Lezersvraag: Wat kan ik doen na intimidatie door een Thai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
2 januari 2018

Beste lezers,

Ben geïntimideerd door een Thai die een dreigmail wil doorsturen naar de Nederlandse ambassade in Bangkok. Hij heeft daarna nog 2 mails gestuurd die ook niet echt vriendelijk waren. Ik wordt bestempeld als een maffialid die verschillende andere mensen probeert op the hitsen, dus de orde verstoor in Thailand.

Dit na aanleiding van gegronde onderbouwde kritische uitlatingen op leden van een condominium committee heb gevraagd of ze hun verantwoordelijk willen nemen bijvoorbeeld voor niet werkende standaardfaciliteiten van de gebouwen zoals bijvoorbeeld het afvoersysteem van de toiletten.(afval water staat gewoon onder de gebouwen geeft onder andere een onaangename geur).

Heb de 3 mails van deze persoon en een wat uitgebreider verhaal naar de Nederlandse ambassade in Bangkok gestuurd nog geen reactie op gehad.

Contact opgenomen met iemand van de toeristenpolitie, die doen dus niks met deze intimiderende dreigmails.

Heeft iemand eerder een dergelijke ervaring gehad , waar kan je eventueel wel heen met deze klacht?

Groet,

Willem


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Wat kan ik doen na intimidatie door een Thai?”

 1. Khun Yan zegt op

  Beste Willem,
  Van de “Tourist Police” mag je niet teveel verwachten want zij hebben geen bevoegdheid in Thailand. Omdat de situatie toch wel enigzins uit de hand dreigt te lopen raad ik je aan een betrouwbare advokaat onder de arm te nemen en deze in te schakelen door vooreerst een brief te sturen met alle klachten en ook alle bevindingen alsmede dreigementen naar het beruchte comité welke instaat voor het beheer. Zelf heb ik ervaring gehad met slechte advokaat maar uiteindelijk toch de goede gevonden…Kijk uit en indien gewenst wil ik je graag mijn advokaat aanraden.
  Van zodra je deze weg opgaat zullen jouw belagers wel een toontje lager zingen.
  succes!

 2. Ron zegt op

  Hier in de Isaan worden geschillen voorgelegd aan het gekozen dorpshoofd (poe yai ban)

 3. Nonkelwin zegt op

  Zelf member worden van het Committee, anders wordt je gejossed terwijl je erbij staat.
  Het motto is meestal: falang pays, never mind.

 4. joy zegt op

  Beste Willem,

  In uw schrijven las ik al, wat ik ook zou doen. Volgens mij kun je niet meer doen, behalve er verder geen aandacht meer aan te schenken.

  Groet Joy

 5. Ton zegt op

  Wat is uw relatie tot deze persoon. Zit deze mogelijk in of rond de committee?
  Belangrijk bij een committee is een goede “volks”vertegenwoordiging vanuit de eigenaren.
  Sommige belangrijke bewoners werken zich daar naar voren en doen soms dingen die niet helemaal correct zijn en daarvoor geen verantwoording afleggen.
  Indien die personen merken, dat hun positie wordt bedreigd, dan neemt men maatregelen. En dat kan ook wanneer zo’n persoon een hoge positie bekleedt. Dat ziet men overal in de wereld.
  In het uiterste geval kan men dreigen met uitzetting uit het land d.m.v. intrekken visum (men heeft bij u al een voorzet gegeven: maffialid, ordeverstoring, op zich een goede reden).
  Het binnen de woongemeenschap inhuren van een neutrale advocaat, neutrale accountant en betrouwbare tolk (dus geen vriendjes van) bij de AGM kan veel verschil maken.
  Zorg ervoor, dat u niet alleen staat. Enkele vertrouwelijke 1 op 1 gesprekjes vooraf met medebewoners en enkele diplomatiek gestelde vragen tijdens een AGM kunnen u de steun van medebewoners opleveren, eventueel via machtigingen. Pas op voor gezichtsverlies bij de tegenpartij.
  Wees absoluut zeker van de feiten. Zet elke stap op schrift. Bevestig dingen schriftelijk. Doe geen activiteiten, die volgens uw visum niet mogen (reden tot intrekking). Mogelijk kan ook de Land-office u adviseren. Behoud pro-actief contact met ambassade. En consulteer eventueel advocaat i.v.m. mogelijke dreiging intrekken visum op grond van criminele “ordeverstoring”.
  Eén van de speerpunten van Prayut (hoofd NCPO) is het aanpakken van machtsmisbruik.
  Maar dit pad alleen te bewandelen in het alleruiterste geval en met bewijzen in de hand.
  Hopelijk komt u er op minnelijke wijze uit.
  Succes!

