s hebben verplichtingen ten opzichte van de ouders en voorouders, de Pitri-rina. De schuld aan de ouders lost men af door hen in hun oude dag te voorzien en hen te eren tijdens erediensten, poedja’s. Een restschuld lost men af met Pitri Poedja. De voorouders krijgen voedsel en bloemen als offergaven en er worden mantra’s opgezegd. De voorouders zullen dan in het komende jaar instaan voor het welzijn van hun nakomelingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website