 6. Nik zegt op

  Of het tijd is om reeds naar een advokaat te stappen is moeilijk te beoordelen. Als het hier gaat om alleen bedreiging per email dan kunt U weinig meer doen dan u hebt gedaan. Wel zou ik dossier opbouwen. Dus alles goed bijhouden en schriftelijk vastleggen wat er gebeurd. U bent al goed begonnen door verhaal naar ambassade te sturen ook alreageren zij niet.

  • Walter zegt op

   Lijkt me geen taak weggelegd voor de ambassade, je kunt een advocaat inschakelen of de zaak laten gaan, persoonlijk zou ik voor het laatste kiezen.

 7. henry zegt op

  De O.P. heeft een van de basisprincipes in de Thaise sociale omgangsvormen ovettreden.

  Zoek of ga nooit in dispuut of contlict met iemamd die hoger op de sociale ladder, of zich tegenover U in een machtpositie bevind.

  Laat ons hopen dat er nog niets onherstelbaar is gebeurt in dit conflict en het nog is op te lossen.
  Het meest zinnige dat U kan doen, is de aanklager zeer vriendelijk uitnodigie voor een gesprek of een etentje om de plooien glad te strijken, Waarbij U, al heeft u 100% gelijk, het gezichtsverlies vor u rekening neemt
  Dit is de Thaise wijze om conflicte op te lossen met iemand die geer op de sociale leadder staat of zich in een machtpositie tegenovere U bevind. Dat U ooit steun gaat vinden met uw Thaise buren is een illsusie en mag U vergeten . Een Thai zal zich nooit publiekelijk mengen in een conflict.

  U moet gewoon uw Nederlandse of Vlaamse denkwijze en vergelijkingen achter u laten als u hier komt wonen. Doet U dit niet zal U hier zich nooit gelukkig voelen.

  Een Nieuw Zeelander in ons High Rise complex en lid van het beheerscomitee ging ook in conflict met de voorzitter. Hij deed zelfs huisbezoeken bj de andere eigenaars om een protest actie comitee te vormen. Hij werd enkele keren vriendelijk doch met aadrang met deze aktie te stoppen.Ook deze man had het gelijk aan zijn kant.Maar hij was vergeten dat netwerken en relatie enorm belangrjk zijn in Thailnd , en dat men zonder een goed uitgebouwd netwerk, nergens staat in Thailand. Om een lang verhaal kort te houden. Deze man kreeg huisbezoek van immigratie die hem vriendelijk, doch weer met aandrang vrijwillig het land te verlaten. Wat hij dan ook gedaan heeft. Deze man woonde 17 jaar in Thailand was egenaar van verschillende appartementen in het complex, had ook een Thaise echthenote en tienerkinderen. Dat is nu 3 jaar geleden.De man is nog steeds niet terug.

  Laat dit uit het leven gegrepen verhaaltje een les en waarschuwing zijn

  • henry zegt op

   Ik verontschuldig mij voor de typefouten. Ik ben pas overgeschakeld van een AZERTY naar een QWERTY klavier.

 8. Bucky57 zegt op

  Dit kan je zien als laster (defamation) De thaise wet is hier zeer streng in. Lees criminal code defamation art 326 tot 333 maar eens. De persoon in kwestie hierop attenderen dat indien hij niet stopt je deze art gaat gebruiken.

 9. l.lagemaat zegt op

  U schrijft in het stukje: gegronde onderbouwde kritische uitlatingen op leden van een condominium committee heb gevraagd of ze hun verantwoordelijk willen nemen.

  -In hoeverre heeft u in een eerder stadium contact gezocht met deze mensen en hoe was de reactie toen?
  -In deze brief wordt op de persoon gespeeld en niet op de zaak, voor een Thai kan dat gezichtsverlies
  betekenen.
  -Hoe reageren andere medebewoners op deze gebreken?

  Probeer eerst een betrouwbare “mediator”,bij voorkeur een Thai, te vinden om later alsnog om de tafel te
  gaan zitten om tot een oplossing te komen. Gebruik daarbij het jaarverslag van het comitee wat iedere bewoner behoort te krijgen.Probeer daarbij verdere onnodige escalaties te voorkomen.
  Een advocaat neemt veel tijd en lost voorlopig niets op.

  In Pattaya bestaat altijd de mogelijkheid bij het gemeentehuis op de 5e etage 2e gebouw met een advocaat over een probleem te spreken, die waar mogelijk advies geeft. Hoe dit elders geregeld is, weet ik niet.

  Sterkte gewenst

 10. Jan S zegt op

  Als de gebreken van het condominium complex niet echt ernstig zijn dan voorlopig alles aanvaarden zoals het is. Een andere optie is verhuizen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website